Eredetileg itt jelent meg: Több forrás is megerősítette a fizikai SIM-kártyák végének közeledtét - Szifon.com
Az egész azzal kezdődött, hogy szenteste egy brazil iPhone blog, a Blog do iPhone megosztotta, hogy az iPhone 15-ben nem lesz fizikai SIM-kártya tálca. Ezt később egy MacRumors olvasó megerősítette titkos szolgáltatói dokumentumokra hivatkozva. Így ez még nem lenne túl durva, de @dylandkt is megszólalt Twitteren, hogy szerinte is ez várható. Éljen az eSIM? A…
Nem hülyeség hogy csak ez legyen a szolgáltatóknál előfizetéshez, de a feltöltős lehetne továbbra is fizikai, vagy választható, mert ugye ha külföldinek kell akkor az eSIM bonyolultabb megoldás szvsz.
Miert bonyolultabb? A fizikai SIM miatt most keresned kell valami helyet, ahol ezt aruljak, igy oda kell menni, sorba kell allni, megvenni, berakni, aztan esetlegesen regisztralni es majd csak azutan hasznalhatod. eSIM-nel, meg utazas elott, otthonrol kenyelmesen elintezheted a regisztraciot, feltoltheted a telefonba (mert ugye tobb eSIM profil is fel lehet toltve igy lehet koztuk valtogatni), majd egyszeruen atvaltassz ra, ha szukseg lesz ra. Nincs bolt kereses/sorbaallas/vasarlas/stb.
+1 hogy sokkal egyszerűbb. Simán online elintézed pár kattintással. Mint pl az ubigi esim.
Nekem dupla problémám van az ezzel az eSIM only dologgal.
-
van olyan app, ami nem értem miért, nem látja az eSIM-et és kéri hogy rakjak SIM kártyát a hitelesítéshez.
-
Amikor valamiért kell egy csere telefon, ami nem eSIM-képes, mehetek a telekomba is kérni egy SIM kártyát.
Jó ezek szélsőséges esetek, de nyilván mindkét esetben anyázol rendesen.
Sokaknak az 1xűbb ami most van, mert az eSIM-et nem értik, stb. Ráadásul itthon eddig sok vele a bibi ahogy itt is olvasom. Sok ember még nem érett meg az eSIM-re sajnos, ahogy a kp-t is szívesebben használják mint a kártyát, a különböző Pay-ekről nem is beszélve. Az meg hogy mindenhol az órával fizetek, még mindig sok esetben UFO-ként néznek rám. Na ezért gondoltam hogy 1xűbb a fizikai, a kézzel fogható. Sokáig fognak még idegenkedni tőle az emberek.
A gőzgépet sem értette senki anno. Reméljük, az eSIM nem jár úgy
Meg fogják lépni előbb-utóbb és nem csak az Apple, főként a jelenlegi zöldülés miatt. A fizikai SIM kártyák gyakorlatilag 95%-ban szemetek. Napi több ezret adnak ki a szolgáltatók egy olyan műanyagdarabból, aminek a nagy része a “kukában” landol, hisz a nanosim óta már csak a chip van felhasználva. Egyes kártyagyártók már csak félkártyát adnak eleve, de ez még így is sok. Csomagolni, szállítani ugyanúgy kell.
Ráadásul sokkal kényelmesebb is az esim szerintem. Betárazhatsz x darabot belőle a telefonban ha sokat utazol és kényelmesen válthatsz.
Abszolút nem érzem gáznak, ha ezt az Apple meglépné 2 év múlva. Sőt, addigra úgyis lesznek más gyártók akik csak ennek a pletykának a hatására fognak kiadni ilyen telefonokat😀
Persze nem is kellene már a fizikai, de míg nem érik meg rá az emberek zöme, zúgolódnak majd. Sok szolgáltató még nem is ad ahogy tudom (lehet rosszul). A két lehetőségessel még sokáig ellesznek sztem.
Az 1-re mondanal peldat?
Sajnos nem fenékig tejfel az e-SIM. Nekem Telekomos e-SIM és egy külföldi fizikai SIM van az iPhone-ban. Pár hete kezdődött, hogy itthonról maximális térerő mellett nem lehet sem hívást kezdeményezni sem fogadni, ugyanakkor az SMS az oda-vissza működik és 4G-n rendben megy a net. Ha elmegyek otthonról (másik bázisállomás) megjavul. Bármely másik Telekomos (fizikai) SIM-mel tökéletesen lehet otthonról telefonálni. A Telekom műszak semmit sem tudott ezzel a hibával kezdeni, leginkább a felhasználói oldal hibájaként értelmezik. Na de akkor miért tudok bárhonnan máshonnan telefonálni? Ha fizikai SIM lenne, akkor mint hibás kártyát simán kicseréltetném, az e-SIM-et viszont csak áthelyezni tudom, újra fizikai kártyát már csak pénzért lehet kapni. Pedig én is örültem az e-SIM-nek, pont azért mert azt reméltem kevésbé tud meghibásodni illetve a fizikai sérülés, elvesztés ki van zárva ami miatt ugye személyesen kell pótoltatni a kártyát, jártam már így külföldön sajnos.
A problemad szerintem nem az eSIM-bol fakad (abbol technikailag kb nem tud), hanem valami DSDS okozta problema allhat a hatterben. Ami technikailag megy SIM eseten, az megy eSIM eseten es forditva is.
Taxim alkalmazás, próbálj regisztrálni ( ha még nem javították ki ) De volt más app is, legalább kettővel találkoztam.
Ah, a Taxim-ot most felraktam, az mukodonek tunik. Alapvetoen egyebkent nem kellene ebbol paranak lennie, illetve, ez megint olyan dolog, ami a fejleszto trehanysagara utal.
Az iOS 12 itt hozott be 1-2 valtozast, de mind “szukseges” volt. Pl regen a ‘subscriberCellularProvider’-t kellett hivni, hogy megkapd a szolgaltatot, de ez a fuggveny 1 darab elemet tud visszaadni. Tehat tobb SIM-nel ugye nem jo. Raadasul, itt az Apple tartotta magat ahhoz, hogy ez mindig az elsodleges SIM foglalatban levo kartyahoz tartozo adatokat adja vissza (ugye a kinai telefonokon 2 foglalat van, mig a tobbin 1). iOS 12-ben viszont letrehoztak a “serviceSubscriberCellularProviders”-t, ami mint a neve us utal, tobb providert tud visszaadni.
Igy az tortenhet ilyen esetben, hogy amig a fejleszto nem irja at a kodjat, addig csak a fizikai simet latja az app, ami ha ures, akkor azt latja, hogy ures.
azért az iOS 12 óta eltelt már 3 év, aki meg ennyi idő alatt sem javította…