Személyes hotspot, mint állandó Router?

Szeretném megkérdezni, hogy véleményetek szerint lehetséges-e egy iPhone 5S-re mint állandó Routerre hagyni egy nyaralóban a fűtés vezérlését egy egész télen át?
Egy bedugott telefon mennyire tekinthető biztonságos wi-fi Routernek?
A kényelmi kérdésnél is fontosabb az üzembiztonság, hiszen egy elfagyott vízvezeték következmény kára sokszorosa lehet egy valós Router beszerzésének.
Előfordulhat, hogy egy rövid hálózati kimaradás után kikapcsol a személyes hotspot?
Köszönettel:
Ismo

Ha van automata tűzoltó is akkor simán jó is lehetne, de nem hinném hogy beválna és nem mert iphone, hanem mert telefon és nem erre van kitalálva. Sztem van erre sokkal jobb megoldás is és stabilabb ami ilyenre való, s nem is drága. Vannak routerek amik kiválóan üzemelnek powerbankról is sokáig akár és tudnak SIM-et is fogadni, meg sok minden mást is tudhatnak, igény kérdése.

Köszönöm.
Őszintén egy sikertelen próbán vagyok túl. Elég rendes internet csomagokkal dolgozunk a családban, igy fel sem merült egy állandó és komoly Router kérdése egy nyaralóba.
A hőszivattyúk működése pedig alig egy-két száz MB- eszik meg egész tél alatt. Ezért egy prepaid kártyát akartam csak ehhez venni, amihez hűségidő nélkül 35-40ezerért kínált Router a Telekom.
Így merült fel a fiókban elfekvő 5S.
Kb. hat napig működött is, de ma nem érem már el a balatoni gépeket.
Így merült fel, hogy talán ez a konstrukció nem lesz stabil, megbízható. Csak ehhez szerettem volna valaki nálam sokkal szakértőbb forrást is megkérdezni.
Köszönettel!

Nem vagyok sokkal szakértőbb ám én sem, csak tapasztaltam, hogy marhára tud melegedni a teló bárki is gyártsa ha ilyennel terhelik. Ellenben ott a Homepod esetleg az is tudhatja és sok más eszköz is ami tud SIM-et fogadni és arról wifi-s cuccokkal kommunikálni, de ennek itt más a szakavatott ismerője. pl admin szokott írni homepod-os cikkeket.

Szuper!
Mindent köszönök!

Nincs mit igazán, ha nem jutsz dűlöre akkor szólj, de mi csak mikrotikkel dolgozunk a cégnél és azok pilóta vizsgás routerek, nekem sincsen rá, csak tudom kb mennyi mindenre lehet programozni őket aki érti a nyelvüket. De biztosan van egyszerűbb megoldás is, ami átlaguserbarátibb :grinning:

Ez a funkció kizárólag USB módban működik 100%-osan, Wi-Fi-t lekapcsolja időközönként. Én egy iPhone 5c-t használtam másodlagos net-nek, Hotspotként, és USB-n keresztül több hónapig ment nem volt vele gond. Igaz csak akkor ment, amikor elment a fő net. De igazából a készülék lezárt módban tartotta a Hotspot-ot.

Alapból a hotspot Wi-Fi funkció, ha lekapcsolod a kijelzőt, kilépsz a beállítások hotspot menüből lekapcsolja magát, ha senki sem kommunikál rajta. Tehát úgy kell kezdeni, hogy mindig bekapcsolt kijelző mellett a settings / hotspot menüponton tartod a telefont.

En vennek egy sima 4G routert ezert a penzert amibe belerakod a SIM-et, feldugod 220-ra az adapterevel es kesz.

NetGear-nek, a TP-Linknek vannak hasonlo eszkozeik.

Gondolom a legolcsóbb megoldást kereste.

@ismo963
Én múltévben akcióban vettem a Telenornál Huawei hordozható routert ami 4G+ (150Mbit) sebességre képes. Nem mindegy hogy 4G vagy 4G+ sajnos. Ez jelenleg közel 25.000Ft-ért vehető meg kártyás csomagban náluk, én ilyen 18-20k körül vettem meg sima prepaid kártyával, tehát nem előfizetéssel.

A Telenor a jogszabályoknak megfelelően ingyen kifüggetleníti neked, és használhatod más kártyával a kedvezményesen vett modemet. :slight_smile:

Nagyon szépen köszönöm.
Egészen biztos, hogy nem hagytam nyitott képernyő mellett a beállítások, “személyes hotspot” fejezetében a kis 5S-t. Vagyis esetleg ez tényleg segíthet.
Mivel viszont egy-egy ilyen tesztelés esetleg negatív eredménye nekem oda-vissza egy 300km-es út, lehet, hogy egy ilyen úttal szinte összevethető beruházást megspendírozom… a Telekom most egy Router prepaid kártyával összesen 9.790 forintért szállít házhoz.
Telekom-tól a D-LINK+DWR-118+AC1200+router - konkrét hivatkozást nem enged ez a chat betenni…
Ez talán stabilabb tud maradni, és remélem jó lesz nekem. Fontos, hogy 2,4-es legyen ne 5-ös átvitelű.
Az adatforgalom az egy hetes tesztelés alatt összesen 45MB volt. Vagyis a prepaid 500 MB-ja elég is lesz.
Köszönet a jó meglátásokért!

1 kedvelés

Azért a D-Link ára tükrözi a minőségét is, nehogy a végén drágábban jöjjön ki amit nem szeretnél.

Van Huawei E-5576 is összesen 14.850-ért.
Az megbízhatóbb szerinted?

Nem ismerem azt, így nem tudok róla és nem is fogok érdemben nyilatkozni. A D-Linkekről rossz a cégnél a kialakult kép, sok ügyfelük baja gyűlt meg velük és inkább mikrotikre váltottak, vagy külső másik gyártó routerére. A nővéremnél volt egy Huawei router sim-es pár évig az jó volt végig de nem volt szempont az akkus üzem. Nála arról ment minden míg be nem húzták a kábelest. A TP-Link routerei is az olcsóbbak neccesek, de pl van nekik is SIM-es amit évek óta használ a tulaja hiba mentesen, az kb 40e volt újonnan.
Esetleg olvass rá a neten a típusra hátha dob pár véleményt is itt-ott, normálisabb fórumokon is.