Twinkly okos karácsonyfa- és fali izzósor – vezéreld iPhone-ról a karácsonyfádat!


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/12/10/twinkly-okos-karacsonyfa-es-fali-izzosor-vezereld-iphone-rol-a-karacsonyfadat/

Múlt évben hatalmas sikert aratott a Twinkly, ami tulajdonképpen egy okos karácsonyfa izzó. Mi azóta is megelégedve használjuk, és az év többi részében az ágy alá vagy a TV mögé raktuk, ami így egyfajta hangulatfényt adott nekünk, így nem csak adott szezonra, hanem egész évre veszünk egy okos izzósort! Idén ismét megvásárolhatóak a Twinkly-k, amikből…


#2

Megvettem mind a kettőt… Tavaly az égősort, mostmeg az ablakdíszt! Ugyanis nekem az ablakban van…:slight_smile: De kb 15 (pontosan nem számoltam) gyári séma közt válogathatunk… Internetről meg egyáltalán nem lehet letölteni témákat, amiket lelehet, azok tavaly alapértelmezetként elérhetőek voltak… Az (effekt tervező) vagy minek nevezzem, iszonyatosan bugyuta, használhatatlan sz@r… Jó lenne ha lehetne egy sz.gépes alkalmazás, amivel frankon meg lehetne tervezni a jobbnál jobb effekteket… A fali cucra nem lehet értelmes, saját dolgot késziteni, arra jó, hogy idiota csíkokat huzz… Elszorakozni jó, de inkább a gyári sémákat használom! Ezt leszámítva nagyon megvagyok elégedve vele, és mindenkinek mutatom, hogy milyen szupi a cucc!! Ha az effekt tervezőt nem egy értelmi fogyatékos 6 éves készítette volna, és használható lenne bonyolultabb témákra akkor mégjobb lenne! Így nálam kb 8 pont a 10-ből!


#3

Köszi a review, egyetértek veled, nekem még hiányzik az Alexa támogatás, az jó lenne, ha hanggal lehetne fel-le kapcsolni, de hát ez van. Egyelőre még mindig ez a legjobb ilyen okos karácsonyfa izzó.


#4

Alexahoz nincs elerheto third party skill? Nincs bonyolult protokollja, en tavaly visszafejtettem es az egyik twinklybol a TV moge rakva philips ambilight szeru mukodest varazsoltam XBMC/Kodi melle.


#5

Meglepodtem, mert a tavalyi cikket találtam meg pár napja és holnap megyek érte, erre ma cikkeztek róla :joy::joy:. Nagyon várom, mert láttam élőben máshol és tényleg annyira jól néz ki , mint a képeken-videokon. :wink: a 225os LED sort választottam, 1.80as a fánk, akinek van már 3D Layouthoz ez elég lesz?


#6

Megnezem, egyelore marad az okos konnektor alexahoz, mint az allatok.


#7

Kérnék egy iránymutatást, mekkora fához melyik hosszúságú verziót javasoljátok. Előre is köszi.


#8

Minden termék leírásában ott van, hogy milyen hosszú a fényfüzér. De a cikk elején leírom. A 175-ös változattal nem tudsz hibázni.


#9

2,50-es fára a 225 LED-eset vettem, de 3D verzióban kizárt, hogy elég lesz rá…
Ami tavaly volt rajt 2 x 15 méter kommersz led-sor épphogy elég volt.
Szerintem nem jó, ha túl nagy a köz felrakáskor két sor között, mert azzal elveszik a lényege.
Két hét múlva kiderül :slight_smile:


#10

Akkor lehet még is tudna :smiley:


#11

Ha nem lesz elég 3D-ben akkor marad a csalás, a hátuljára nem teszek :).


#12

Aki egyébként Alexával akarja irányítani, például választhatja HAMA okos konnektorát, amit be lehet szerezni itthon egész sok helyen, nem kell várni heteket kínai cuccra és működik szépen.

https://www.hamabolt.hu/termek/11749/hama/okos_konnektor_wifi

A héten erről is írok majd.


#13

A gyártó ad javaslatot a weboldalán, hogy melyik fara mekkora ajánlott. Attól is függ, hogy 2D (csak elől van fénysor) vagy 3D (a fán körben van fenysor) elrendezést szeretnél. Ennek megfelelően tudsz választani. A 175ös nagyobb fákra csak elől lesz elég sajnos…
a mi fánk 180as, elvileg a 225ös elég lesz rá. :wink: Karácsonykor úgyis többet tudunk!

Csatolom a javasolt elhelyezést. :wink:


#14

Ejj, mondanam, hogy ha kapok egy Alexat, akkor megirom a skillt hozza (amivel lehet ki/be kapcsolni, esetlegesen valtani az animaciok kozott), de az iden karacsonyra mar nem fog tudni elkeszulni.


#15

Hallod, én adok neked egyet, ne ezen múljon. Csak skillnek legyen valami cloudja, VPS-en fusson ne lokalba kelljen futnia valamin. Mármint érted, ne kelljen mondjuk egy rasberry pi. Ez gondolom már nehezebb.


#16

Megoldom en a felhot hozza, de iden mar nem fer bele, mert megyek nyaralni.


#17

Nem baj, nekem jövőre is kéne, mert ugye a wall-t használjuk sok helyen. Keress meg DM-be Twitteren és intézek neked egy Echo Dot-ot.


#18

Szia! Mit jelent az, hogy “3D verzióban”? Már úgy értem, hogy ebben az esetben - egy izzó füzér esetében - mit jelent?

Közben tovább olvastam, látom mit jelent.
Hogy lehet egy ledsort csak a fa elejére tenni? Úgy értem, hogy az ember körbe teszi fel, mint egy spirál, csak az elejére hogy lehet?


#19

Ha a fa a sarokban van, akkor eleg az elejere tenni ugy, hogy vegigvezeted a lathato reszen (pont mint a spiarlnal), majd kicsit beljebbnyulva lejebbhozod a ledsort es visszavezeted 10 centivel az elozo alatt. Igy csak a lathato reszekre kerul az izzosorbol.


#20

A gyártó ad javaslatot a weboldalán, hogy melyik fara mekkora ajánlott. Attól is függ, hogy 2D (csak elől van fénysor) vagy 3D (a fán körben van fenysor) elrendezést szeretnél. Ennek megfelelően tudsz választani. A 175ös nagyobb fákra csak elől lesz elég sajnos…
a mi fánk 180as, elvileg a 225ös elég lesz rá. :wink: Karácsonykor úgyis többet tudunk!

Csatolom a javasolt elhelyezést! :wink: