Tracker Detect – megjelent az Apple nyomkövető-keresője Androidra

Eredetileg itt jelent meg: Tracker Detect – megjelent az Apple nyomkövető-keresője Androidra - Szifon.com

Az Apple AirTag egy kifejezetten kényelmesen és egyszerűen használható kis eszköz, amelyet ha ráaggatunk az adott használati tárgyunkra, például kulcstartóra, vagy a táskánkra, akkor azt utána könnyen megkereshetjük, ha esetleg valamerre elhagynánk. És noha az eszköz elsősorban nem a lopások ellen van, adott esetben mégis segítségünkre lehet ilyen helyzetben is. Azóta pedig több olyan felhasználása…

Ok, szóval jól értem hogy bárki megtalálhatja sőt ki is kapcsolhatja az én AirTag-em?? Szerintem ez elég problémás.

ahogy a cikkben és már korábban is többször szó volt róla: az AirTag nem lopás ellen van.

Ez oké, de ha ki lehet kapcsolni vele, akkor mi a garancia, hogy a hülyegyerekek nem kezdenek el ezzel szórakozni?

mármint mivel kezdenek el szórakozni?

az pedig, hogy hogyan lehet kikapcsolni, természetesen már a megjelenésekor is ismert volt, vagyis semmi újat nem árul el most ez az új app.

Arra gondoltam, hogy egy olcsó droidos telefon bárki számára elérhető, amivel később Pistike majd tud játszani, hogy más AT-eket kapcsolgat, mert neki vicces.

Értem én, de miért fáj ennyire az Applenek ha valaki mégis szeretné erre is használni? Kissé át estek ama bizonyos ló túloldalára, csak hogy jaj nehogy valakit ezzel kövessenek.

Szóval bárhol nyilvános helyen vagyok ezen túl, akkor bárki szórakozásból kikapcsolhatja az AirTageimet? Szerinted ez kicsit sem problémás?

Szerintem kicsit túlgondoljátok ezt, hogy az emberek mivel töltik az idejüket és mivel szórakoznak… Lehet csak túl naív vagyok, de nem hiszem, hogy bárki is azzal foglalkozna, hogy nyilvános helyen azt nézegeti, hogy hány darab AT van ott, hogy aztán kikapcsolgassa őket… :roll_eyes: :woman_shrugging:

@vkleszken de nem tudja távolról kikapcsolni. fizikailag hozzá kell férni, és kiszedni az elemet.

@rXc nem értem a problémát. távolról nem tudja kikapcsolni, csak ha fizikailag hozzáfér az AirTagedhez, és fizikailag kiveszi belőle az elemet. ha pedig már hozzáfért, akkor ahhoz is hozzáfért, amin az AirTag van, ergo abban az esetben tökmindegy lesz az AirTag kikapcsolhatósága, mert ha nem tudja kikapcsolni, akkor meg eldobja valahol. lényegtelen. de ez bármi egyéb nyomkövető esetén is így van, ha megtalálják, kiveszik belőle az elemet vagy akkumulátort – vagy alufóliába tekerik, akkor meg le van árnyékolva, és akkor is már pont mindegy.

@pAnk mármint mit kapcsolgat rajta? csak csilingeltetni tudja, a kikapcsoláshoz fizikailag kell szétszedni az AirTaget, lásd a cikkben a képen. távolról senki nem tudja kikapcsolni.

Ok, én az első hozzászólásból indultam. Más. Olyat miért nem lehet, hogy adott AT-et csak az a telefon lássa, amivel párosítva van?

@pAnk a helyzetét csak az az Apple ID látja, amivel párosítva van. hogy egy idegen AirTaget pedig fel tudj fedezni a közvetlen környezetedben, tehát nem távolról követve, az pedig a követés elleni védelem.

Akkor pláne… :smiley:

Pistike nem tud olcsó droidos telóval megcsörgetni, mert azokkal nem kompatibilis az app.
Most próbáltam egy 2016-os droiddal.

de Pistike még egy újabb, a cikkben is külön említett, legalább Android 9-es telefonnal sem tudja kikapcsolni, mert a kikapcsoláshoz fizikailag szét kell szedni az AirTaget.

1 kedvelés

Értem. Szóval akkor azt meg tudnám tenni ha Pistike lennék, hogy az utcán sétálva keresek AT-eket, majd ha találok egyet amihez akár fizikaliag hozzáférek, akkor szétszedem, eldobom és a tulaj bánhatja azt a “pár ezrest”?

Meg igen, de elég valószínűtlen, hogy ilyen idióta pistikék vannak. Illetve hogy ezek csak úgy hevernek az utcán és te szét is tudod szedni. :slight_smile:

Mi pl direkt a táskánkon hordjuk kint, hogy látszódjon is, ha ahhoz hozzáérsz nyilván látni fogjuk. Aki meg el akarja rejteni az meg úgy elrejti hogy inkább lopásnak tűnik pistike műve mint AirTag gyalázásnak. :slight_smile:

Idióta Pistikék valószínűleg nem is tudják, hogy mi ez :smiley: Legjobb esetben is azt hihetik maximum, hogy egy Apple kulcstartót látnak… :smiley: Tehát garantáltan nem fogja érdekelni őket a megsemmisítésük. :smiley:

Tehát akkor a feltételei adottak annak, amit leírtam. Én azért nem zárom ki, hogy vannak ilyenek. És nyilván nem magamból indulok ki :slight_smile:

és ez eddig miért nem volt probléma, amikor a kikapcsolás lépései már a megjelenése óta ismertek mindenki számára?

Nem a kikapcsolás a lényege annak, amiket írtam. Szerintem egyértelműen fogalmaztam, nem szeretném ismét leírni. A választ megkaptam, részemről ebben nincs több :slight_smile: