Szavazás: te melyik Apple Watch Series 7 funkciót várod a legjobban?

Eredetileg itt jelent meg: Szavazás: te melyik Apple Watch Series 7 funkciót várod a legjobban? - Szifon.com

Az Apple Watch Series 7 várhatóan a jövő hónapban kerül bejelentésre. A híresztelések szerint a design terén történnek változtatások, emellett persze új funkciók is érkeznek a piacvezető Apple kiegészítő esetében. Sokak szerint az iPhone 12 széria esetében debütált szögletesebb forma kap majd erőteljes hangsúlyt, amelyet az ismert elemző, Ming-Chi Kuo is megerősített 2020 szeptemberében. A frissítés…

1 kedvelés

Kettőt miért nem lehet választani a szavazáson?

jobb akku/hosszabb üzemidő
+
vércukor-szint mérésének lehetősége

Mert azt tudjuk hogy lehetetlen :smiley: :smiley:

Ha kijön ilyesmi tokozással akkor bevállalok egy egyet nemesacél vagy titán házzal. Mondjuk a mostani nem annyira okos okosórámmal is megvagyok elégedve nagyon, főleg hogy szerintem sose fog lemerülni :wink: Még egy óra ide vagy oda már mit számít. :joy:

Tavaly beálltam egy 6-osba -vagy az állt belém, a fene tudja-…
Igazából nem akartam watch-ot venni, de az előző órám pont feladta, igy értelemszerű volt a lehetőség.
Nem mondom, hogy megbántam, mert nem, de annyira sok plusz funkcionalitást nem hozott az életemben. Jók a fitness mérők, meg igazából az orvosi funkciók, de olyan az egész, mintha még most is csak iránykeresés lenne, hogy mi a fenét kellene az egésszel kezdeni, nem érzem annyira kiforrottnak még, mint az iPhone-t.

Nekem azért eléggé adja, hogy:

  • feloldja a Macet
  • sport tevékenység követés
  • tudok vele fizetni (Apple Pay)
  • működik a cégen belül authentikátorként (és nem kell rohangálnom a telefonért)
  • Apple Music / Podcast esetén megy a telefonmentes hallgatás AirPods Pro-val
  • otthoni eszközök vezérlése
  • konyhában főzés közben a Siri + Timer funkció is elég kényelmes

És simán kihagyhattam a listából még, de így hirtelen ezek jutottak eszembe. Szerintem nem keresi már az utat ezen a fronton. Ezeket viszont még lehet tovább finomítani.

Én viszont a cukormérést eléggé várom (egyszer úgy is jönni fog), képzeljétek el a mindennapotokat, hogy étkezésenként 3x megszúrod magad (mérés kaja előtt, inzulin beadás, majd méréd kaja után).

Aztán mégis mit és hogyan? Csak mert egy nyüves klímát vagy tv-t sem csinálnak meg rá hogy lehessen róla legalább az alap funkciókat vezérelni. Vagy én vettem rosszat mindkettőből? Igazából ha az app fejlesztők logikusan dolgoznának a kényelmi eszközökhöz készített okos eszközökre szánt appok-kal akkor az órán is futnának ezek testvérei, de sajna nem. Ergo nem az órával van a baj, hanem a fejlesztőkkel ilyen téren.

A felsoroltak szinte mindegyikét tudja a szifon is a fitness és eü funkciókat leszámitva, amiket magam is irtam.

Dehat, ezert kiegeszito az ora :slight_smile: A telefon lehet az asztalon/taskaban/masik szobaban, ezek a funkciok akkor is mukodnek.

1 kedvelés

Részemről az összes cuccom HomeKit ready, így nincs ezzel gond.

Amúgy sem tartom jó iránynak, hogy minden márka csináljon egy alkalmazást a cuccaihoz mert én turira nem fogok 27372818 akamazást emiatt telepíteni.

Persze a HomeKit-nek is van még hova fejlődni, de részemről ez már bőven a használható szint.

Testhőmérséklet mérés jól jönne egy-egy betegség idején, de akár folyamatosan is monitorozhatná, mint a pulzusszámot. Szerintem ez hasznos funkció lenne és bár nem vagyok mérnök, de szerintem az infrás lázmérők korában nem is lehetetlen.

Ez amúgy nem olyan rossz 5let, mármint a testhőmérséklet mérés.

Nekem a 4es széria van meg 2 éve. 2 naponta töltöm, mert azt használom a telefon rezgés/hang notification helyett is és tracking funkciót is minden nap használom. Motivál hogy minden nap meglegyenek a “körök”, főleg mióta 2020 február óta minden nap edzek. Így jó kis statisztikákat lehet kinyerni belőle a telefon segítségével.

Hogy mikor váltanék? nem tudom… Igazából még tök jól megy, nem hiányzik semmi belőle.

Spotify esetén is megy a Watch+Airpods iphone nélkül…