The Washington Post: Nem elégséges az Airtag követés elleni védelme

Eredetileg itt jelent meg: The Washington Post: Nem elégséges az Airtag követés elleni védelme - Szifon.com

Nem elégséges az Apple által az AirTag eszközökbe épített védelem annak megakadályozására, hogy valakit nyomon kövessenek. Ezt Geoffrey Fowler állítja a The Washington Post által publikált cikkében, amelyben azt vizsgálta, hogy az AirTag‌ hogyan használható a felhasználók titokban történő követésére. Fowler AirTaget rakott magára, és egy kollégája segítségével végezték el a kísérletet. Arra a következtetésre…

Ezzel nekem két bajom van:

1.) Ha folyamatosan jelez hanggal vagy telefonra küldött üzenettel annak, akivel sokáig együtt mozog az AirTag (és nem az övé), akkor kb tök mindegy, hogy rátetted a cuccodra az AirTaget, mert aki netán ellopja, egyből tudni fog róla és leveszi, eldobja/hatástalanítja, stb. Nyilván ezt az emberek nyomonkövetése ellen építették be, de így valamilyen szinten szerintem az eredeti funkciója is csorbul.

2.) Ha pl. berakod a kocsiba/motorba/biciklibe/rollerbe biztos, ami biztos alapon, akkor ha 3 napig nem mész a közelébe, folyamatosan hangot fog kiadni? Valahogy ezt sem érzem túl logikusnak. Értem, hogy nem ez a fő funciója, nem erre találták ki, de nem tudom elképzelni azt a helyzetet, ahol erre szükség lenne :smiley:

Aztán meg lehet, hogy csak velem van a baj. Terveztem/tervezek vásárolni 1 db-ot a teszt kedvéért, de egyelőre ezekkel a kis mellékes baromságaival nem igazán győzött meg.

az AirTag nem lopás ellen van.

2 kedvelés

Nagyra fújt lufi, megint csak azért ekkora a felhajtás mert Apple. A pszichopaták és egyéb profik részére eddig is könnyen elérhetőek voltak az ennél a sokkal profibb nyomkövetők, de most hirtelen mindenkiben potenciális James Bondot látnak. Pedig ez csak egy divatos kulcstartó, jelenlegi tudásával bátran pályázhat az Apple legfeleslegesebb termékére, odafér az arany watch mellé.

1 kedvelés

azokra az eszközökre való, amik általában veled vannak
szerintem roller (ami általában garázsban, tárolóban van) nem ilyen, autó szintén nem
távirányító sem, hisz ha elmész otthonról 1 hétre akkor 3 nap után otthon vinyog az AirTag?
kulcscsomó pl. jó példa, buxa (már akinek van, én a farzsebben hiszek) az is jó példa, de ezen kívül mást nem tudok, ami folyton velem lenne
biciklre gondoltam még, de azt is a garázsban tartom mindig, szóval lehet, hogy 3 nap utána csak picsogna az AirTag

1 kedvelés

Teljesen igazad van. Kulcs, táska, tárca. Ezek azok a tárgyak amikkel normális esetben minden nap találkozunk és könnyen elvesztünk. Autó, bicikli, roller stb: gyakran nem megyünk a közelébe 3 napig de nem szoktuk elfelejteni vagy ottfelejteni sehol, azokat ellopni szokták de ugye az eszköz hangsúlyozottan nem lopott holmi megtalálására van. Talán még kutya nyakába lehet hasznos…

jelenleg egyszer vinnyog, de mindjárt lesz ezt is megemlítve egy részletesebb cikk.

1 kedvelés

Persze, tudom, hogy nem lopás ellen lett kitalálva, de a koncepcióját tekintve tök jó lenne arra is. Viszont jelen formájában akkor így ez egy teljesen felesleges cucc számomra, mivel nálam mindennek megvan a helye, mindig odarakom, így sosem kell keresnem.

1 kedvelés

Ennyi. Nekem mint kutyu erdekes, de gyakorlati hasznat nem latom magamnak sem.

Akkor te egy szerencsés ember vagy és ez a termék nem neked készült. Előfordul.

Na igen csak ugye többekkel előfordul manapság is, hogy együtt élnek másokkal (asszony, gyerek, stb) és ők nem feltétlenül működnek mindenben együtt, na ilyen esetekre találták ki ezt és a társait.