Shane Whatley: a top 10 Siri parancs okos otthon esetén

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/08/12/shane-whatley-a-top-10-siri-parancs-okos-otthon-eseten/

Ahogy az okos otthonok száma nő, úgy egyre inkább elterjedt a HomeKit és a Siri használata is. Shane Whatley-nek köszönhetően összeszedtünk 10 parancsot, amelyekkel egész jól kijöhetünk Sirivel. Sajnos Siri még mindig nem tud magyarul, bár erre van egy szuper megoldás – egy korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan “parancsolhatsz” neki magyar nyelven: Tippek: hogyan “parancsolhatsz” Sirinek magyarul? Nagy…

Jó pofa dolgok. A többségét meg is oldottam itthon a homebridge segítségével + alexa.

Őszintén megmondva, nem életszerű, hogy mindent állandóan hangutasítással csináljunk.

2 alkalom volt, amikor brutál jól jött:

  • Etetem a kislányom (teli minden kezem) és hanggal lekapcsoltam az álló fűtést
  • Fekszek az ágyban, fejem szétszakad és bekapcsoltattam vele a klímát

Minden másra a dedikált kapcsolók váltak be, nah jó, néha a villanyt is ezzel kapcsolom fel.

Én pedig csak hanggal állítok mindent, illetve mozgásra. Konyhában és WC-ben mozgásra kapcsol be a lámpa, amit adott esetben turn off kichen hangutasítással le is kapcsolok, ha nem kell.

Amikor elmegyek itthonról minden lekapcsolódik, ha jövök haza akkor meg fel, ami kell. Jóformán egyetlen gombot használok, ami a zár nyitás és zárás, azt nem hanggal vezérlem.

Szerintem ez nem okos otthon, csak hangvezérelt. Attól (lenne) okos, hogy nem kellene semmit mondanom, nem kell utasítás, mert tudja, megtanulta stb.

Az ház automatizálás. Ez okos otthon.

Szerintem a tanuláson van a hangsúly. Attól lesz “okos” valami/valaki. Egy utasítás végrehajtásától miért lesz valami/valaki okos?