Tippek: hogyan “parancsolhatsz” Sirinek magyarul?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/24/tippek-hogyan-parancsolhatsz-sirinek-magyarul/

Sokaknak újdonság lehet, hogy a Sirihez akár magyarul is beszélhetünk, pontosabban parancsokat adhatunk neki. Ehhez pusztán a Parancsok appot kell használni, illetve az adott alkalmazásnak rendelkeznie kell HomeKit vagy Parancsok támogatással. A fenti képen jól látható, hogy magyarul kapcsolom be a klímát, és adott esetben ugyanezt megtehetem kikapcsolásnál is. Nézzük, mit kell tenni ehhez! Indítsuk el…

Jópofa. Nekem a kocsikapu nyitása megy így (fel kell hívni a kaput - szó szerint), CarPlay-ből kiadom az Open Gate parancsot és mire a beállóhoz érek, már nyitva is vár.

Ez tényleg működik :smiley: Bár nekem csak telefon újraindítás után volt hajlandó felismerni a magyar szavakat. Azelőtt csak az angolt értette. Bármilyen magyar című Shortcutot felismer így.

1 kedvelés

Na, na! :slight_smile: Tessék mindenkinek parancsokat gyártani, a végén megtanul Siri Magyarul… :slight_smile: A mesterséges inteligenciának köszönhetően … :nerd_face::nerd_face:

1 kedvelés

De ha nincs HomeKit-em vagy Sensibo-m akkor ugye nem tudom irányítani sehogy a lakásban levő Vera okos otthonomat,vagy mégis ,de akkor azt hogyan ?

Nem tudod sajnos, de mégis :smiley: Elvileg az IFTTT-vel tudsz Shortcut-ot csinálni, és a VERA, még ha nem is könnyen, de IFTTT ready már, ha jól tudom. Tehát nagyon szövevényes úton megoldható a dolog.

A homebridge (homebridge.io) lehet megoldás. Ha jól látom van hozzá vera plugin. Nekem ezen keresztül megy itthon a fűtés egy sonoff wifis switchel

Harmadszorra olvasom végig, meg próbálgatom utasítgatni Sirit, de nem érti mit mondok neki. Nekem kell szöveg értést tanulnom, vagy a cikk nem az én nyelvemen íródott?

Sokszor nem érti meg amúgy sajnos. Próbálj más szavakat használni. Az én esetemben azonnal ment. Arra is érdemes odafigyelni, ha eddig sokszor beszéltél hozzá angolul, akkor nyilván azt hiszi, ez is angol :smiley:

Hát ez remek!
Próbálgatom és rövid, egyszerű parancsokra “tanítom” és egészen jól megértjük egymást.
Komolyra fordítva: egyszerűen botrányos, hogy a Siri még mindíg nem tud magyarul és arról sem hallottunk az évek alatt, hogy egyáltalán terveznék a magyar nyelvre tanítást.
Ez a kis, ám annál lelkesebb magyar Apple közösség nem ér meg ennyit a Nagy Almának?
Na jó tudom, hogy az New York és nem Cupertino…na de még is!

A Vera-t, egy Raspberry Pi-re telepített, homebridge segítségével tudod rávenni a legegyszerűbben, hogy apple homekit kompatibilisen működjön.
Nekem Fibaro HCL (nem javaslom senkinek) vezérel mindent, és ugyan ezzel a megoldással Siri is kezeli.

Esetleg valaki megtudja mondani hogy a görcsbe tudom a kész parancsot megosztani mondjuk airdrop-pal?

Közbe meglett, be kell kapcsolni a nem megbizható parancsokat. Utanna mar van megosztas gomb is.

Ez most miert is van igy megoldva??:thinking:

Köszi. Azt sem tudom, hogy a cikket nem értem én, vagy jól beállítottam mindent, és Siri nem ért engem. :man_shrugging:
Valamit azért így is segítettél.

Az Apple térképén nem vagy csak nagyon haloványan szerepel ez az ország. Természetesen amit könnyű megoldani, azt megoldja a cég. Például terméket/szolgáltatást eladni itt is hasonlóan kell. Egy ennyire ritka nyelvet, nyelvtant mint a miénk nem éri meg fejleszteni nekik. Mert ha rosszul sikerül, akkor negatívan hat.

Amíg a beépített térkép app sem tud helyesen magyarul már több éve: “forduljon be a zé Lajos utcába” vagy: “nécsáz méter múlva forduljon balra”, addig a siri magyarítása hiú ábránd csupán szerintem…

Pedig biztosan lenne kint élő magyar néhány, akik “kis” pénzért szívesen segítenének ebben, de akár innen is lenne aki kimenne ezért és akár még értene is a dologhoz, nem csak a nyelvhez. Csak ha vmit nem akarnak akkor az nem lesz meg. Anno az amcsiknak kellett a Flinstone család magyar szövege visszafodítva, de úgy hogy maradjon angolul is olyan ütős mint ahogyan Romhányi úr rímhányta és azt bezzeg megoldotta pár ott élő magyar ha igazak a pletykák. Csak mert azt akarta vki odakint.