Tim Cook a levelét megírta – azaz mi a baj az Apple-lel? (vélemény)

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/01/03/tim-cook-a-levelet-megirta-azaz-mi-a-baj-az-apple-lel-velemeny/

Nem, ez még nem a lemondó levél. De ha így mennek tovább az események, akkor annak megírására is hamarosan sor kerülhet. Egyszerűen botrányos, amit napjainkban az Apple művel. De min is akadtam ki ennyire így az év elején? Sokan hirtelen kijózanodtak szilveszteri részegségükből, amikor is az év első munkanapján meglátták Tim Cooknak, az Apple elnök-vezérigazgatójának…

Cook csődbe viszi a céget? Vagy végre kirugják ezt a majmot! Ez az ember semmibe se hasonlít Jobs-ra, ebből is látszik, hogy ő se volt tévedhetetlen, mert erre az emberre ráhagyni a céget, tejjesen felesleges volt!

A termékek maradtak olyanok amilyenek voltak jó minőség, jó kinézet, remek összeszerelés. Viszont ezzel szemben innováció egy nagy 0, árak plusz 50%, mellébeszélés 100%.

Nem tudom, hogy a következő telefonom iPhone lesz-e, mert az árát nem éri meg!!!

A cikkíró valamiféle szaktekintélynek számít a témában?
Csak azért kérdezem, hogy mennyire vegyem komolyan az okfejtéseit?

ahhoz nem kell szerintem szaktekintélynek lenni, hogy logikusan végiggondold az egészet. itt egy csomó dologban pont az Apple a hunyó, lásd például a készülékmegjelenések idejét vagy az árazást.

Véleményem szerint (10 év távlatából) a legnagyobb baj, hogy legalább 4 éve ugyanazt adják el, csak egyre drágábban. Technológiailag elismerem a notch-ot, de felhasználói élményben semmit sem tett hozzá a telefon használatához. Nincs fejlesztés, nincs újdonság. Az új készülékeknél ez egyértelműen látszik.

1 kedvelés

Véleményem szerint nem attól lesz sikeres egy cég ha olcsón adja a készülékeit. A Huawei sem olcsón adja hanem megtalálta az arányt annál a bizonyos ár/értéknél (persze bele lehet kötni, hogy kinek mennyit ér egy telefon). Emlékszem anno amikor a 4S-t vettem mindenki elképedt az árától de akkor a konkurencia a közelébe sem ért. Ma már ez nem mondható el az epölről, egyszerűen nincs meg az az előny.

Ezzel csak részben értek egyet, mert a notch mint design megoldás valóban kicsit idétlen, de mivel a FaceID miatt tenyleg lett egy edge to edge képernyő az szerintem király.

Pont ez volt a bajom a Plusszal, hogy 5,5 colért egy benga telefonom volt. Most van egy 7-es fizikai méretem és egy 5,8 colos képernyőm.

+1: a FaceID 10x gyorsabb és pontosabb mint a TouchID.

A Huawei csúcs készüléke ugyanúgy 300k környékén van mint az XR. Márpedig almát almával.

A Huawei és sok más gyártó vitathatatlan előnye, hogy nem sokkal gyengébb készülékkel is rendelkezik a portfolióban, ami fele vagy harmad annyiba kerül. Ezért nem is értem miért kellett megölni a SE vonalat.

Egyébként ha valakinek megy az angol és érdekel még több részlet, akkor érdemes megnézni a tegnapi CNBC videóriportot Timmel.

Szerk.: a 9to5mac-nél van átirat is ha úgy könyebb.

Mi a gond a készülék megjelenésekkel? Minden évben ugyanakkor jelennek meg a készülékek.
Egy előre nem tervezhető/látható beszállítói probléma simán kinyír egy jól megtervezett product launch-ot…
Pl az elmúlt negyedévben az Intel szana-szét kefélte a PC/szerver bizniszt, mert nem tudtak eleget gyártani… és még csak nem is új alkatrészekről beszélünk.
Nem hülyék ők…

@Agent_H alapvetően az, hogy szeptember az 3. negyedév, az október meg 4.

Ettől még tényleg meg tudnák mondani - ahogy a cikkíró is mondja, csak valamiért nem akarják.

hát de pont ez az egészben az önellentmondás: ha egyszer tudható, hogy mikor lesz új termék, azt nem két nappal előtte kezdik el gyártani, így az is látható közben, hogy hogyan is áll a beszállítói oldal. az Apple-t senki nem kötelezi arra, hogy minden évben ugyanakkor dobja piacra az új készülékeket. az iPhone XR is később jelent csak meg, mint a XS.

Nyugodtan elolvashatod újra amit írtam, hátha másodszorra átjön a mondanivalóm :wink:

Most összezavartál, mert nekem az jön le, hogy 300k egy Huaweinél oké, Applenél már drága?

Oké, ezt direkt csinálod. Hagyjuk.

Eskü nem, tényleg nem értelek.

Szeptember Q4, Október Q1…

Igazad van, de a mondanivalóm lényegén szerintem nem változtat.

Én úgy látom,hogy az Apple “kicsit” elszállt magától. Görbe az $1000 iPad pro? Apple:Az úgy jó, nincs vele gond. Hülyére veszik a felhasználókat, pedig be kellene látniuk ,hogy belőlük élnek. Utóbbi pár hétben yt-on nézegettem videókat, és 80% ban arról szólt, hogy Apple kapja össze magát mert baj lesz, vagy arról hogy ennyi volt, többet nem vesz Apple terméket. Az már csak hab a tortán amikor az emberünk bevitte a mac book pro-ját asszem, hogy nem megy a kijelző vagy mi, genius bar -nál $1200 ért csinálták volna meg, egy srác meg ingyen megjavította azzal hogy párás környezetben volt a laptop és valamelyik érzékelő letíltott. Szétkapta, reset…és láss csodát ment. Apple válasza az volt erre is hogy azért annyi mert ők eredeti cuccokat tesznek a gépbe. :smiley: Csak így tovább. Nem kívánom az Apple bukását, de most nagyon rohad és belülről…

Én inkább maradok az ujlenyotosnál, most váltottam i7-ről, i8-ra, csak a vezetéknélküli töltés miatt. A 4,7” tökéletesen jó, gatya zsebbe, legugolásnál sem törik, vagy görbül. Az x-töl felfelé, már mind retina szkenes, hát szerintem tolják fel maguknak(és mondom: SZERINTEM). Egy nagyobb kijelzöt csak kabát belső zsebben lehet hordani, mivel vékony a készülék, de legalább nagy! Én kétkezi munkás vagyok(vill.szer), nem figyelhetek mindig a telóra( pakolás, szerelés), aki azt mondja, hogy jobban olvasható, a nagyobb, az kamu duma, nekem már olvasáshoz közelre szemüveg kell, ugyhogy mind1. Elég ha az ujnyomom megvan nekik(ugye senki nem hitte, hogy nem tárolják), nem még az arc is. A kamerák már az arcfelismerést használják, hát enyi. Persze akinek kell a drágaszág, hát az ő döntése, de légyszi ne szidjatok a saját véleményem miatt, ez 1 forum! BUJÉK!