Szerezd be időben a Twinkly okos karácsonyfa izzósorod az iKiegészítőktől

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/11/18/szerezd-be-idoben-a-twinkly-okos-karacsonyfa-izzosorod-az-ikiegeszitoktol/

Messze van még a Karácsony, több, mint egy hónapnyira, de nem érdemes halogatni az ajándékok vagy egyéb kellékek beszerzését az utolsó pillanatig, mert akkor csak a nyűg lesz velük, vagy épp nem lesznek meg előre, idejében. Sok cég már október elején elkezdi a karácsonyi akcióit, amit mi azért egy picit túlzásnak érzünk, de a november…

Két észrevétel:
Mindenképpen a Gen2-t javaslom megvásárlásra, hacsak az első generáció nem nagyon olcsó. Nagyon szépek a színei és az új animációk nagyon szépek.

Kültéren óvatosan használnám, mert (csak az első generációról tudok nyilatkozni) nincs benne a műgyanta lezárás ami vízállóvá tenné. Ami azért probléma mert a víz a kapilláris hatás miatt be fog folyni a LED lábaihoz a LED-eken lévő feszültség pedig elkezdi lebontani a LED-ek lábait, ami rozsdásodáshoz vezet és egy-két év alatt egyszerűen kirohad a tokozásból. Ami azért gond, mert nem lehet ilyen LED-eket venni hogy cserélni lehessen.

És akkor jön a tapasztalat, a ház körül szintén IP44-es jégcsap füzérek vannak feltéve az eresz alá, évente egy hónapot vannak használatban napi 5 óra. Minden szezon elejét úgy kezdem, hogy 4-5 elrohadt lábú LED-et cserélek…
Éppen ezért nem is gondolkoztam kültérre Twinkly-ben mert mire letelik a garancia ezek a problémák arra fognak előjönni :(.

A Gen 2-t még nem tudtam megtapogatni, hogy az rendesen le van-e szigetelve víz bejutás ellen.

1 kedvelés

A videóban lévő fán hány égő van? Jól gondolom, hogy 4-5 db 250-es szettet simán felszórtak rá? Mert így néz ki jó, de ez már 160-200 ezer Ft.

Igazából egy 225-ös szett is hozza ezt a látványt, amin tavaly én is meglepődtem…
Ilyen volt egy 2,5 méteres fa a 225db-os Twinklyvel

1 kedvelés

És tessék mondani, játszani mikor lehet már rajta? Mert addig semmi értelme az okosfüzérnek, amíg csak az ilyenkor amúgy is túlburjánzó giccsfaktort növeli, legyen valami igazi (lehetőleg retró) geekség is benne. Milyen cool lenne már a gyereknek azzal visszamenni a suliba januárban, hogy az egész téli szünetben Space Invadersezett a karácsonyfán? :smiley:

:smiley: az menő lenne na!

En pl irtam magamnak XBMC/Kodi plugint, amivel a Philips Ambilight -hoz hasonlito megoldast csinaltam a TV-hez. Remek cucc, elegge konnyen vissza lehet fejteni a protokollt. Nekem a 2 evvel ezelott vasarolt verzio van, de gondolom a mostani is igy mukodik. Most ujra karacsonyfaizzo lesz belole.

Van HomeBridge plugin is hozzá, tehát Homekitessé lehet tenni.

Sziasztok! Mi a különbség a gen 1 és a 2 között? Ugyanis nekem az 1 van, 2 éve vettem… Érdemes lecserélni?

nem :slight_smile: Lényegében jobb az izzók szigetelése, talán magák az izzók is, de ez sztem nem látszik. Alexa kompatibilitás amúgy jó, de nyilván ha nem kell nem kell. Írni fogok egy cikket a következő néhány napban, hogyan hogyan tedd HomeKit-képessé a régit és újat egyaránt.

Köszi az infót, akkor megnyugodtam…:sweat: Remélem az app is fejlődik, mert elég gagyi az egész ahhoz képest, hogy mit tudhatna… Igaz tavaly karácsonykor használtam utoljára, nemsokára előveszem… :partying_face: Akkor majd ki fog derülni! :v:

Hát itt nem tudom hova tudna fejlődni, inkább okos otthonba lehetne integrálni vagy ilyesmi. :slight_smile:

Az tök jó. :smile: Látom, hogy valami egyszerű HTTP alapú protokollt használ, vagy MQTT-t, és van realtime mód is, szóval nem lenne nehéz egyenként kiküldeni a frame-eket, csak a térbeli azonosítás (a LED-ek fizikai elhelyezkedésének leképezése) hiányozna belőle, amit a vezérlő app végez kamerán keresztül.

En nem hasznaltam az enyemet az elmult szezonban, de az azt megelozoben a firmware mezei http protokollt hasznalt az elore elkeszitett animaciokra, fenyekre, a real-time animaciohoz pedig UDP-n kellett tolni az adatokat. Nem tudom, hogy ez azota valtozott-e, majd ha szezonja lesz, eloszedem.

Ma felállítottuk a karácsonyfát, kicsit korábban a macsekok miatt, dísz nélkül (ilyenkor megszokják és utánna nem játszanak vele.) Azt kell, hogy mondjam a 2.-es generáció sokkal jobb. Az elsőnél néha nem lehetett kivenni egy-agy animációt rendesen, de ennél tökéletesen kivehető. Ha valaki most akar még venni akkor én a 2. generációt ajánlom még ha kicsit drágább is mert az élmény sokkal jobb. Így néz ki egy 2 méteres fán a 250-es izzósor.
https://share.icloud.com/photos/0ZfITz0JUmu8zVUL8Ayv6Q-BA

1 kedvelés