Teszteltük a HomePod Dolby Atmos funkcióját – képes-e a mozi élményre egy HomePod pár?

Köszi az infót, de már tudtam róla és le is töltöttem az AppleTV 4K-ra, hogy előbb az ingyenes műsorokkal teszteljem, csak még nem jutott időm rá :slightly_smiling_face:
Neten emlékeim szerint nem túl jókat lehetett olvasni róla (stabilitás és support). Neked milyen a tapasztalatod vele?

Pedig jó lett volna hinni a csodákban :wink:
Várom a sonos tesztet, de lehet nem bírom ki addig.
Két HomePod mini ettől még jönni fog…

1 kedvelés

Igen Dolby Atmos filmekkel teszteltem. Nekem egy 4 éves Onkyo HT-S5805 rendszerem van plussz egy Onky SKH-410. Anno olyan kb 400 ezerbe került. Nekem a TV össze van kötve egy HDMI (arc) kábellel, minden más a házimoziba van kötve. Bár nekem a tv szolgáltatómnak apple tv applikációja nagyon jó és csak az Apple TV plussz az Xbox van rákötve. Nekem Appple Tv-n van minden amit használok. Netflix, Disney+,Amazon Prime, Sky, DS Video és Sunrise Tv (tv szolgáltatóm).

1 kedvelés

Szerinted/szerintetek az is működhet, ha nem a házimoziba lesznek bekötve a bemenetek, hanem a TV-be (AppleTV, Playstation) és a TV lesz egy HDMI (ARC)-kal összekötve. Át fog így jönni a hang a házimoziba az AppleTV-ről és a Playstation-ről?
Nehezen megy a hangrendszer kiválasztása. A következőket szeretném egyszerre :wink:
-Legalább 2 HDMI bemenet és 1 HDMI (ARC)
-Dolby Atmos, Dolby Vision (min: 5.1)
-Wireless (legalább a hátsó hangsugárzók)
-AirPlay 2 támogatás

Ha tud valaki ilyet kérem ossza meg.

(Hamarosan jönnek a Homepod minik :slight_smile: )

Működhet. 3 opciód van erre. Az első hogy a TV Dolby Atmos, Dolby Vision ready. Erről egyébként 1 hét múlva lesz egy cikk Philips Ambilight TV-t tesztelek és pont erre fog kitérni. :slight_smile: Szóval ha a TV tudja ezt, akkor a HDMI-n keresztül ki fog menni a hang.

A második hogy optikai kimenet van a TV-n, Playstation-ön, ilyesmi, azon keresztül is átmegy a Dolby Atmos.

A harmadik, hogy olyan erősítőt választasz ami Dolby Atmos, tehát a HDMI rögtön az erősítőbe megy a Playstation-ről és onnan megy a TV-be. Így akkor Dolby Atmos-od van, és közben ugye a videó jel is befut a TV-be. :smiley:

Remélem így érthető volt.

1 kedvelés

Köszi, ez jó hír lehet számomra. A TV LG C9 szerintem mivel ez tavalyi modell tudja a Dolby Atmost és Visiont (majd megnézem a leírásában).
Tehát úgy tűnik, hogy el lehet engedni a hazimozival szemben támasztott legalább 2 HDMI bemenet igényemet. Ha az AirPlay 2 igényt is át tudnám hidalni az AppleTV használatával rögtön jóval nagyobb választékom lenne a házimozi kiválasztásához.
Ha az AppleTV-re mint AirPlay 2 eszközre teszem ki a zenéket, akkor onnan megy a jel a TV-hez, onnan pedig a házimoziba, akkor “AirPlayesítettem” a házimozit. Egy gondom maradt zene hallgatás közben nem szeretnék semmit látni a TV képernyőjén.
Tud erre valaki megoldást?

