Törölt sms-ek visszaállítása

adott egy iphone 8, ios 14.2
Este egy véletlen mozdulattal letöröltem az összes eddigi SMS-t (8 év), amit a gyerkőcömmel váltottam. Azt gondoltam, egy egyszerű biztonsági másolat beolvasással megoldom a problémát… de nem így van.
Próbáltam keresni a biztonsági mentésemben, de azt hiszem, jól félreértettem eddig az iCloud működést az Üzeneteknél, mert belépve az iCloud.com-ra, nincsenek ott SMS-k.
Most, hogy utánaolvasok a támogatásban, azt látom, mivel kértem az iCloud használatát az Üzenetekre, akkor nem a telefonon tárolja az SMS-eket, hanem az iCloudban és azonnal töröl, ha törlök a telefonon. Ekkor viszont nincs a biztonsági mentésben.
Ha az iCloud-ot használó alkalmazások között kikapcsoltam volna az Üzeneteket, akkor a telefonon tárolná (foglalja a helyet), de készítene biztonsági mentést.
Most akkor elveszítettem a régi Üzeneteket egy rossz mozdulattal? (nyilván nem az életünk múlik rajta, de olykor vissza tudnék keresne benne ezt-azt vagy épp nosztalgiázva visszaolvasgatni jó ezeket a régi SMS-eket.)
Van javaslatotok, merre keresgéljek? köszönöm

valószínűleg bukó. ha esetleg van korábbi, de számítógéppel készült mentésed, akkor talán abból kiszedhető, kérdés persze, hogy mikori a mentés.

próbálkozz olyasmire keresni, hogy “recover deleted iMessage”, persze kérdés, hogy az erről szóló cikkek mennyire naprakészek, illetve a bennük leírt lehetőségek mennyiben működnek még most is.

esetleg megpróbálhatod az Apple Támogatást, hátha ők vissza tudják állítani, de szerintem valószínűtlen.

Ha esetleg a törlés óta nem készült új biztonsági mentés akkor, ha törlöd a telefont és visszaállítod abból a mentésből ami a törlés előtt készült akkor visszajönnek. Ezt a telefonban a Beállítások alatt a nevedre kattintva utána Icloud majd tárhely kezelés majd biztonsági mentés alatt tudod leellenőrizni.

De amúgy én észrevettem már azt is, hogy hiába törlöm az üzeneteket, ha kapok újat a feladótól akkor visszajönnek mindig a régi üzenetek is.

1 kedvelés

Szomorú ezt hallani, de köszönöm.
Igen, ezekre a kulcsszavakra kerestem, kb 5-fèle megoldást írnak, de nekem egyik sem működik vagy korabban kellett volna gondolkozni.
Legalább 3 iPhone-váltás üzenetei benne voltak, akkor szepen átmásolta.
Meg vagyok döbbenve. Egyszerű szöveges SMS-t nem lehet előhozni miközben millió byte adat, fotó visszaàllitható?
Ha mar megtörtént egy ilyen, a meglévő SMS-ket le tudom menteni valahogyan, elovigyazatossagbol?
Ja, egyébként nem iMessage-k voltak, a gyerkőcömnek Androidos telefonja van. Mèg nàla megprobalhatjuk lementeni egy fapados txt-be, hátha…

Sajnos nem jöttek eddig vissza, pedig váltottunk sms-t (nem iMessage)

ha nála megvan, akkor azt mindenképp érdemes lementeni akkor.

a jelenlegi állapotról én számítógépes mentést csinálnék a készülékedről, iTunes vagy Finder segítségével.

1 kedvelés

Nem készült azóta mentés, az utolsó ma hajnalban.
Viszont üzeneteket nem ment az icloud biztonsági mentésbe (megnéztem nincsenek ott), ha magát az üzeneteket az iCloud tarhelyen kuldozgeti. (Ez most derült ki, hogy utána olvastam)
Bakker, az egyik első telefonom egy kis Ericsson volt, amit ha osszekotottem a számítógéppel, megjelenitette az osszes smst es le lehetett menteni txt fileba. Igaz, azon csak WAP volt :slightly_smiling_face: es a kamerája is kezdetleges volt.
Kikapcsolom ma a biz. Mentést nehogy felülírja.

