Teljesebb porté módot nyújt a Halide app az új iPhone SE-n

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/04/27/teljesebb-porte-modot-nyujt-a-halide-app-az-uj-iphone-se-n/

A Halide alkalmazás fejlesztői azonnal lecsapnak az Apple új kameráira, legutóbb az iPad Pro kapcsán nyilatkoztak, most pedig az új iPhone SE-re vetették rá magukat. A gyári Kamera alkalmazás csak arcok esetén aktiválja a portrémódot fotózáskor, de a Halide fejlesztőinek sikerült megoldania, hogy más témák esetén is menjen. Még e hónapban tudhattuk meg a Halide…

Ezt próbálta is valaki, vagy csak leírta? Mert az SE-n egyáltalán nem jelenik meg a portré gomb. Gyakorlatilag az alap kamera alkalmazás működik portré módban, a Halide viszont nem. Egyáltalán nem éri meg emiatt megvenni. Nagy átverés. Hiába írtak oda a legújabb frissítéséhez, hogy támogatja az SE-t, ez nem igaz.!
Az AppStore képén megjelenik a portré gomb ha megnyomjuk a DEPTH gombot.


A valóságban pedig dehogy.

Akkor mivel is támogatja az SE-t? Semmivel. Az Apple saját alkalmazása ingyen jobb, mert van portré mód.

és ha nem üres képpel próbálod? tehát ha van rajta valami téma is az üres háttér előtt? elvégre gépi tanulást használ, egy üres képen meg nincs mit felismerjen.

A gomb akkor sem jelenik meg. Az Apple eredeti appja esetén is üres a kép, mégis ott a portré mód beállítási lehetőség.
Egyébként próbáltam úgy is, hogy arc volt a képen, akkor sem volt gomb, és gomb híján portré mód sem. A képet személyiségi okokból nem raktam fel.

na várj, azon a képen, amit feltettél, azt írja, ha megnézed, hogy:

Only on iPhone 7 Plus, 8 Plus and iPhone X

tehát ez a kép biztosan nem az új SE-vel is működő megoldásról szól, hanem az egyébként is legalább dupla kamerás modelleket említi. nálam az App Store ezt a képet már nem is mutatja az app esetén. tehát ez biztosan nem így néz ki az új SE-n.