Steve Jobs ma lenne 64 éves

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/02/24/steve-jobs-ma-lenne-64-eves/

Steve Jobs 1955. február 24-én született San Franciscóban. Az Apple társalapítója, aki több iparágban is jelentős nyomot hagyott maga után, ma lenne 64 éves, amiről Tim Cook idén is megemlékezett. Steve a napvilágot Abdulfattah Jandali és Joanne Scheible gyermekeként látta meg. A fiatalok a Wisconsin-i Egyetemen találkoztak, és akkori helyzetükben a kis jövevény örökbe adása mellett döntöttek.…

Kíváncsi lennék, hogy ha még élne miben lenne más az Apple! De akkor meg ügye nem tudnánk viszonyítani, a maihoz, hogy ma milyen ha élne mivel nem tudnánk azt, hogy ha nem élne akkor milyen lenne a mai… :slight_smile: Teháhát ez egy érdekes szituáció lenne! Hallotam olyan pletykát, hogy valojában meg sem halt… De ez nem igaz, mivel Jobs egy “látnoki” képességgel megáldott ember volt, és ha így lenne, akkor az Apple nem itt tartana, ahol most tart! :slight_smile:

Igen érdekes paradoxon ez. :grinning: Azért nagyon nem lehetne neki sem másfelé menni mint amit a vevők zöme szeretne kapni, bár az elején az apple diktálta az irányt és igen kérdés, hogy ő mit hozott volna mást.
Abban szinte biztos vagyok, hogy olyan IOS-ek mint amiket kiadtak és foltozták azonnal, nem jöhettek volna ki büntetlenül ! Valószinű hogy sok minden másképp lenne ha ő vezetné még a céget.
A F-ID akkor is jó ötlet volt és lehet még neki is volt hozzá köze, de gondolom az üveg alatti T-ID-t is betolták volna vmelyik előd modellbe. Tudom sokan nem szeretik még mindig a F-ID-t de sok előnye van a régi azonosítóval szemben, pl akik kesztyűsök azok tudják értékelni (én nem hordok) meg akik piszkos kézzel sok esetben nem tudták feloldani a vasat, stb. Na meg ki tudja tényleg milyen innovációkat helyezett volna előtérbe ha ott lett volna az elmúlt években is.

Én nem vagyok benne biztos, hogy ma egy 64 éves ember látná a technológia jövőjét. Jobs valóban nagy mágus volt, de nem minden jött be még neki sem. Emlékezzünk vissza, mikor azt mondta, hogy 3,5-es kijelző bőven elég egy ember kezébe, aztán hol tartunk ma.

Akkor még elég is volt, nem is kellett nagyobb, ahogyan a VHS is elég volt anno…

Ez hit kérdése. Amíg a Világ elhiszi valakiről, hogy diktálhat, addig odafigyelnek rá és követik. Ráhangolódnak, aminek következtében egy ritmusra rugózik a tömeg a hullámok korbácsolójával. Vagyis folyamatosan kitalál egy csomó dolgot amikből újabbak következnek. Egy részük ugyan zsákutca, de mindig több vas lóg a tűzben. Ráadásul csak a kész termékek válnak láthatóvá. Pedig 5- 10 évre előre megvannak az ötletek, amihez készülnek tervek, és szükség esetén fejlesztenek a konkrét tervekhez technológiákat. De a legújabb, még ismeretlen technológiák is lemaradásban vannak a megmondóember terveihez, ötleteihez. Ezért lesz egy Steve- hez hasonló ember hajcsár.
Lehet, hogy most is vannak ötletek meg tervek, csak kevesebben hisznek Cook- ban. Zavart lehet érezni az “erőben”.

Amúgy meg a 3,5 coll kényelmes, tökéletes, csak nem trendi. Ezt pedig nem hagyhatják figyelmen kívül. És itt vissza is térhetünk arra, hogy valaki diktálja a divatot vagy követi. Jó esetben az Apple az autó gyártásra fókuszál vagy a fb leváltására vagy az időgépre, és ezért nem jár két lépéssel az okosterefon trendek előtt.