Több forrás is megerősítette a fizikai SIM-kártyák végének közeledtét

Eredetileg itt jelent meg: Több forrás is megerősítette a fizikai SIM-kártyák végének közeledtét - Szifon.com

Az egész azzal kezdődött, hogy szenteste egy brazil iPhone blog, a Blog do iPhone megosztotta, hogy az iPhone 15-ben nem lesz fizikai SIM-kártya tálca. Ezt később egy MacRumors olvasó megerősítette titkos szolgáltatói dokumentumokra hivatkozva. Így ez még nem lenne túl durva, de @dylandkt is megszólalt Twitteren, hogy szerinte is ez várható. Éljen az eSIM? A…

Nem hülyeség hogy csak ez legyen a szolgáltatóknál előfizetéshez, de a feltöltős lehetne továbbra is fizikai, vagy választható, mert ugye ha külföldinek kell akkor az eSIM bonyolultabb megoldás szvsz.

Miert bonyolultabb? A fizikai SIM miatt most keresned kell valami helyet, ahol ezt aruljak, igy oda kell menni, sorba kell allni, megvenni, berakni, aztan esetlegesen regisztralni es majd csak azutan hasznalhatod. eSIM-nel, meg utazas elott, otthonrol kenyelmesen elintezheted a regisztraciot, feltoltheted a telefonba (mert ugye tobb eSIM profil is fel lehet toltve igy lehet koztuk valtogatni), majd egyszeruen atvaltassz ra, ha szukseg lesz ra. Nincs bolt kereses/sorbaallas/vasarlas/stb.

2 kedvelés

+1 hogy sokkal egyszerűbb. Simán online elintézed pár kattintással. Mint pl az ubigi esim.

Nekem dupla problémám van az ezzel az eSIM only dologgal.

  1. van olyan app, ami nem értem miért, nem látja az eSIM-et és kéri hogy rakjak SIM kártyát a hitelesítéshez. :man_shrugging:t2:

  2. Amikor valamiért kell egy csere telefon, ami nem eSIM-képes, mehetek a telekomba is kérni egy SIM kártyát. :slight_smile:

Jó ezek szélsőséges esetek, de nyilván mindkét esetben anyázol rendesen.

1 kedvelés

Sokaknak az 1xűbb ami most van, mert az eSIM-et nem értik, stb. Ráadásul itthon eddig sok vele a bibi ahogy itt is olvasom. Sok ember még nem érett meg az eSIM-re sajnos, ahogy a kp-t is szívesebben használják mint a kártyát, a különböző Pay-ekről nem is beszélve. Az meg hogy mindenhol az órával fizetek, még mindig sok esetben UFO-ként néznek rám. Na ezért gondoltam hogy 1xűbb a fizikai, a kézzel fogható. Sokáig fognak még idegenkedni tőle az emberek.

A gőzgépet sem értette senki anno. Reméljük, az eSIM nem jár úgy :laughing:

Meg fogják lépni előbb-utóbb és nem csak az Apple, főként a jelenlegi zöldülés miatt. A fizikai SIM kártyák gyakorlatilag 95%-ban szemetek. Napi több ezret adnak ki a szolgáltatók egy olyan műanyagdarabból, aminek a nagy része a “kukában” landol, hisz a nanosim óta már csak a chip van felhasználva. Egyes kártyagyártók már csak félkártyát adnak eleve, de ez még így is sok. Csomagolni, szállítani ugyanúgy kell.
Ráadásul sokkal kényelmesebb is az esim szerintem. Betárazhatsz x darabot belőle a telefonban ha sokat utazol és kényelmesen válthatsz.
Abszolút nem érzem gáznak, ha ezt az Apple meglépné 2 év múlva. Sőt, addigra úgyis lesznek más gyártók akik csak ennek a pletykának a hatására fognak kiadni ilyen telefonokat😀

Persze nem is kellene már a fizikai, de míg nem érik meg rá az emberek zöme, zúgolódnak majd. Sok szolgáltató még nem is ad ahogy tudom (lehet rosszul). A két lehetőségessel még sokáig ellesznek sztem.

1 kedvelés

Az 1-re mondanal peldat?

Sajnos nem fenékig tejfel az e-SIM. Nekem Telekomos e-SIM és egy külföldi fizikai SIM van az iPhone-ban. Pár hete kezdődött, hogy itthonról maximális térerő mellett nem lehet sem hívást kezdeményezni sem fogadni, ugyanakkor az SMS az oda-vissza működik és 4G-n rendben megy a net. Ha elmegyek otthonról (másik bázisállomás) megjavul. Bármely másik Telekomos (fizikai) SIM-mel tökéletesen lehet otthonról telefonálni. A Telekom műszak semmit sem tudott ezzel a hibával kezdeni, leginkább a felhasználói oldal hibájaként értelmezik. Na de akkor miért tudok bárhonnan máshonnan telefonálni? Ha fizikai SIM lenne, akkor mint hibás kártyát simán kicseréltetném, az e-SIM-et viszont csak áthelyezni tudom, újra fizikai kártyát már csak pénzért lehet kapni. Pedig én is örültem az e-SIM-nek, pont azért mert azt reméltem kevésbé tud meghibásodni illetve a fizikai sérülés, elvesztés ki van zárva ami miatt ugye személyesen kell pótoltatni a kártyát, jártam már így külföldön sajnos.

A problemad szerintem nem az eSIM-bol fakad (abbol technikailag kb nem tud), hanem valami DSDS okozta problema allhat a hatterben. Ami technikailag megy SIM eseten, az megy eSIM eseten es forditva is.

Taxim alkalmazás, próbálj regisztrálni ( ha még nem javították ki ) De volt más app is, legalább kettővel találkoztam.

Ah, a Taxim-ot most felraktam, az mukodonek tunik. Alapvetoen egyebkent nem kellene ebbol paranak lennie, illetve, ez megint olyan dolog, ami a fejleszto trehanysagara utal.

Az iOS 12 itt hozott be 1-2 valtozast, de mind “szukseges” volt. Pl regen a ‘subscriberCellularProvider’-t kellett hivni, hogy megkapd a szolgaltatot, de ez a fuggveny 1 darab elemet tud visszaadni. Tehat tobb SIM-nel ugye nem jo. Raadasul, itt az Apple tartotta magat ahhoz, hogy ez mindig az elsodleges SIM foglalatban levo kartyahoz tartozo adatokat adja vissza (ugye a kinai telefonokon 2 foglalat van, mig a tobbin 1). iOS 12-ben viszont letrehoztak a “serviceSubscriberCellularProviders”-t, ami mint a neve us utal, tobb providert tud visszaadni.

Igy az tortenhet ilyen esetben, hogy amig a fejleszto nem irja at a kodjat, addig csak a fizikai simet latja az app, ami ha ures, akkor azt latja, hogy ures.

azért az iOS 12 óta eltelt már 3 év, aki meg ennyi idő alatt sem javította…