Szabványosítaná az Apple az egyszeri jelszavak SMS-eit

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/02/06/szabvanyositana-az-apple-az-egyszeri-jelszavak-sms-eit/

Bizonyára találkoztál már olyannal, hogy egy szolgáltatásnál a bejelentkezéshez SMS-ben kaptad meg az ellenőrző kódot. Az iOS a legtöbb esetben automatikusan beilleszti vagy felajánlja a QuickType billentyűzeten a beillesztést, de a ZDNet információi szerint az Apple ezt szeretné szabványosítással a következő szintre emelni. A szabványosítással az Apple két legyet szeretne egy csapással leütni: az SMS…

Az jó lenne mert van egy pár alkalmazás ami ki tudja olvasni ilyen esetbe az SMS-t és nem kell belépni föl jegyzetelni és bepötyögni vagy másolni beilleszteni vagy bármilyen módon átvinni. Imádnám!

Hajrá!
Remélem a legnagyobb hazai bank alkalmazni fogja…

1 kedvelés

Az OTP-nél válts QR kódra és nem kell többé az SMS-sel bajlódni.

Ez a megoldás működik akkor is, ha csak egy mobil van nálad?

Nem értem a kérdést. Ha a gépen netbankolok, akkor a QR kódot a telefonon lévő smartbank alkalmazással olvasom le. Ha meg csak a telefon van nálam, akkor meg csak a Smartbank appot használom.

Mi a kívánt, megoldandó problémád?

Sajnos a Smartbank app nem teljes funkcionalitású, ezért sokszor a mobilon Is webre kényszerülök. Na most ilyenkor hiába adja fel QR kódot nem megyek vele sokra, ha pedig kérem az SMS-t, nem ajánlja fel az iOS. Ez az én 1st world problémám :wink: