Tim Cook a levelét megírta – azaz mi a baj az Apple-lel? (vélemény)

nem azért nem lehet, “mert nem”, hanem mert össze van ragasztva az üveg és a kijelző (laminált). korábban azért lehetett, mert nem volt laminált. az iPhone 4 retina kijelzője óta viszont laminált.

azért nem vehetsz, mert a rozsdamentes acél tokozású órából kizárólag LTE-s van, és az LTE szolgáltatás jelenleg nem érhető el az osztrák szolgáltatóknál az Apple Watch számára. emiatt nem forgalmazza az Apple az adott országban az LTE-s modelleket, így a rozsdamentes acél változatot sem.

az internetről csak úgy magától nem kerülnek ilyesmik a gépedre. az viszont értelemszerű, hogy a különböző kártékony dolgokat fejlesztők nem fognak válogatni a módszerekben, és minden lehetőséget és platformot megragadnak, így a Mac sem lehet sosem védett 100%-ban. sőt, mivel hibák nélküli rendszer jelenleg nem létezik, így teljes védettséged sem lehet soha. még így is elenyésző azoknak a kártevőknek a száma, amelyek a macOS-t képesek támadni, szemben mondjuk azzal a szabadrablással, ami a Windows esetén van. futtass egy MalwareBytes-t, és válogasd meg jobban, milyen linkekre kattintasz és miket nyitsz meg.

Na igen ameddig nem volt sok kézben Mac addig nem is volt értelme rá fejleszteni olyan módszereket amikkel a windows felhasználói évek óta szembesülnek és védekezni próbálnak ellenük. DE már sokan használnak Mac-et és ezért nagyobb a fejlesztői háttér is az ilyen kis vírusokra és fergekre, stb. Na ezért kell már védekezni azon is.

Kedves Főszerkesztő úr!

Nem hülye vagyok csak felhasználó. Nem megbántani akarom Önt így ismeretlenűl, de azt hiszem lenne még mit fejlődnie néhány fronton. Legalábbis tudomásul venni, hogy nem minden szifon olvasó alul iskolázott, IQ light, Amit az Ön válasza mutat. /Amit írt azt egy bizonyos szinten túl mindenki tudja…/ Nem gondolhatja komolyan amit írt, ha mégis, itt az ideje pályát módosítani. Megvilágítom Önnek a gondolatot: miért is nem vehetem meg a rozsdamentes acélból készült terméket Budapesten egy APPLE kereskedésben? Nem APPLE termék…? Nem tudnám használni…? És ha nem…? És ennek ellenére vennék egy APPLE terméket…? MOndjuk dísznek… vagy csak azért hogy használhassam az EKG funkcióját a szükséges beállítások módosításával… Ejnye ejnye. A gondolkodás mód a probléma. Tudom, hogy laminálják, de minek? stb stb. A lényeg a hanyatlás folyamata. Ami sajnos itt is látszik a oldalon. Nem véletlenül írtam, hogy a használati szokások változatlanok. stb. stb. Én személy szerint 1993 óta használom az APPLE termékeit. Sajnos van rálátásom a komoly hanyatlásra végzettségeimtől és felkészültségi szintemtől függetlenül. Személy szerint kifejezetten felhasználó ellenes pl. az IMac üvegének cseréje kijelzőstül egy vagyonért. Példának okáért. Lehet hogy Önnek ez jó. Nekünk felhasználóknak nem, akár a telefonok esetében. Az összes többiről nem beszélve. Ami pedig az “APPLE segítségeket illeti” no coment.

fordít jobbra balra az oldal? vagy mi okozza ezt az idiota szöveg megjelenítést…?

Már hogyne lehetne üveget cserélni…
Azért mert nem hallani róla kishazánkban még lehet.
Érdemes megnézni a Rewa videókat a jutubon :slight_smile:
Azért az döbbenetes, hogy a hozzászólók nagy többsége milyen jól tudja, hogy ezt meg azt kellene csinálni meghogy nincs innováció, miközben valószínűleg semmi értékelhetőt, kézzel foghatót nem raktak le az asztalra :).

az iPhone 4 óta lamináltak a kijelzők, tehát a hanyatlás akkor már 2010 óta folyamatos. miért lamináltak a kijelzők? például mert így vékonyabb lehet az egész kijelzőmodul, és a háttérvilágítás is jobban teljesít erős napfényben, és az egész kijelző szebb képet ad, és némileg talán a betekintési szög is jobb attól a pár tized millimétertől is, amivel közelebb van az üveghez. szívás a javítás szempontjából? igen, mert speciális gépek nélkül nem lehet csak az üveget cserélni, ha csak az tört be, de az LCD maga nem.

(legjobb tudomásom szerint egyébként a legelső iPhone esetén sem lehetett csak az üveget cserélni, és nem is volt erre a lehetőségre példa a szervizes környezetben az iPhone 3G és 3GS megjelenéséig, de persze akkor is kizárólag a nem hivatalos szervizekben.)

“Megvilágítom Önnek a gondolatot: miért is nem vehetem meg a rozsdamentes acélból készült terméket Budapesten egy APPLE kereskedésben?”
Tudom nem az én posztom megválaszolni, de nem a hanyatlás és nem csak Budapesten, hanem sehol ahol nem lehet használni vagy szolgáltatói oldal miatt, vagy a hálózat még nem megfelelő a hibátlan használathoz (itt a T forgalmazására gondolok és aktiválni sem engedik) Az meg hogy a rozsdamentes már csak LTE-s verzióban létezik, hát igen az hagy némi kívánnivalót maga után, de ki tudja nem esetleg ezzel akarják közelebb hozni a szolgáltatókat ahhoz, hogy végre eSIM-et is bevezessenek, mert pl a felhasználói nyomásra apellálnak, bár ez kérdéses. Amúgy meg senki sehol nem tiltja hogy ilyen estben ha mindegy a használati lehetőség, a német T-nél megvegye vki. nincsen messze. Az lesz rozsdamentes és az sem fogja tudni az EKG-t az USA-n kívül. Ez mitől is hanyatlás? Ez van és kész, addig ameddig ezek ellenére sokan veszik a termékeiket, nem is fognak változtatni és nem kell jönni ezután a szokásos “bezzeg Steve idejében”-nel mert ő is azt mondta mikor kiderült az i4 antenna bibije, hogy fogjuk másképp. Az egyik kutya a másik eb, arról nem is beszélve hogy hány csúcs okostelónak nem lehet még külön cserélni az üvegét egy ideje, mert azok is lamináltak (csak jobban körül kell nézni) de mivel ez apple termék, hát minden apróságot sokkal jobban felfúj a nép!

én ezt nyilván tudom… és lásd fentebb, le is írtam ezt. de az Apple egyáltalán nem és még a garancián túli szervizek sem fognak neked csak üveget cserélni, utóbbiak is teljes kijelzőmodullal cserélnek, a te törött kijelződet meg majd feldolgozzák később a kijelzőfelújítósok: így eredeti marad az LCD, és csak az üveget cserélik. viszont speciális eszközök, gépek nélkül nem tudod megcsinálni, ráadásul nehézkes és nem pár perces a dolog, mint egy helyszínen megvárható csere. (de hadd ne kelljen már minden ilyen lehetséges részletet minden alkalommal leírni, mert sosem jutunk akkor előre.)

Mivel nem szeretnek olvasni a legtöbben, hát ezért nem tudják már régen le volt írva itt is.A másik meg sok esetben a szövegértelmezéssel is gondban vannak többen mint kellene, emlékezzünk csak az evenkénti iphone csere lehetőségére a T-nél, mikor azt sem értették rengetegen, pedig csak a belinkelt T-s leírást kellett volna elolvasni és megérteni. Na mindegy. :roll_eyes:
Azt már el sem tudom képzelni mi lett volna, ha egy iphone széria csinál olyant mint a szintén drága Note7 !?

1 kedvelés

Kéne egy ilyen biznisz kishazánkba mert amúgy elég egyszerű a folyamat… Ahogy mondod, bele kell dobni pár millát és ennyi.
Aranybánya lenne :). Nyilván nem vidéken…

van ilyen itthon.

Ezt nem tudtam…

Szimplán ez az ok ami miatt nem veszek ilyen telefont. Túl van árazva és nem éri meg. Már már azon gondolkodom hogy megyek és veszek valami android telefont.

bosszantó fájlok kerülnek a gépére az internetről csak úgy… atyaég :slight_smile:

2 kedvelés

Nekem nincs bajom a notch-al, viszont újításnak egyáltalán nem mondanám. Az egy szükség megoldás arra, hogy az érzékelők és a kamera megmaradhasson az előlapon, miközben elmondhatják, hogy mégis faltól-falig ér a kijelző.

FaceID szerintem egyáltalán nem gyorsabb, mint a TouchID volt, pláne nem 10-szer, sőt, kifejezetten lassabb. Nekem az X-em néha baromi lassan akar feloldani, van hogy kifejezetten nógatni kell, ez meg baromi zavaró. Különösen, ha azt veszem, hogy a vadi új Huawei Mate 20 Pro-mon az arcfelismerés pokoli gyors és sosem kell nógatni és ugyanúgy nem hibázik.

