tvOS 15: új lejátszófelület, AirPods váltás, Face ID-s bejelentkezés és egyéb új Apple TV funkciók

Eredetileg itt jelent meg: tvOS 15: új lejátszófelület, AirPods váltás, Face ID-s bejelentkezés és egyéb új Apple TV funkciók - Szifon.com

Mivel az Apple TV rendszere, a tvOS látszólag nem kapott nagy rivaldafényt a múlt hét hétfői WWDC eseményen, talán sokan úgy gondolhatták, azt az Apple esetleg megfeledkezett az Apple TV-ről. Aggodalomra azonban semmi okunk, a motorháztető alatt izgalmas dolgok történtek! A legjátszófelület frissítésre került, az AirPods-unkra is zökkenőmentes a váltás, támogatott a Face ID segítségével…

Kíváncsi lennék, hogy a 2 mini hogyan szól. 1db már van, de lehet inkább airpods prot veszek a második helyett.

Lesz róla teszt?

mármint miről? mert a HomePod miniről már a megjelenésekor írtunk.

Szuper!
Mostmár tudja az elalvási időzítőt! Ja, nem :roll_eyes:

1 kedvelés

A böngészőt hiányolom a tvOS-ből.
Pl. gyári Safari-t, ennek hiányában telepíthető Firefox-ot.

2 kedvelés

Mire használnád? (Őszinte kérdés)
Én nem igazán látom hasznát, tudnak ilyesmit a smartTVk, de szerintem a kutya nem használja.

Engem egy passcode érdekelne az eszközre, olyan mint ami az összes többi eszközömön van. Feloldás nélkül nem lehetne használni. Bár most így hirtelen belegondolva még a végén kiderül h tud ilyet a talán a parental controllal.

Arról, hogy a 2db mini hogyan muzsikál a spatial audióval kombinálva?

Mire használnám? Amire most egy cca. 9 eFt-os Androidos TANIX TV Boxot.
Számítógépen kikeresem amit a TV-n szeretnék látni, átküldöm a linkjét a TANIX-nak mert azon körülményes a keresgetés és azon már csak rákattintok a linkre és megnyitja Firefox-al. Van, hogy másik böngészőkkel kell vacakolni, mert hol le tudja játszani, hol meg nem. Ami az egyik böngészővel nem megy, egy másikkal talán. Hol megy teljes képernyőn, hol meg nem. Van, hogy le lehet közben állítani, van, hogy nem. Ezen felül néhány telepített alkalmazás: Youtube, Mindig TV Go. Elnézést mindenkitől, de nem mondanám, hogy Android kedvelő lennék. Szóval türelem még van, de nem ártana valami (minden korosztály számára) egyszerűen kezelhető rendszer. Persze lehetne Apple TV és egy iPad a böngészőjével és átküldöm a képét, csak hogy ezen a módon lebutítja a felbontást.
Összesítve tehát az tvOS-en Safari lehetne egy megoldás. Azon talán a többi telepíthető alkalmazás is egyszerűbben használható és stabilabb. Csak feltételezem, mert nekem nincs.

Próbáltam utána keresni, de én ilyen információt nem találtam, hogy HomePod Minivel is menne a Dolby Atmos. Csak azt, hogy lehet párosítani Apple TV-hez, de az sehol nincs leírva, hogy Atmos támogatás is jár mellé. Valakinek esetleg van valami hivatalosabb infója erről?

tudtommal a Dolby Atmoshoz a nagy HomePod kell, mert abban nem csak 1db hangszóró van, mint a HomePod miniben.

1 kedvelés

Így van, csak nagy HomePoddal megy. Ez nem is fog változni a jövőben.

No de 2 db Homepod Minivel, TvOS 15-től? Milyen hangzást fognak produkálni?

Ugyanazt amit eddig, legalábbis én úgy tudom. Csak kapott egy beállítási lehetőséget a HomePod mini, legalábbis nekem ez jött le az eseményből.