SIM-kontaktok importálása?

Hogyan tudom a másodlagos sim kártyás kontaktokat rávarázsolni a telómra?
Elsődleges sim = esim, ez rendben áthozta a telefonkönyvemet az új készülékre.
Viszont a másodlagos sim kártyámról nem tudom, hogy kell elmenteni a kontaktokat. Fontos lenne, mert ez a céges telefonom, és jó pár név van, ami csak itt van meg.

Köszönöm!

Szerintem az e-sim alatt nem lehet névjegy hogyan mitől lenne az csak fizikai simen lehet.

az eSIM nem tartalmaz névjegyeket. azokat a névjegyeket vagy a fizikai SIM-ről másolta át a készüléked, vagy az iCloudból töltötte le.

a fizikai SIM-kártyán lévő névjegyeket a Beállítások, Kontaktok alatt tudod importálni a SIM-kontaktok importálása opcióval.

azt hiszem azt a icloud mentéssel sikerült

ezt megcsináltam, de nem látom sehol a fizikai sim kártyán lévő neveket.

akkor nincsenek nevek a fizikai SIM-kártyán.

akkor ha jól értem, régi telefonban fizikai sim kártyára sim kontaktok importálása, utána új telefonban ugyan ez a beállítás?

ez csak abban az esetben van így (de ott is csak korlátozásokkal, lásd alább), ha a régi telefon nem iPhone, mert az iPhone nem tud a SIM-kártyára menteni (exportálni) kontaktokat, csak arról beolvasni (importálni) azt, ami a kártyán rajta van.

ennek az oka vélhetően az, hogy a SIM-kártyán a kontaktoknál csak bizonyos hosszúságú nevek mellett csak egyetlen telefonszám tárolható, tehát ha egy névjegyben több mező is ki van töltve, mint mondjuk külön van mondjuk a vezetéknév és keresztnév, két telefonszám, email, lakcím, stb. is mind meg van adva, az nem menthető el a SIM-re. ez más gyártók készülékei esetén is így van, mert ez a SIM-kártyákból adódik.

Köszönöm!
és szerinted, ha átváltok a céges Apple Id-re és icloudra, és úgy próbálom meg “visszamásolni” a telefonkönyvet, sikerülni fog?

akkor viszont kitörölheti a te iCloud-fiókodról letöltött névjegyeket.

én inkább azt csinálnám, hogy számítógépen az iCloud.com-on belépsz a céges Apple ID-val, majd kijelölöd az összes névjegyet a Kontaktok alatt, bal oldalt alul a fogaskerék ikonra kattintva lesz exportálás. amint letöltötte a fájlt a böngésződ, kijelentkezel az iCloud.com-ról.

ezután még mindig a számítógépen a böngészőben most bejelentkezel az iCloud.com-on a saját Apple ID-dal, majd a Kontaktokat megnyitva ismét a bal alsó sarokban lévő fogaskerékre kattintasz, majd az importálás opciót választod, és kiválasztod hozzá korábban exportált névjegyeket.

ezzel az összes, a céges fiókról exportált névjegy bekerül a saját fiókod alá a névjegyeid közé.

Köszönöm, megpróbálom!!!

KÖSZÖNÖM!!!
Sikerült!!!

1 kedvelés

Na ja, de csinálhatott volna nekik egy külön csoportot és akkor ugye ha jól emléxem le is tilthatja ha akarja csak azokat, míg a többi a sajátja normálisan megy. Régen használtam a csoportokat ezért nem tudom változott-e. Sőt ha két SIM van használatban akkor talán az egyiken lehet az egyik míg a másikon a másik csoportot használni, de ez csak egy ötlet, nem biztos hogy műxik is.

de amit leírsz, az eleve nem volt itt most kérdés. csoportok most is létrehozhatók. nincs olyan mód, hogy melyik SIM-en mit használj.

Tudom hogy nem volt kérdés, csak mivel két teló lett egybe olvasztva, ötleteltem hogy jobban lehessen használni esetleg, de ha nincsen mód rá akkor csak a csoportot javaslom. Jó az ha munka időn kívül nem zavarnak akiknek nem kell. Azt talán jól tudom, hogy külön be lehet állítani.

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.