Viszont most már értem azt, hogy miért nem használja az Apple az új iPhone-okon a kijelző alá építhető ujjlenyomat felismerés technológiáját. Az ugyanis a Mate 20 Pro-n valami kriminálisan rossz. Van, hogy 3-ból egyszer sem ismeri fel az ujjamat. Ha pedig valamilyen kijelző védő fóliát teszek rá, teljesen használhatatlanná válik. Viszont ilyenkor értelemszerűen lehet használni az arcfelismerését.

Én előre szóltam anno, hogy ez a Tim Cook bácsi nem jó vezető, mert baromira nem ért semmihez. Akkor leintettetek, plusz ki is tiltottatok. Érdekes, mostanra ti is rájöttetek. Olyannyira, hogy cikket is írtatok erről. Nem kell elnézést kérnetek, nekem már ez önmagában is elégtétel. :smiley: Ugyanakkor elismerésem is, mivel - ha kicsit utógyujtás módján is - , de fejlődtök.

Cook-nak valójában nem csak mérnöki végzettsége nincs, de semmilyen reál végzettsége sem. Tehát a valós szakértelme szerintem kb. nulla lehet, vagy talán épp annyi, amit felszedett a cégnél, mióta ott dolgozik. Igaz, Jobs-nak sem volt, viszont neki megvolt az az előnye, hogy - többnyire - jók voltak a meglátásai és nagyon ötletes volt. Hát Cook-ról ez sem mondható el.

A mellébeszélés az sajnos az Aplle-nél sosem volt idegen. Hallhattunk már példát erre Jobs-tól is, amikor azt állítótta, hogy az i4-eseknek azért rossz a térereje, mert nem jól fogják a felhasználók, meg ugye volt olyan kijelentés is, hogy 4"-tól nem kell nagyobb kijelző és hasonlóak.

Szerintem épp ez a legnagyobb gond egyébként az Almával, hogy a felhasználóik egyébként egyáltalán nem fikázó, inkább figyelem felhívó kritikáira így válaszolnak. Fellengzősen és mellébeszélve. Na ezen nagyon kéne javítani. Az ilyen melldöngetős, ámde semmire se igazán jó építkezéseket, mint a Campus 2 meg el kéne felejteni és a fejlesztés, gyártás szempontjából valóban hasznos dolgokra költeni azt a sok pénzt.

Ezeket az s verziókat meg szerintem szintén el kellene felejteni és minden évben egy vadi új készülékkel kellene kijönni. Új innovációkkal, új ötletekkel és ha kell, új dizájnnal. A maradi dolgokat, melyekhez még mindig makacsul ragaszkodnak, mint pl. hogy csak Apple-Apple közt van bt. kommunikáció, meg hogy nincs telefon közbeni hangrögzítés pedig megint csak el kellene felejteni. És persze nem utolsó sorban árazással is lejjebb kéne menni, hogy kicsit vékonyabban fogjon az a toll, különben így fognak járni, ahogyan most is. Apple története egyébként is erőteljesen hullámzó. Több csúcson és több mély völgyben is volt már a cég. Szerintem nem kéne egy újabb völgyet kockáztatniuk.

Én személy szerint köszönöm neked, hogy előre megmondtad mi lesz az epöllel Tim vezetése alatt. Egyébként külföldi fórumokon is több helyen rád hivatkozva írták meg a hasonló hangvételű cikkeket. Persze itt is ez történt, akármennyi is próbálják titkolni az illetékes kollégák.

Annak meg külön örülök, hogy az utolsó bekezdésben leírtad mit kell tenni a cégnek ahhoz, hogy életben maradjanak.Biztos forrásokra hivatkozva állíthatom, hogy már meg is kezdték a munkálatokat Cupertinoban. Szóval még egyszer, köszönjük!

2 kedvelés

Pont ugyanigy jartam en is. Amikor azt mereszeltem irni itt a forumon, hogy belassitja az apple a 4s emet, es hogy Cook maradna inkabb a divatnal, olyan savazast kaptam jadeye tol, hogy kinyilt a bicska a zsebemben. Itt is hagytam a forumot is es megvolt az utolso lokes hogy valtsak masik rendszeru telora. Utolag koszonet erte, sok millat sporoltal meg jadeye! :wink:

Habár Cook helyére nem keresnek senkit, úgyhogy a pozíciójában nem tudod megmutatni, hogy mekkora Jani vagy de a remény hal meg utoljára.
Interjúra szedd össze magad, mert csak egy esélyed van… ezeket a remek ötleteidet is elmondhatod majd, persze kicsit összeszedettebben…
Hajrá!

Ez érdekes. Az én Mate 20 Pro-m tökéletesen felismeri az ujjlenyomatom, még úgy is, hogy egy közepesen vastag fólia van rajta. De igen, az arc felismerése brutális, ezzel egyetértek.