Sajnos igen, mivel a közvetlen a tv mellett kell lennie a két HomePod-nak. Úgy van beállítva , ha magad mellé-mögé teszed akkor a hangok egyáltalán nem onnan fognak érkezni ahonnan kellene. Amúgy szerintem ez is egy kicsit baj a HomePod-nál, hogy nincs beállítási lehetőség, hogy hol helyezkedik el a tv és te hol ülsz a tv-hez képes. Még mondjuk a házimozimhoz van egy úgymond beállító mikrofon amit bedugsz és leteszed oda ahol ülsz aztán ő beállítja a hangszórókat szépen.
BUÉK mindenkinek. Az Angyalka végül két HomePod-ot hozott
Eddigi tapasztalatok:
- Kisebb, mint amire számítottam
- Zenében szuper (tiszta hangzás, mértéhez képest meglepő mélyek)
- Mint ökoszisztéma gyorsan tanulható, megy szuperül (több telefonról, óráról)
- Interkom funkció tetszik (tényleg megy telefonról házon kívülről is)
- Apple TV hangja gyenge (sokszor úgy éreztem, hogy az LG oled TV saját hangja jobb)
- Dolby Atmos elég gyengécske (halványan lehet érezni irányokat, de sokszor olyan üreges, főleg a beszédhang lóg a levegőben, persze lehet, hogy még valamit nem jól csinálunk…)
Kérdések:
- Az normális, hogy a HomePod-ok teteje meleg akkor is, ha már órák óta nem játszott zenét?
- Olyat tapasztaltatok, hogy csak az egyiken játszott le hangot, miközben mind a kettőn világítottak a +/- jelek és mindkettőn lehetet is állítani a hangerejét annak ez egynek amelyikből jött a hang? (végül Home alakalmazásban a HomePod újraindítása után szól mind a két oldal, de az AppleTV és az Atmos-os gyengeségek maradtak)
A meleget, hogy érted? Nálam kissé langyos a teteje. A lejátszásnál még nem vettem észre ezt a problémát, hogy az egyik szól , de ilyet más is tapasztalt mert leírta itt a hozzászólásokban. Viszont én csak zenehallgatásra használom. Kell neki amúgy egy pár nap mire beállítja magát rendesen. Az elhelyezésnél kell figyelni szerintem nagyon, attól sok függ. Például, hogy a hangfal-mennyezet-néző “útvonalon” nincs akadály. De szerintem biztos kell 50-60 óra mire tényleg beállítja magát rendesen.
Milyen filmet néztetek? Nem lehet hogy rossz hanggal rendelkezett? Pl: Ready Player One-t rakjátok be, vagy Netflix-ről Dolby Atmos filmeket.
Van otthon NAS és Infuse?
Ja igen, igaza van @83miki83 -nek is mert rohadtul kell néhány nap, folyamatos hallgatás (szó szerint 50-80 óra) Tehát ez javulni fog.
Melegedés:
olyan mintha egy másik kezet érintenél és nem egy szobahőmérsékletű műanyagot (túl sok hőtermelésnek tűnik ahhoz képest, hogy csak arra vár, hogy kimondjam Hey Siri, de ha másnál is ez van akkor én megnyugszom)
Bejáratás:
A napok száma már meg van, az 50-60 üzemóra még nincs, tehát még lehet jobb…
Forrás:
@SzifonAdmin: AppleTV4K-ról Dolby Summit alaklamazással tesztelve, illetve Netflix-ről Atmos-os filmek eredeti hanggal (NAS van, Infuse még nincs, ha látni hogy más forrásból jól szólna visszatérek rá)
Elheleyzés:
Na ezen elgondolkoztam az alapján amit írtatok. Lehet nálunk nem ideális.
- Magasság: A TV alatti szekrény kb térdmagasságú és azon van a két Homepod, azaz a kanapén ülve a fejemhez képest lentebb (most kipróbáltam milyen, ha ebbe a magasságba helyezem a fejem, nos sokat javult.
- Hátsó fal: nálunk a kanapé mögött van közvetlenül a hátsó fal, ha fejem “áthelyezem” a HomePodok és a hátsó fal közé félútra középre és abba a magasságba
,akkor kezd hátulról is “jönni” a valamennyi hang.
- Mennyezet: Az álmennyezetben a szoba középén van egy arasznyi felugrás lehet, hogy ez is bekavar.
Szóval tényleg fontos lenne a befogadó helyéhez való kalibráció lehetősége, amit simán meg tudna oldani az Apple (mások pl. Sonos az iphone-t használja erre…)
Tesztelgetem még tovább
Ez biztos nem jó, magához az Atmos-hoz. Mert nincs helye a hangnak. Ettől függetlenül ez csak az Atmos hangnál lehet “hiba” Köszi a visszajelzéseket. Akkor az elhelyezkedéseken kell javítani és az órák számán
Kicsit hülyén fog hangzani, de próbálkozhatsz azzal is, hogy felemeled a HomePod-ot majd visszateszed, mert van benne egy mozgásérzékelő és ha mozgatod akkor úgy veszi, hogy új helyre került és újra kalibrálja magát. Próbáld meg a dobozát alátenni az elég stabil, hogy úgy jobb lesz-e és ami nagyon fontos, hogy a HomePod és fal között ne legyen a távolság nagyobb mint 25cm, egymástól meg 1,2m-re legyen a 2 hangfal, ez a gyári elhelyezés. A végére meg tegyük hozzá amit már elmondtam, hogy ez sajnos csak kamu Atmos.
