Sonos beam 2. gen dolby atmos Apple tv 4k

Sziasztok! Fenti soundbar vásárlását tervezem. A kérdésem az, hogy mivel egy hdmi port van az eszközön ezért a tv arc hdmi portjara tudom csatlakoztatni, ami arc hdmi nem pedig earc. Ebben az esetben működni fog a dolby atmos ill. Apple tv-n mit kell beállítani hozza? Köszi.

Elvileg az Lg tévén meg lehet oldani, hogy az Apple tvhez csatlakozhatott hdmi PORT hang kimenete a soundbar hdmi arc portja legyen és a hang csak áthaladjon a tévén. Fő problémám a dolby atmos miatt van. Az Apple alábbi cikke szerint az atmos csak earc csatlakozással működik. A sonos cikkeztek szerint pedig működik arc csatlakozás esetén is.
/support.apple.com/hu-hu/HT212714 Az a kérdésem ha veszek egy sonos beam 2 gent akkor működni fog e a dolby atmos.

Röviden igen. :slight_smile: eARC és ARC is támogatja a Dolby Atmos-t, de az eARC támogatja egyedül a Lossless Dolby Atmost-t, amivel nem fogsz találkozni mert csak Blu-Ray-en érhető el. Szóval nyugodtan vedd meg, menni fog, ki is fogja írni a TV hogy Dolby Atmos. :slight_smile:

Egyébként néhány hete már dolgozom rajta, hogy tudjam tesztelni, de picit nehezen megy. :slight_smile:

Bővebben:

A Dolby Atmos hang egy tévékészülékből egy hangprojektorba vagy AV erősítőbe való átadásához a TV-nek HDMI ARC (audió retúrcsatorna) vagy HDMI eARC (továbbfejlesztett audió retúrcsatorna) csatlakozóval kell rendelkeznie. 2016. előtt a TV-k HDMI ARC csatlakozója csak a Dolby Digitál (és DTS) kódolt 5.1-es surround hangformátumok átadására volt alkalmas, de az újabb készülékek és az azokban működő alkalmazások már a Dolby Digital Plus kódolt akár Dolby Atmos hang bitfolyamát is átadják az azzal kompatibilis azt megszólaltató hangrendszernek. A HDMI ARC adatátviteli kapacitása azonban nem elegendő a Dolby TrueHD kódolt Dolby Atmos hanghoz, ahhoz a HDMI 2.1 szabvány részét képező HDMI eARC szükséges, mely akár 37 Megabit/sec adatátviteli sebességre képes.

Köszönöm szépen a választ. Akkor azt hiszem ezt veszem :slight_smile: Apple tv+ stream is menni fog vele atmossal? Jó lenne ha tudnátok tesztet írni róla. Sok helyen dicsérik.

1 kedvelés

Igen menni fog :slight_smile: Hát dolgozom rajta! Remélem sikerül megszerezni és írni róla!

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.