Synology RT6600ax: kipróbáltuk a cég Wi-Fi 6-os routerét

Eredetileg itt jelent meg: Synology RT6600ax: kipróbáltuk a cég Wi-Fi 6-os routerét - Szifon.com

Egy ideje már elérhető a Synology kínálatában is Wi-Fi 6-ot támogató router, így az RT1900ac, az RT2600ac és az MR2200ac után most már a 2022 tavaszán megjelent RT6600ax-et is lehetőségünk volt kipróbálni. Az Apple készülékei közül az iPhone 11 és újabb modellek, az iPadeknél pár kivétellel az USB-C-s modellek, a Mac-ek esetén pedig az Apple…

Nagyon vártam, de sajnos az egy darab 2,5 -ös port miatt, nem ő lesz a 2600AC utódja…

Én ezt értem hogy 2.5Gbiten akarunk élni, de technikailag ezt rendkívül nehéz kivitelezni. Én gondolkoztam rajta hogy átállok 2.5Gbit-re (nem Synoval) de akkor ugye kell 2.5Gbit LAN a clienseknél, kell 2.5Gbites Switchek, több port így van, és ez nem olcsó. A 2.5Gbit szerintem a legtöbb helyen jelenleg paraszt vakítás, ellenben a Wi-Fi 6 valóban tudja javítani az otthoni internet válaszidejét és megbízható kommunikációját.

A 2.5Gbit-et pedig hol szeretnénk kihasználni? :slight_smile: Mert letöltésnél sem olyan egyszerű.

Nekem például a teljes belső hálóm multi gigabiten megy, wifi6-os acces pointtal, de igazából a lelki békén kívül nem sok változás van, azért a válaszidő nem csak a LAN-on múlik (amennyiben nem csak helyileg futtatott bármin böngészel), sajnos legtöbbször a szolgáltatótól függ, ami ugye forgalmasabb időszakokban bizony erősen érezhető. DNS-t is sajátot futtatok (18ms vs. 0.3ms), hogy az se legyen szűk keresztmetszet.