Személyek Album

Sziasztok! Az normális hogy restore után vissza raktam iCloud-ból a mentést és a személyek albumban az arcfelismerések nagyrésze elveszett. Hónapok óta tanítgattam a telefont, hogy ki kicsoda már elég jól álltam erre most kezdhetem előről? Ha nem is lehet visszaállítani, legalább nincs valami mód rá, hogy amelyik fotón arcot észlel azt pakolja már be a személyek albumba, mert így végig nézni 18ezer fotót nem túl Apple életérzés pláne egy 400k-s telefonnál :confused: lassan már nem lesz olyan hét hogy ne gondolkozzak el váltáson 10 év után. :confused:
Előre is köszönöm a segítséget!

Hát ez egy jó kérdés. Én nem szoktam ilyesmiket beállítani, alapból 18.000 kép nem éppen “normális”, persze kinek mi. Én már 2-3k képnél is törlök, mert zavar, illetve átláthatatlan a dolog, szerintem az Apple nem erre tervezte, de nem is tett bele semmilyen korlátot ugye.

Amúgy válthatsz bármire, bármikor, de ott még kevésbé fognak ezek működni. Esetleg én arra tudok gondolni, hogy ugye a fotók effektíve nincsenek rajta a készüléken, hanem a felhőben vannak, így emiatt veszhetnek el az adatok. Ez be van állítva, be volt állítva korábban:

Évi 1000 kép nem hiszem hogy olyan sok lenne elvégre ez egy családi album lenne az életemből. Nem tudom miért kellene bármit is törölnöm, de ki hogy van ezzel. Valaki biztos az otthoni analóg családi albumot is megtépázza néha, de nehezen tudom elképzelni. :slight_smile:
Amúgy pont ezzel próbálkoztam hogy kikapcsolom a tárhely optimalizálást, hátha segít újra építeni az albumot, de megakadt 2500 fotót nem tölt le. Egyébként nekem ezzel nagyon ritkán volt problémám nem úgy mint ahogy a cikkben levan írva. Szinte mindig letöltötte azonnal, küldésnél, bármikor. Pont ezt szerettem benne így ahogy működik, nem úgy mint más platformon. Csak nem értettem, hogy miért pont ennek kell ilyen rosszul működnie meddig tartana egy adatbázisba menteni a backupba az arcfelismeréseket. De ahogy olvasgattam ez is valami adatvédelmi dolog miatt van. Na mindegy igyekszem nem szétbarmolni az albumot mégjobban.

1 Like

A “Faces” informacio, ahogyan nem osztodik meg az eszkozeid kozott (minden eszkozod onalloan ismeri fel az arcokat fuggetlenul attol, hogy Mac vagy iOS), ugy az iCloud backupba sem kerul bele (az iTunes mentesben ugyan benne van, ha az encryptelt, de ha be van kapcsolva az iCloud Photo Library, akkor ezek az informaciok mar az iTunes Backupban sincsenek benne), szemelyisegi okokbol. Ha uj eszkozre koltozol, akkor oda sem megy tovabb. Ez sajnos direkt van igy.

1 Like

A rendszer automatikusan lezárta ezt a bejegyzést 2 nap után. Több hozzászólás nem engedélyezett.