Siri + HomePod: Siri hangereje, haladó lejátszási parancsok, és a természet hangjai

Eredetileg itt jelent meg: Siri + HomePod: Siri hangereje, haladó lejátszási parancsok, és a természet hangjai - Szifon.com

Vajon ismerjük Siri hangerejét HomePod vagy HomePod mini használóként? Naná, csak meg kell kérdezni tőle, és ő megmondja a választ! Biztos? Előbb-utóbb rájöhetünk, hogy a Heisenberg-féle határozatlansági reláció pontosabban meghatározható, mint Siri saját hangereje… Tegyük fel a kérdést Sirinek HomePodon vagy minin történő lejátszás közben: “Hey Siri, how is your volume?” Tegyük ezt meg egy…

Ez bár egy jó cikk, én egyelőre a csalódás korszakát élem a minivel kapcsolatban. Sztereóban vannak es előfordul, hogy az egyik elfelejt bekapcsolni. Bár ilyenkor elég hozzáérni a tetejéhez, akkor is gáz. Ami rosszabb, az a Siri. Rendszeresen használok időzítőt, de most már ellenőriznem kell, hogy valamelyik eszközön működik e, mert a homepod mindent át akar venni és van, hogy mégsem indul el sehol, azaz hiába kérdezek rá, minden készülék azt jelzi nála nincs használatban. Ez főzésnél - vagy olyan tevékenységnél, amikor fontos az időt tudni - elég kellemetlen. Az már csak hab a tortán, hogy elindítok egy rádióadást, a telefonon, átteszem a homepodra és a lejátszási listámat folytatja.

Timerrel nekünk nem volt gond, de a fenti felsorolt problémák nem a minihez köthetőek, hanem szoftveres problémák, amiket valszeg az Apple javítani fog. Persze ettől még idegesítőek.

Számomra is csalódás eddig a mini. Amikor szólok neki, akkor az animáció akadozva indul el. Ez még nem is nagy probléma. De amikor AirPlay-en keresztül zenét játszok le rajta, akkor a play/pause-nál van hogy 3 másodperc is eltelik mire elindul vagy megáll a zene. A hangerő váltásnál nincs gond. Illetve az U1-es chippes magic is valamikor működik, valamikor nem iPhone 12-vel. Remélem ezeket minél hamarabb javítják szoftveresen. Amúgy a hangja nekem nagyon bejön és okosotthon hub-nak is tökéletes.

Nekem is volt ilyen fél sztero problémám, de nem a HPmininél hanem a normál HPnál. Miután nulláról újra indítottam, párosítottam megjavult :slight_smile:

Olyat lehet csinálni (hogyan?) hogy iPhone parancs hogy indítsa el xy rádiót, de ne a telón hanem iPod-on? Tehát nem mondom neki hanem rábökök egy parancsra a telón.

tudtommal erre nincs lehetőség, nem tudsz másik készüléket vezérelni.

Lehet hogy sikerült, otthon alkalmazásban szcenárió létrehozása, gombnyomásra elindítja a kert hangot (zenét,rádiót). Nem vagyok otthon, hívom az asszonyt hogy próbája ki amit csináltam :grinning:

nem értem. akkor most min szeretnéd elindítani pontosan a lejátszást? mert iPodot említesz. az Otthon alkalmazás sem tud iPodot vezérelni.

Bakker rosszul irtam :scream: Homepod Mini!
Bocsi!

1 kedvelés

Szia, ezeket próbáld alkalmazni a Parancsokban, talán ki tudod keverni azt, ami kell neked. Az egyik egy beállítható handoff, a másik lejátszás indításához tudja beállítani az airplay hangforrást - a képen a nálam elérhető választék, de csak akkor látszik (és működik), ha otthon vagyok.

Másik lehetőség, hogy az Otthon app-ban az adott minidnél beállítasz egy ébresztőt, aminél be tudod állítani a rádiót HA eléred apple musicból is. Ez mondjuk időponthoz köti az indítást, de megoldás lehet.

1 kedvelés