Azert a telefont nem akarom gyári beallitasra visszarakni emiatt, csak az a pár SMS kène…

Ezt írják több helyen, hogy ha törlés elötti a biztonsági mentés akkor visszhozza az üzeneteket. Amúgy az icloudból való visszaállítás után ugyanúgy lesz a telefonon minden. Sokat nem vesztesz vele.

Minél többet olvasok róla, annál elkeserettebb leszek.

“ Ha használja az Üzenetek az iCloudban funkciót, vagy ha bekapcsolta az iCloud Fotókat, akkor az iCloud automatikusan tárolja a tartalmakat. Ez azt jelenti, hogy nem kerülnek bele az iCloud biztonsági mentésbe.”

Sziasztok!

Emlékeztem rá,hogy olvastam vmi get data back-es dolgot iphone-ról.
Olvasd át ezt:

Bízom benne,hogy megoldja a problémát. :slight_smile:

szerintem ez nem fogja megoldani, mert ha van biztonsági mentésed, amiben benne vannak az üzeneteid is, akkor ahhoz az általad linkelt (amúgy tuti szponzorált) cikkben említett alkalmazás totál szükségtelen, hiszen akkor azt a mentést az iTunes vagy Finder is vissza tudja tenni.

ha nincs mentésed, vagy a mentésben nincsenek benne (lásd a fenti eset), akkor azokat még az adott alkalmazás sem tudja visszahozni, hiszen nincs miből visszahozza.

arra pedig szintén nulla az esély, hogy egy visszaállítási kísérlet után mondjuk az üzenetek adatbázis korábbi, az elvesztett üzeneteket még tartalmazó verzióját vissza tudja állítani.

Azt hittem én is, hogy az üzeneteknek is van biztonsági mentése, ha az iCloud be van kapcsolva de most már látom én is, hogy sajnos nincs :disappointed:

Na igen erre is jó amit én mindig használok, a jelszavas mentés PC-re, gondolom van ennek megfelelője Mac-re is. Rá kell szokni és alig veszik el majd sms. Bár ha a vezeték nélküli töltés jó lenne adatátvitelre is, akkor a napi töltést a mentés is okozattá tehetné. Inkább erre kellene az Apple-nek fejleszteni, nem a “bárhogyan ráteszem tölt” fejlesztésre amit el is dobott nemrégen.

erre ott van a vezetékes, számítógépről történő töltés. vagy az iTunes Wi-Fi szinkronizálás.

Ez tudja ugyanazt mint a kábeles PC-s mentés? Azaz valóban mindent, beállításokat, jelszavakat is átviszi? Bár a wifi-nél ugye fennállhat a hackelés veszélye jobban mint egy közvetlenebb csak valóban kis távolságú átvitelnél (pár cm)

nem értem a felvetésedet. értelemszerűen titkosított kapcsolaton keresztül megy a történet. ha a vezeték nélküli hálózatodat feltörték, akkor az iTunes Wi-Fi szinkronizálás lesz a legkisebb problémád.

nincs olyan vezeték nélküli töltő, ami adatkapcsolatot biztosítana, mert nem arra van.

A feltett kérdésemre nem adtál választ, ellenben tudtomra adtad amit én is tudtam és nem volt kérdés.

mégis miből gondolod azt, hogy más lenne a mentés a kábelessel szemben? nem más. ugyanaz. az, hogy a jelszavaidat, egészségügyi adatokat is menti-e, csak attól függ, hogy jelszóval védett-e maga a biztonsági mentés, vagy sem.

A jelszavas is más mint a sima, ezért gondolom csak. Anno Ti tanácsoltátok pont hogy abban minden benne van azt használjam és szoktam is rendszeresen