The Register: az App Store által nem engedett, “illegális” iOS böngészőn dolgozik a Google

Eredetileg itt jelent meg: The Register: az App Store által nem engedett, “illegális” iOS böngészőn dolgozik a Google - Szifon.com

A Google Chromium fejlesztőcsapata egy olyan, iOS-re készített böngészőn dolgozik, ami áthágja az Apple App Store-jának irányelveit. A The Register értesülései szerint ez a böngésző a Google Blink böngészőmotorját használja. De miért is problémás ez? Az Apple szigorú irányelvekhez köti, hogy milyen alkalmazásokat engednek be saját alkalmazás-áruházukba, ami az “irányításmániájukat” ismerve egyáltalán nem meglepő. Ezek…

Gondolom keszulnek az iOS 17 kapcsan az alt. store-ok megjelenesere.

Amugy erdekesseg: az Apple-t most szekaljak hulyere hogy legyen alt. app store meg side load lehetoseg, az Android 14-re meg most tervezi a Google ezeknek a megszunteteset. Most akkor mi van? Remelem a hatosagok ugyanilyen szivatassal fognak elni a Google fele.m, ha tenyleg megcsinaljak.

Én viszont azért haragszom, mert az Apple beszüntette a Windowsos Safarit. Pedig ott nem volt semmi előírás, hogy milyen motort kell használni.

Az szerintem más téma. Ha van platform, amivel nem akarsz foglalkozni az legyen a te döntésed mint szállító. De itt ugye törvényi kötelezettség van (lásd a Microsoft-ot is elérő böngésző háború).

Túl van ez tolva szerintem.