Új agyat kap Siri: hamarosan a Google Gemini alapjaira épül majd

Eredetileg itt jelent meg: Új agyat kap Siri: hamarosan a Google Gemini alapjaira épül majd - Szifon.com

Az Apple és a Google hétfőn ledobott egy atombombát a CNBC-nek, miszerint a két vállalat összefog és a jövőben Sirit és az Apple Intelligence-t a Google Gemini mesterséges intelligencia modelljei fogják hajtani. Egyesek szerint ez az Apple részéről a kudarc elismerése, míg mások dicsérik az Apple-t, hogy ezt meglépték és addig is hasznos funkciókat nyújtanak…

Ahhoz képest, hogy az Apple-lel kapcsolatban ez az elmúlt 5-10 év legfontosabb híre, csak sikerült vele várni 5 napot. Spongyát rá. Nekünk nyilván az a legérdekesebb kérdés, hogy a magyar nyelvet is átveszik-e. Amúgy órákat lehetne beszélni a hírről -ahogy máshol teszik is-, itt szerintem nem sikerült elkapni a lényegét.

szerintem bárki olvasónak sokat segítene, ha leírnád, hogy mi szerinted a dolog lényege, vagy hogy te mit gondolsz, milyen változások várhatóak – ahogyan erre a cikk utolsó mondata rá is kérdez.

Azert nincs magyar nyelv, mert picsafing meretu piac a magyar. Hiszen Gepetto tud magyarul, Apple Intelligence moge bujva viszont nem. Uzleti dontes a magyar nyelv hianya.

A nagy nyelvi modellek mindegyike tud kb. minden nyelven, nincs értelme kivennni belőle, szóval szerintem a 0. naptól fog tudni magyarul is.

Szerintem a Google számára sem sokat számít a magyar piac, mégis kezeli a magyar nyelvet. Még lehetne sorolni a többi szoftvercéget is. Úgy tűnik, az Apple képességét meghaladja a Siri magyarítása. Itt nem a piac mérete számít, a csehek sincsenek többen. Sajnos a magyar nyelv túl nehéz a Apple számára.
De ha a működő Geminiből is kiveszi, az már direkt rosszindulat.

Nade, a ChatGPT-bol is “ki van veve”. Semmi rosszindulat nincs ebben, ez egy egyszeru uzleti dontes. Semmi oka nincs a nehezseghez.

sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert attól, hogy egy nyelvi modell tud magyarul, a Siri / Apple Intelligence még nem. tehát ameddig az Apple nem oldja meg a nyelvi támogatást, igazából mindegy, mit támogat egyébként pluszban az adott modell, ha a rendszer nem tud “beszélgetni” vele.

ha mindössze annyi kellett volna hozzá, hogy a ChatGPT tudjon magyarul, már annak integrálásával megjelent volna a magyar nyelv. de nem ennyi kell hozzá. és a magyar eléggé eltér bármely, az Apple Intelligence által jelenleg támogatott nyelvtől.

vagy szerinted az Apple-nek érdeke az, hogy elégedetlen vásárló legyél, és esetleg átpártolj valamelyik konkurens gyártóhoz?