Teszteltük az Ultrasone Pro 580i fejhallgatóját és az iBasso Audio DC03 USB-C-s DAC-ját

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/12/13/teszteltuk-az-ultrasone-pro-580i-fejhallgatojat-es-az-ibasso-audio-dc03-usb-c-s-dac-jat/

Én személy szerint egyáltalán nem vagyok fejhallgató párti. Egyszerűen robosztusnak, sokszor kényelmetlennek érzem a fejhallgatókat, és nem gondolom, pontosabban nem gondoltam volna, hogy ez bármilyen szempontból változhat. Mindenféle túlzás nélkül állítom, hogy az Ultrasone merőben megváltoztatta a fejhallgatókról alkotott véleményemet, és azt gondolom, hogy ezt mindenkinek meg kell tapasztalnia. A Szifon.com olvasók többsége tudja már,…

1 kedvelés

@83miki83 sajnálom :smiley: :smiley: Egyébként, ha otthon meg van még a Sony vagy Bose fejhallgató, akkor a DC03 DAC-kal simán tudod használni őket vezetékes módban, és sokkal jobb hangzást fogsz kapni :slight_smile:

1 kedvelés

Az nem hangzott el, hogy a “nagy” Apple music minősége a YouTube és a spotify közt van. Az sem, hogy a TIDALnak a kínálata töredéke mindenféle más streamingnak.

Hááát… 70mio track a Tidal kínálata és a master minősége, sokkal jobb mint bármi más. Tapasztalatból mondom. iPhone-ról simán hallgatom külsó dac-kal 24/96 minőségben. A nagy Apple Music nem versenytárs jelenleg. Bár ha akarná az alma lenyomhatna másokat, csak emögött valami más üzleti megfontolás szerepel. Az azonban, ahogy az audiót kezeli, kicsit sem szimpatikus. Audioban én semmilyen alma cuccot nem használok.

1 kedvelés

Az icentre-ben meghallgattam egy ultrasone fejhallgatót és elájultam. Mondjuk az nem ilyen típus volt, de a komfortja és a kivitele is zseni volt. Az Apple / Beats termékek hangja tényleg nem mérhető ehhez, mondjuk az jóval magasabb áron volt. Kíváncsi vagyok, az AirPods Pro be tud-e lépni ebbe a ligába. Kéne egy összehasonlítás. Be kéne vállalnia ezt a Szifon-nak. :wink:

1 kedvelés

:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: Meg van még mindkettő, meg még egy pár régebbi fejhallgató :joy: Jól hangzik, de sajnos nincs még usb-cés Mac-em. Viszont a tavaszra tervezem a cserét. De amúgy kicsit ránéztem erre az Ultrasone márkára és a PROi fejhallgatói a belépő modellek, vannak nekik igen komoly termékeik​:slightly_smiling_face: Amúgy találtam náluk egy érdekes produktot, az Ultrasone Panther-t, kicsit más árkategória viszont brutálisan jó lehet, ja és van hozzá alapból egy halom adapter is.

Természetesen működik sima USB-vel is, van hozzá átalakító a csomagban. :slight_smile:

Az Ultrasone Pro 580i-t bevállalom, tetszik a szövetes fülpárna, mert hosszú repülőúton nem volt se a Sony se Bose elég kényelmes. De ezt a DC03-at még meggondolom mert az Ultrasone Panther nagyon megtetszett. :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 kedvelés

A füles elképesztően jó, és persze kényelmes is :slight_smile: Sony Bose-nál jobb. Amúgy ezt Panthert nagyon ajánlják mások, én még nem próbáltam.

“Hááát… 70mio track a Tidal kínálata és a master minősége, sokkal jobb mint bármi más. Tapasztalatból mondom. iPhone-ról simán hallgatom külsó dac-kal 24/96 minőségben”

Milyen DAC-ot használsz az iPhonehoz?

TIDAL most hatalmas akciót nyom, így ha nem találkoztatok ezzel a linkkel, akkor íme: https://tidal.com/offers/holiday-offer?utm_source=Facebook&utm_medium=Paid&utm_campaign=WW&utm_term=Holiday2020

Köszi :+1:

1 kedvelés

Kipróbáltam a FiiO Q3-at, először a Bose700-al, de valahogy elmaradt a wow effekt. Aztán jött a Sony xm3 és ott viszont robbant. Tidal Master zenéket próbáltam különböző zenestílusokkal (mert én mindenevő vagyok amúgy is) és brutálisan jó!! Még azt is hallani, hogy Ozzy csoszog a studióban :joy: De amúgy legbrutálisabban Vivaldi-val szólt. Tényleg olyan volt mintha ott lennél egy koncerten baszki.