Na pont itt tartok most
Lett ebben az ügyben vmi fejlemény?
Köszi, hogy foglalkozol ezzel és megírtad. De sajnos az a rész is igaz nálam, hogy ha a TV hangszóróját választom ki, akkor a Netflixnél a lefelé legyintésre mutatja az Atmost, illetve az AppleTV+ esetén pedig jobb sarokban megjelenik az Atmos, míg ha a HomePod-ok vannak kiválasztva alapértelmezett hangkimenetnek, akkor sem a Netflix sem pedig az AppleTV+ esetén nem jelenik meg az Atmos.
Köszi, ezt még fogom próbálgatni.
A jobb felső sarokban maga a tv-d jeleníti meg az Atmos jelet nem az Apple TV. Magát a filmet úgy tudod ellenőrizni Apple Tv±nál, hogy megnyomod a Menu gombot a film közben és ott kiírja, hogy Vision, Atmos stb.
Van egy másik dolog is, hogy szerintem nagyok az elvárásaid Sajnos a 2 HomePod sose fogja a fejed leszaggatni, hozza azt a 660 eurós soundbar szintet és kész, de sose fog olyan jó lenni mint egy 2000 eurós szett, tehát azt akarom mondani, hogy azért házimoziként nem lesz sose olyan jó. Zenét hallgatni tényleg szuper, de ott is inkább valahol középkategóriába tenném, viszont házimoziként valahol az alsó és közép kategória közé. Működik a Dolby Atmos, de nincs az a szoftver ami folyamatosan állítani tudja magát a környezeti változásokhoz. Például hányan ültök a tv előtt. Ja és sajnos az állmennyezet is inkább hangnyelő mint hangvisszaverő. Erre a legjobb példa, hogy menj be egy üres szobába ahol beton mennyezet és burkolólap padló van, visszhangozni, kongani fog a szoba, tegyél egy ülőgarnitúrát a szoba közepére és meg fog szűnni az a kongó hangzás. Vagy mondjuk van egy kép a falon az már akkusztikailag befolyásolja az egészet. Az én véleményem még mindig az, hogy mozis élményhez nem olyan jó választás. A HomePod annyival jobb mint a 600-700 eurós soundbar társai, hogy támogatja Siri-t és belepasszol az Apple ökoszisztémába.
Ez pedig olyan esetben fordul elő, ha a streamelt zene eleve nem megfelelő minőségű. Pl a Mytuner Pro csak egy hangszórón fog szólni, de Apple Music már mindkettőn.
Ettől függetlenül a hang azért nem onnan jött, ahonnan kellett volna. Volt rá precedens, hogy oldalról jött, vagy körbeölelt bennünket, de azt gondolom, hogy sokkal jobb tér kell a Dolby Atmos-hoz, mint azt az ember gondolná. Természetesen a fenti környezet nem volt ideális hozzá, bár a HomePodnak kötelessége felmérni a szobát és beállítani a hangzást, ez mégsem sikerült neki. Tehát a végeredmény inkább egyfajta mozi élmény, mint egy Dolby Atmos hangzás, de nem mondanám ezt rossznak**. Teljesen vállalható és szuper hangja volt a filmek, körbeölelt a hang, de nem voltak “célirányos” hangok, például hátulról jövő effektek, amit a Dolby Atmos ígér.**
A HomePod bizonyos esetekben tudja az Atmos-t átadni, de többségében én azt tapasztaltam, hogy inkább csak egy jó kis mozis dolog volt, de nem Atmos, hogy innen-onnan jött a hang. Egyébként ettől még lehet hogy Te jobb élményt érsz el, de nekem sajnos ahhoz kevés volt hogy Atmos-t kapjak. Mindenesetre a TV-nél sokkal jobb a hangja és amúgy is jobb minőségű a HomePod hangfal mint a TV-é.
sziasztok,
van ötletetek, hogy miért csúszik a filmek esetében pár másodpercet a hang HomePod-on?
QuickTime, VCL, Apple Tv egyaránt.
Mirol jatszod ezeket? A QuickTime, az Mac, de a VLC az Apple TV-n fut, vagy a Maceden? Az Apple TV-n hogy van beallitva hangnak? Alapertelemezettnek, vagy csak kivalasztottad hangkimenetnek?
Minden esetben a beállítások szerinti (tehát nem(csak) alkalmazásszintű) alapértelmezett hangkimenet a HomePod.
VCL nálam MacMinin (2020, M1) fut.
és akkor most AirPlay képernyőtükrözéssel játszod le a videót? vagy a VLC már támogatja a natív AirPlay-t is?
vagy a VCL valami más, tehát nem VLC?