SoundMagic A30i Lightning-csatlakozós DAC és erősítő: új életre kel a vezetékes fej- és fülhallgatód!

Eredetileg itt jelent meg: SoundMagic A30i Lightning-csatlakozós DAC és erősítő: új életre kel a vezetékes fej- és fülhallgatód! - Szifon.com

Ahány féle ember, annyi féle zenehallgatási szokás. Van, aki útközben szeret zenét hallgatni, más otthon a háttérben, esetleg munka közben zárja ki a külvilágot vele, és persze vannak azok is, akik az élményt keresik a zenében, azt, hogy kiszakadjanak a mindennapokból és élvezzék a zenét, élvezzék azt, amit az előadó akart megmutatni nekünk. Manapság jóformán…

Lehetne kötözködni a flac vs wav miatt - hiszen a CD minőségű tömörítetlen wav 1411 kbps bitrátájú, míg az ebből tömörített flac ennél alacsonyabb, még ha veszteségmentes is - de nincs érdemi jelentősége a cikkel kapcsolatban.

1 kedvelés

Köszönöm, én erről egyébként nem tudtam, így nekem ez újdonság volt! :slight_smile:

Sziasztok!

Nekem egy 1MORE ANC PRO van, érdemes beruházni erre a kombóra? Vagy az 1MORE ANC PRO- kb ugyan ezt tudja mint az SoundMagic A30i + E80?

Nem érdemes, az jobb. :slight_smile:

Az nem úgy van, h a lighting csak 16bit 44.1khz “enged” ki?

Már egy jó ideje nem. Az Apple néhány éve feloldotta. Amennyiben olyan külső DAC-od van, ami jelzi hogy milyen felvételt kapsz, látható is.

" A surefire way to check that your hi-res file is being played through intact is to connect it to a DAC such as the Audioquest DragonFly Red, the Chord Mojo or Chord Hugo 2. Why? Because these DACs usually have ways of indicating what sample rate is being played. Neat and useful.

We split our testing between the latest iPhone 8 Plus and the older iPhone 6S, both updated to the latest iOS 11 update (11.2.6 at the time of writing). As for the hi-res music, we use a mixture of FLAC and WAV files, ranging from 24bit/44.1kHz to 24bit/192kHz, as well as DSD 2.8MHz files."

via https://www.whathifi.com/advice/how-to-play-hi-res-music-your-iphone-0

Helló
olyan DAC ami nem fej vagy fülhallgatóhoz való hanem normál otthoni erősítőhöz és hasonló kvalitású
mert én zenét otthon szeretek hagyományos módon hangfalakról hallgatni
ilyesmi is van ?
mert én nem találkoztam még vele

Van :slight_smile: Lesz is ilyenről cikk a szifonon, de mutatom mit fogok bemutatni: topping - Részletes keresés - muzix.hu - Ez pont a Topping termékcsalád, ami elég jó. Lásd: Topping D70S MQA DAC teszt | av-online.hu - 5 csillagot kapott!

Kell még 2-3 hét neki, de konkrétan ezt szeretném használni itthon hosszú távon.

1 kedvelés

Jól mondja az admin, a TOPPING most a legmenőbb. Brutál jó és a minőségéhez képest ingyen van. Na az a D70S MQA azért így is vagy 250, de szerintem partiban van a millás nagy nevekkel… Nézd meg a Topping D50s-t, az Hi-Res Bluetooth-t is tud és mindössze akkora mint két iphone 11 egymás mellett, ha s 250 túllő a büdzséden.

1 kedvelés

Köszönöm a válaszokat :grinning:

Vannak amúgy barátibb áron is. Az ifi-audio-nak vannak olyan 50-100kHUF között MQA képes DAC-jai, amik jónak tűnnek erősítőhöz, de akár hordozhatók is.
A cikk kicsit félrevezető, mert ez a DAC a leírás szerint nem tudja teljes pompájában megszólaltatni a Tidal Master-t. Persze valószínűleg jobban fog szólni, mint a legtöbb Bluetooth füles, a Spotify-nál meg pláne! :slightly_smiling_face:

Nekem egy AudioTechnica ATH-SR50BT van. Ehhez érdemes beruházni erre a DAC-ra? (Van Tidal HiFi előfizetés meg FLAC zenéim) Eddig az Apple átalakítójával használtam csak, de azt épp anyának adtam. Gondolkoztam DAC-on egy ideje csak nem nagyon értek hozzá, erre pont most jött ez a cikk… Hátha van még itt valaki aki tudja a választ és segít :slight_smile:

Az mindenképpen jó, hogy nem BT-n keresztül használod, mert ahogy látom semmilyen DAC nincs benne, tehát ergó semmi értelme nem lenne a Tidal HiFi-nek stb.

Ettől függetlenül az Apple átalakítójában sincs úgymond DAC, tehát a Tidal előfizetésnek adtál egy pofont, mert nem hallottad csak az 1/3-át, mert az iPhone beépített “hangkártyája” sajnos nem képes erre. Erre van ugye ez a DAC, hogy átveszi az iPhone-ba gyárilag épített hardver szerepét, ha a fülhallgatód kellő minőségű, akkor hallani fogod a különbséget. Ezt termék hiányában már nem fogom tudni megmondani. :slight_smile:

De jelenleg feleslegesen fizetsz, és hallgatsz FLAC zenéket, mert a felbontás kis részét hallod csak az iPhone-ról.

A Tidal ilyen 400 Ft-os akcióban volt, annyiért így is megérte, legalább belenéztem mi elérhető. Megrendeltem, úgyis szülinapom van :smiley: Köszi a választ!

1 kedvelés

Igen a 400Ft jó deal volt :slight_smile: Remélem javul a minőség majd ezzel.

Egy kis technikai segítséget kérnék tapasztaltabbaktól.
A korábbi cikk alapján vettem egy iBasso Audio DC03 DAC-ot. MAC-en frankó is. De gondoltam össze kellene hozni a Iphone 8 lighting csatlakozójával.
Vettem egy USB Type-C aljzatú és Lightning csatlakozású átalakítót. Összedugtam, de úgy tűnik, mint ha nem adna ki áramot a telefon a DAC-ra. Több telefonnal is megnéztem.
Teljesen felesleges próbálkoznom, mert nem köthető össze, vagy kifogtam egy hibás átalakítót?

A telefon ad aramot USB-s kiegeszitoknek, viszont azt hiszem, hogy csak olyan eszkozoket tud ellatni, amik <100mA aramot igenyelnek. Pontosan milyen atalakitot vettel? Milyen celbol keszitettek ezt az atalakitot? Ha olyan atalakitot vettel, ami arra jo, hogy rahuzod az USB-C toltokabel vegere es ezt bedugod a telefonba toltes celjabol, az nem lesz jo neked. Neked valami olyan kabel kell, ami Lignting to USB-C OTG vagy Host megjelolessel bir.

Linket nem tehetek be sajnos, de ennyi infó van róla:

  • USB Type-C aljzatú és Lightning csatlakozású átalakító adapter
  • Használatával csatlakoztathatunk USB Type-C kábelt, Lightning eszközhöz
  • Lehetővé tesz töltést és adatátvitelt

Az van, hogy nem nagyon lehet válogatni ennél az átalakítandó feladatnál. Vagy csak én nem találtam.