A zenehallgatás közben pont akarod látni a TV képernyőt, mert az Apple TV szuper “képernyőkímélővel” rendelkezik, és jó nézni. :slight_smile:

Ez szuper, hol lehet kikapcsolni :cowboy_hat_face:
Szóval ez biztos van amikor jó, de napi 8-12 óra képernyő nézés után kifejezetten jól esik a vizuális input hiánya. (meg a gyerekek miatt is ezt preferálnám)

Zenehallgatásra jön a Homepod mini-d. Arra tudsz direktbe streamelni. :slightly_smiling_face:

Igen akár így is lehetne, de a miniket nem a nappaliba, hanem más helyiségekbe szánom.
De mint @SzifonAdmin -nak is írtam az AppleTV-vel szeretném Airplayesíteni a házimozit.
Neki még azt írtam, hogy a TV-hez kötném az AppleTV-t (így nem lenne gond, ha nincs vagy nincs elég a házimozinak HDMI bemenete). Azóta viszont arra jutottam, hogy egy HDMI bemenete csak lenne a házimozinak, így oda menne az AppleTV (így ha vmi appal be tudom kapcsolni a házimozit, akkor AirPlayen tudok zenét küldeni rá) az pedig megtudná szólaltatni a házimozit, ha pedig ettől bekapcsolna a TV, akkor azt pedig le tudom lőni telefonról.
(A Playstation pedig közvetlenül a TV-re menne annak a képét és a hangját úgyis minig egyszerre kell, hogy érzékeljem)

Este megnézem neked, de azt hiszem, hogy az Apple Tv-n be lehet állítani, hogy ne ébressze fel a tv-t bekapcsolásnál, ergo a tv-t meg a házimozit külön kell bekapcsolni hozzá. De letesztelem neked este, hogy hogyan lehetne így megvalósítani. Mint mondtam, nekem van egy Homepod a nappaliban és zenét arról hallgatunk.

Előre is köszi.

3 lehetőséged van :joy:

1. Mint nálam is, hogy a házimozit tv, xbox, video stb használom és egy HomePod vagy sonos vagy valami a nappaliba zenelejátszásra.
  2. Az Apple Tv ébresztésével bekapcsol a házimozi és a tv is, de itt előfordulhat, hogy a tv kikapcsolásával kikapcsol a házimozi is és esetleg az Apple TV is.
  3. Ami leginkább közel van a Te igényeidhez, hogy kikapcsolod az Apple Tv-n az a TV ébresztése funkciót, így csak a házimozit kell bekapcsolnod, ha zenét akarsz lejátszani.
    Az, hogy a házimoziba vagy a tv-be kötöd be a többi készüléket az lényegtelen.
    DE a lényeg, hogy olyan házimozit néz ami képes csak hang lejátszásra, ha hdmi-vel van összekötve ( ezt szinte minden új erősítő tudja). Vagy eleve egy AirPlay képes házimozit veszel.

+1. Vagy van egy utolsó megoldás, hogy szerzel egy régi ATV-t csak Zene streamelésre és azt csak optikai kábellel kötöd össze az erősítővel.
Erről @SzifonAdmin kollega írt már egy cikket régebben.

1 kedvelés

Illetve amit még pluszba ajánlok, okosítani az egészet a Logitech Harmony HUB, ezzel telóról tudsz mindent irányítani:

1 kedvelés

Szuper. Alakul :+1::nerd_face:
Tobzódok a lehetőségek között.
Kerestem a 3. verzió szerint az Apple TV-n a TV ébresztésének kikapcsolása funkciót, de nem találtam (tvOS 14.2), kérlek írd meg hol találom.
A legjobban azonban a +1 verzió tetszik, ráadásul “véletlenül” van még egy régi AppleTV-m is.
Még egyszer köszönet neked és @SzifonAdmin -nak és mindenkinek

1 kedvelés

Szívesen, a beállítások, távirányító alatt találod.

Ohhh hát akkor basszus tök jó, ha van még 1 Apple TV is otthon! :partying_face::partying_face::partying_face:

Hello

Én sokat próbáltam de sehogysem megy Dolby Atmosban semelyik film sem, mindig 5.1 jelenik meg a film ha a HomePod van kiválasztva( természetesen 14.2 van minden eszközön) Abban a pillanatban, hogy át kapcsolom a TV ről (egyébként Dolby Atmos képes TV) HomePodra azonnal mindem 5.1 lesz ezt könnyen le lehet ellenőrizni a film plakátján eltűnik az Atmos felirat és helyette 5.1 lesz. Továbbá több fórumon is írtak hogy az Apple tud erről és a következő frissítésben kijavítja azaz amit most a HomePodól jön az nem Atmos hanem sima 5.1. Nálad mit ír ki?

Szia, nem ertem mire gondolsz pontosan. Felveszed nekem videóra? Sajnos ettol fuggetlenul mar nem tudom neked megnezni mert nincs nalam a HomePod. :frowning:

Hova töltsem?