Thunderbot 27" Display 2018-ban

Sziasztok!

Régi álmom egy Thunderbolt display, ahogy néztem jelenleg már 100.000 Ft körül hozzá lehet jutni egy használt példányhoz, ami a régi bolti árához képest már viszonylag baráti. Viszont mivel egy usb-c touch bar-os macbook pro-val szeretném használni, igencsak szkeptikus vagyok, hogy megéri-e. Ahogy utánanéztem az összekötéssel és használattal nincsen probléma, csak egy usb-c - thunderbolt átalakitóra van szükség.

Amiben a véleményetekre lennék kiváncsi az, hogy szerintetek megér-e 100.000Ft-ot egy 3-4 éves monitor? (Ekkora összegért tudom, hogy lehet már újonnan, jobb monitort is venni, viszont ahogy az elején írtam ez egy régi álom és még mindig úgy gondolom, hogy nincs annál látványosabb és szebb monitor a piacon, amit Apple fan-ként talán megértetek:blush:)

Az ezzel kapcsolatos további kérdésem pedig, hogy az megoldható-e, hogy az alap kábel (ugye egy magsafe töltő és egy thunderbolt2) helyett, ugy oldjam meg az összeköttetést, hogy a monitor hátoldalán található thunderbolt2-be egy thunderbolt2-thunderbolt2 kábelt dugnék és azt kötném össze egy usb-c-thunderbolt2 átalakitoval és így a macbook proval?

Remélem érthető volt, hogy mi a kérdésem célja és lesz aki tud ebben segíteni nekem.

Köszönöm előre is!

Szia!

Erre már a hétvége előtt akartam neked válaszolni. Én évekig egy “Thunderbolt Display”-t használtam, azért idézőjelesen mert egy 27-es iMac volt külső monitorként használva, aminek más hibája volt, de erre tökéletesen megfelelt. Nekem a szín helyességével, a felbontásával és úgy általában magával a monitor funkciójával teljesen megvoltam elégedve.

Alapjában véve nyilván a mostani monitorok többet tudnak mint az X éves Thunderbolt Display, de kérdés mennyire használnád ki azokat a funkciókat. Az Apple monitora ugyan elavult, de szerintem most is simán megállja a helyét.

Ha nekem most kéne monitort vennem, akkor gép függővé tenném, és persze felhasználói szokások is nagyot nyomnak a latban. Ha régebbi MacBook-om van, értsd nem USB-C-s, akkor azt mondom érdemes megvenni. Amennyiben új, akkor viszont csak is az LG monitort venném 21,5 vagy 27-es változatban (ára nyilván egekben). Érdemes elolvasni ezt a cikkemet róla:

Viszont az LG-t csak akkor venném meg, ha grafikai, vagy olyan munkára használom, amiért kell 4K vagy adott esetben 5K felbontás, ha csak netezésre, akkor maradnék a Thunderbolt Display-nél.

Én úgy tudom, hogy a Thunderbolt Display az új (TB3 portos) gépekkel kvázi minden funkcionalitását elveszti és csak mint kijelző működik.