The Slow Mo Guys: Így szabadul meg a víztől az Apple Watch

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/06/19/the-slow-mo-guys-igy-szabadul-meg-a-viztol-az-apple-watch/

Az Apple Watch már második generációs korában vízálló lett a Series 2-vel, és azóta nem is változtatott az Apple azon, hogy hogyan szabadul meg az óra a hangszóróban rekedt víztől. Amikor egy úszás edzés (vagy csak víz alatti mód) után eltekered a digitális koronát, a hangszóró többször is kiad egy magas hangot, amivel kilökődik a…

Ez szép, de ha csak spontán belenyúlok, aktiválás nélkül a vízbe, akkor beázik?

1 kedvelés

Szerintem olvasd el még egyszer a cikket :smiley:

Mire is gondoltál? Amugy meg pont azért kérdeztem mert elolvastam.

nyilván nem ázik be. a víz kilökés opció azért van, mert eleve úgy van tervezve az óra, hogy a víz bele tud menni a hangszóróba, ami vízálló. viszont ahhoz, hogy a vizes használat után ismét rendesen tudjon működni a hangszóró, ki kell lökje magából a vizet. ehhez van ez az opció.

Általában (sokszor) nem számítasz rá, hogy vizes lesz. Szóval nyilván nem azelőtt kell beindítani hogy vizes lesz. Nem is lehet. Szól magától.

Persze vágom hogy vízálló, csak ahogy a szöveg meg lett fogalmazva azt sugallja, hogy ehhez mégis csak kell vmit bekapcsolni. Pont ezért is tettem fel a kérdést ahogyan feltettem és nem kritikának szántam. Aztán lehet csak nekem jött le ilyen módon és senki másnak. :grinning:

Dehogy vágod…
Azért értette mindenki más rajtad kívül, mert egyrészt a tulajok veszik a fáradságot elolvasni a használati útmutatót, másrészt mert te még mindig nem olvastad el figyelmesen a cikket.
Főleg nem a második bekezdést.

Tisztán, érthetően, egyértelműen le van mindenhol írva, hogy az óra vízálló, és a cikkben említett funkció arra való, hogy az esetlegesen bennrekedt vizet eltávolítsuk.

Amire te gondolsz az a Vízzár, ha ezt bekapcsolod akkor lezárja a képernyőt mert az víz alatt nem müködik rendesen mint ez a cikkben is le van írva. Tehát nem a vízállóságot kapcsolod be hanem a kijelzőt zárolod.

Az első sorban van leírva és nem a második bekezdésben, de 111. Attól hogy más nem kérdezi meg még lehet az olvasása közben neki is ez jött le, de hagyjuk, neked kár ezen rugózni mert alattad akadt aki értette mit is kérdeztem és le is írta.
Amugy meg az apple-t ismerve hát csinált már néhány nyakatekert megoldást ami nem feltétlenül felhasználó barát. :grinning:

viszont többségében hülyebiztos… de azt te sem gondolhatod komolyan, hogy olyan támadási felületet hagyna magának a cég, hogy vízbe mégy az órával, és az csak akkor lenne vízálló, ha szoftveresen bekapcsolsz valamit.

Igen az valóban hülyeség lett volna tőlük, bár semmin nem csodálkozom az antennagate i4 óta, azt frappánsan megoldotta az öreg, a ne fogd úgy vazze és jó lesz, megoldásával. De persze tudom hogy vízálló lett és volt is már rá alkalom véletlen tesztre és kiállta. :grinning:

engem is érdekelt ez a kérdés, szóval nem vagy hülye… és nem találtam róla leírást, de most már világos…
(be kell-e kapcsolnia “vízzárat”, a neve is félrevezető, bavgy nem)

Köszi a megerősítést! :grinning: De én mindig úgy voltam a hasonló dolgokkal, ha kicsi kis szikrája is felmerül vmi kétkedésre okot adhatónak akkor én megkérdezem, még ha ezért meg is köveztek időnként itt-ott, de mivel az emberek sokan bármi indokból, de nem teszik fel adott helyen az adott kérdéseket, hát én fel szoktam akár helyettük is, legyen más is akiben felmerült esetleg, tisztában mindennel. Na ez most a részemről lett nyakatekert :crazy_face:

1 kedvelés