Stylebolt: VOCOlinc HomeKites okos konnektorok és LED-szalag

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/01/16/stylebolt-vocolink-homekit-es-okos-konnektorok-es-led-szalag/

2020, az iOS 13-mal és a Parancsokkal a HomeKit végre olyan funkciókat kapott, amikkel nem csak vezérelhetjük az okos otthonunkat, hanem automatizálhatjuk is azt. Például olyat is beállíthatjuk, hogy ha hazaérünk és automatikusan rákacsolódik a készülékünk az otthoni Wi-Fi-re, akkor felkapcsolódjon a lámpa. Okos konnektorokból rengeteget vásárolhatunk egészen az IKEA-s olcsó termékektől a kifejezetten drága…

Kerdes :slight_smile:A feladat gyerekszoba páratatrtalom figyelése és ha egy szint alá csökken a páratartalom akkor ultrahangos hideg párásító bekapcsolása - természetesen csak estétől reggelig :).
Utóbbira teljesen jó a fenti dugalj home-kit-en keresztül.
Az előbbit lehet úgy, hogy Elgato degree-vel figyelem a páratartalmat és ha egy bizonyos szint alá csökken akkor ez triggereli a dugalj-at? Ha igen akkor hogyan lehet ezt megoldani a legegyszerűbb módon?
IFTTT-t hagynám nem megbízható, shortcuts meg nem tudom képes-e erre.

Maga a HomeKit is kepes erre :slight_smile: szoval siman menni fog Elgatoval, bar nincs Elgatom itt helyben, de mas erzekelovel megnezem majd neked!

Peldaul, csak nem homerseklet erzekelovel:

Nyilván ezutan meg csinalsz egy olyat hogy X homerseklet utan lekapcsoljon, es akkor ez a ket Homekit fut, de otthon kell lennie valamilyen eszkoznek, ami futtatja is, Apple TV vagy HomePod vagy mondjuk egy iPAD

1 kedvelés

Na, szuper, nagyon köszi. Persze Apple TV-k vannak otthon.

1 kedvelés
  1. Most Vocolink vagy Vocolinc? A termékek fotóján mindenütt c-vel látom, és a Styleboltban is így listázzák.
  2. Nekem nem működnek az iOS 13-as automatizálások. Hogy adott wifire csatlakozásnál fusson le valami, az talán kétszer futott le, aztán amikor a hideg miatt újraindult a teló, azóta egyszer se. Amikor elmegyek otthonról (mivel a wifiről lecsatlakozásra nincs trigger, ezért geofencinggel oldottam meg), az pedig soha nem futott le. Ráadásul vacak az egész, sok dologhoz külön megerősítést kell adni, ahelyett, hogy szó nélkül lefutna (jó, talán egy lámpa felkapcsolás pont nem ilyen, de pl. 4G ki-bekapcsolása igen). Utánanéztem, és nemcsak én találkoztam ilyen problémákkal, de megoldást egyelőre nem írnak rá sehol.

Kicsit off, de gondoltam elmesélem, hogy sikerült megoldani a hangvezérlést itthon, egy BroadLink és egy Google Mini segítségével. Ugyan nem Síri, és nem is Apple HomeKit, de legalább működik, és minden rádiós konnektort és infrás eszközt tudok vezérelni. Szóval menő, és elég olcsón megúszható. :slight_smile:

Igen az is opció :slight_smile:

@rgbx én GPS alapján futtatom ezeket, sztem manapság már nem számít akkumulátor időben ez.

Áhhh, én voltam a hülye, rossz helyen kerestem a helymeghatározás engedélyezését, pedig írja is, hogy hol kell, amikor új kerítést hozol létre az érkezés/távozás triggerben. Persze az, hogy nem működik automatikusan, hanem kézzel rá kell nyomni az értesítésre, az még megvan, de legalább az értesítés megjelenik.
Wi-fi csatlakozásos trigger viszont makacsul nem megy továbbra se.