Szabadalmat nyert az Apple a kijelző alatti biometrikus azonosításra

Eredetileg itt jelent meg: Szabadalmat nyert az Apple a kijelző alatti biometrikus azonosításra - Szifon.com

A korai pletykák az iPhone 14 kapcsán kijelző felülete alatti Face ID-t vagy Touch ID-t emlegetnek, ami roppant izgalmas fejlődés lenne az iPhone történelmében. Ehhez persze az kell, hogy ezen biometrikus érzékelők betehetőek legyenek a kijelző mögé. Az Apple erről adott most be szabadalmat. Jelenleg a kijelző tetején csücsülő szenzorszigeten “lakik” a hangszóró, a közelségérzékelő,…

Kíváncsian várjuk. Viszont az lenne a tökéletes, hogy ha a Face ID mellett lenne Touch ID is. A párom munka közben nem nagyon tudja használni a Face ID-t és amióta ilyen telefonja van azóta visszasírja az iPhone 8-at. 🥲 Most jelenleg iPhone 11-el rendelkezik, de a 12-t már nem is kérte. Azt mondta, hogy akkor kér új iPhone-t, hogy ha lesz benne újra Touch ID. A illetve gondolj bele milyen jó lenne különböző applikációknál beállítható lenne a különleges azonosítás mód. És ott kérné az arc és az újlenyomat azonosítását is. Imádnám! Mert így betudnám állítani azt, hogy ha a párom nyomkodja a telefonom akkor az arcával feloldja de bizonyos tartalmakhoz se tudnak hozzáférni. Pl.: bank :grin:

1 kedvelés

Addig is kénytelen leszel venni Neki a FaceID-s telohoz egy Apple watch-ot is :woozy_face::smiling_imp: ami feloldja a telót.
Bár ez is csak bizonyos szakmákban lehet segítség (maszk használó eü, stb)

Igen de utálja a karórákat. :confused: Már próbáltam. :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Az óra nem ugyanaz. A Touch ID csak egy érintés, az órán írogathatsz négyjegyű kódot. Azt írhatsz a telefonon is.
Ezer más helyen is sokkal egyszerűbb a Touch ID. Például fizetés. Touch ID-vel egy érintés, telefonnal két kattintás és előtte feloldás, Face ID-vel plusz kód, mert nem mindig ismer meg (főleg maszkban, ami őszre újra aktuális lesz).
Párommal 12-es van, kínlódik sokszor vele ( egészségügyben még mindig maszkot hordanak). Én az SE-t simán használom mindenhol. Nem is váltok, amíg nem lesz Touch ID.

az órán egyetlen egyszer kell beírni a jelkódot: amikor felveszed. utána feloldva van a zárolása. a fizetésnél meg csak kétszer megnyomod az oldalsó gombot rajta, és már fizethetsz is vele. ha van órád, teljesen felesleges a telefonnal fizetni, mert az órával a két gombnyomás miatt sokkal gyorsabb.

És egyáltalán nem kockázatos feloldva tartani az órát? Ezzel az erővel a telefont is feloldva tarthatod, kikapcsolva a lockolást.
És a két gombnyomás pont kétszer annyi, mint az egy érintés. Ráadásul a lockolt telefonon automatikusan előjön a fizetés, ha a POS terminál közelébe kerül, és akkor elég megérinteni a gombot. Óránál ha kiválasztod a Walletet kétszer megnyomod az oldalsó gombot, majd utána érinted a terminalhoz. Szerintem ez bonyolultabb. De biztosan nem értek hozzá. Mindenesetre csak akkor fizetek órával, ha valamiért nincs nálam a telefon. Mondjuk a telefont egyébként is használja az ember vásárlás közben mindenféle kártyák, appok miatt, tehát amúgy is kézben van.

mégis miért lenne kockázatos? az óra folyamatosan a csuklódon van, a fizetés nem történik meg anélkül, hogy ne nyomnád meg duplán a gombot rajta, a csuklóérzékelés miatt pedig azonnal lezár, amint elveszti a kapcsolatot a bőröddel.

nem. az óránál bármikor megnyomod kétszer az oldalsó gombot, és azonnal odatarthatod. nem kell megnyitni a Walletet, semmit.

Zöldségeket beszélsz. Az óra a kezeden van nem kell elővenni és azon is ott lehet minden kártyád, nem csak a bankiak megfelelő appban, a bevásárló listád is ami szinkronban lehet azzal akivel kell, stb. Mióta van ez a kamu a világban én szinte csak órámat használom vásárláskor és elő sem kell venni a telót, csak jó appokat kell használni a kényelem miatt.

B@ssza meg, még egy évet ki kell bírnom… :frowning: i8 plusz-al míg nem lesz újra ujjlenyomat olvasó… :sob::sob::sob::sob::sob:😵‍💫😵‍💫😵‍💫:confused:

1 kedvelés

Mivel nem tudjuk biztosra, hogy mit fognak ősszel kiadni a 13-asokban így bármi lehet még idén is akár. Elég régen foglalkozik a témával az Apple, évekkel ezelőtt vette a céget ami ilyent fejlesztett anno. (kijelző alatti ujjlenyomat olvasót) Ezért szvsz bármikor kitolhatnak egy jobbat mint amik most futnak, igaz nem tudom mivel lehetne jobb :roll_eyes:

Na ez igaz, de akkor sem egyszerűbb, mint a Touch ID. Az egy érintés összesen, egy jókora felületen, elrontani sem lehet. Az óránál két gombnyomás.
A párom Face ID-s telója hol felismeri, hol nem. Ha éppen nem, akkor lehet beírni a kódot. Órát nem hajlandó hordani, egyébként is nagy neki még a legkisebb Watch is, túllóg a csuklóján.

Ezt beszéld meg a különböző appokat gyártó cégekkel. A legtöbb nincs az órán.
Bevásárló listára nincs szükségem, még meg tudom jegyezni, mit akarok venni. Viszont vannak boltok, ahol alkalmazásból lehet akciósan vásárolni. Ott nem elég az óra.

De pedig sokkal egyszerűbb… már mikor pakolok a kasszánál megnyomom az órán(észre sem veszik), és mikor megvagyunk csak odatartom a kezem…

Párod nem tudom hogy állítja be a face id-t, de nekem be van csomagolva telefonom folpackkal😂, mivel műhelybe dolgozom és úgyis 100-ból százszor felold kb, még szoktam is játszani ezzel, ahogy a telefont felveszem és nem nézek oda, nem történik semmi, aztán odaforditom a szemgolyóm és máris nyitva a lakat😅.

Itt azért elég nagy szórás van a telefon generációk között. Egy ideig volt egy 12 minim, az kb. lehetetlen szögekből is feloldott. Aztán visszajöttem XR-re, ettől néha a hajamat tépem. És akkor ott van feleségem 11-se, ami meg valahol a kettő között van. :confused:

Igen ezt lehet érezni, hogy folyamatosan fejlesztik és gondolom ha lesz valóban kijelző alatt T-ID akkor az még remények szerint tótágast állva is beolvassa majd, de ami fontosabb szvsz, hogy legyen választási lehetőség apponként a két lehetőség között és ne bukjon a biztonság. Mert ugye a T-ID bármikor használható a tulaj állapotától függetlenül kb, míg a F-ID nem.