1 kedvelés

Kész megfertőzött teljesen. Nem voltam az a kifinomult zenehallgató. Edzőterembe, meg hosszabb utakon hallgattam eddig inkább (meg autó, de az nem füles). De most így a Tidal Hifi előfizetéssel meg a a fiio-val együtt ez megváltozott. Most eldöntöttem megveszem az Ultrasone pro 580-at, szarok az AirPods Maxra, kap inkább párom egy dyson hajszárítót :joy: Ezer hálám a kódért és a cikkért :+1: :+1: Meghallgattam Vangelistöl a Conquest of Paradise Master verzióját és esküszöm ismét az Aggteleki cseppkőbarlang koncert termében éreztem magam…:joy:

1 kedvelés

Zenészként megvagyok lepve, hogy ennyire a száraz számok határozzák meg a hallását pár embernek. Egyrészt ebben az árkategóriában igazán kiemelkedő sennheiser fejhallgatókat lehet kapni vagy mondjuk egy KRK Kns-8400 hasonló áron és maximálisan stúdió minőség, egyenes hangkép ami valóban tükrözi azt amit a zenész megálmodott és nem egy színezett hangképet ad. Nincs plusz mély meg magas… de részeltesség annál inkább. Másrészt a nyquist tétel kimondja, hogy úgy lehet valamit veszteségmentesen rögzíteni ha a mintavételezési frekvencia, a maximálisan előforduló frekvencia duplája. Vagyis “konyhanyelven” ha 20Hz-től 20000 Hz-ig hallunk, akkor a cd minőség (44100hz) már kapásból a teljesíti a fent megfogalmazott veszeteségmentes tömörítérst azzal, hogy a hallható tartománynak több mint kétszerese. Harmadrészt, szerencsére még vannak annyira elkötelezetten analóg zenészek akik 2020-ban is mágnesszalagon viszik a zenét hogy az vinylre kerüljön, így az tényleg digitalizálástól mentes.

Nem várhatod el, hogy mindenki valamilyen zenei iskolát végezzen. Az, hogy kinek milyen szám határozza meg a hallását viszont nem egy zenész dönti el :slightly_smiling_face: Amúgy nagyon szívesen elolvasnám a véleményed egy cikk formájában amit a szifonosok is biztos örömmel kiraknak a z oldalra :wink: Mert azon kívül, hogy leírtál valamit ami szerepel röviden az írásban csak annyit írtál, hogy vannak ettől jobb fülhallgatók is. Engem tényleg érdekel egy profi véleménye a témáról. A végére azért hozzáteszem azért a zenei stílusom még mindig én akarom meghatározni :wink: :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 kedvelés

Szia,

szerintem a hallás, és az hogy milyen zenéket szeretünk az teljesen egyéni dolog. Nyilván a lehető legjobb minőségben érdemes meghallgatni azt, amit hallani szeretnénk. Ennél a CD minőség a minimum, aztán ugye ott vannak, akkor nevezzük nevén, “elméleti maximumok”. Én megpróbálom a maximumot beszerezni az adott zenéből, vagy megveszem bakeliten, számomra az a maximum, amit eltudok érni.

A fülhallgató már egy teljesen más téma, mert lehet bármilyen jó is az adott termék, ha éppen nem szeretem a hangját. Nagyon sok fül és -fejhallgató volt már a kezemben, és sokat adtam vissza azzal, hogy nekem nem tetszik a hangja. Lehet akármilyen csilli-villi monitor füles, ami mondjuk hibátlanul adja vissza a zongorát vagy adott esetben a komoly zenét, de ha én nem azt hallgatok és azaz zene, amit hallgatok számomra jobban szól, azon, ami nem a csilli-villi monitor füles, akkor bizony azt fogom venni.

Volt már amúgy 180.000-es in-ear fülhallgatóm is, eladtam, és AirPods Pro-t használok, mert konkrétan 8 kábel, külön DAC és még ugye a CD minőségű zene is kellett, hogy megszólaljon. Semmi értelme nem volt. Van egy pont, amikor már túl maximalisták vagyunk és az rá megy arra, hogy az egész zene élmény legyen.

Általában az én ízlésem megfelel a Szifon.com olvasóinak, ez már néhány éve kiderült, szóval csak azt szoktam ajánlani ami megkapja tőlem a “wow” érzést :slight_smile:

Én ezek alapján választok fülest.

Na majd érdekelne mit gondolsz az Ultrasone-ról, a fent említett hozzászólásom miatt is, illetve minimum 50 órát járasd mert az elején rendkívül sok a magas benne. :slight_smile: Fiio-van sztem jól fog menni nagyon!

Sziasztok!

Új vagyok itt. Rendeltem én is egy ilyen fejhallgatót, az Ultrasone oldaláról, elég nagy akcióval, remélem meg is jön januárban. Jelenleg egy első generációs iPhone SE-t használok, ugye amin még van jack, de a tervezem a közeljövőben lecserélni egy újabb almás telefonra. Azt szeretném kérdezni, ajánlotok e hozzá erősítőt, illetve ha igen, milyet. Lesz-e érdemi változás egy lightning DAC és az Iphone DAC-a között? Spotify-ról hallgatok zenét, próbáltam a Tidalt is Masteron tényleg brutál (csak sajnálom rá a havi 3890-ft -ot :).

Köszönöm.

Szia @rolandhun9500 várd meg kérlek a januárt lesz Lightning-os DAC olyan 20k környékén, hasonló minőséggel mint a fenti USB-C. Még nem jött meg raktárra, fogom tesztelni! Az lesz a tökéletes megoldás neked, hogy telefonról tudd hallgatni a zenét.