Új amerikai Siri hangot is hoz az iOS 15.4

Eredetileg itt jelent meg: Új amerikai Siri hangot is hoz az iOS 15.4 - Szifon.com

Tegnap befutott az iOS 15.4 negyedik bétája, melynek legnagyobb újítása egy új amerikai angol Siri hang. Magyar nyelvű Siriről viszont továbbra sincs semmi hír. Ez a hang a rendszerben Quinn névre hallgat és újra megerősíti bennünk, hogy az Apple tényleg komolyan gondolja a megkülönböztetés nélküli bánásmódot és a változatosság tiszteletét. Hallgassuk is meg! Szerencsére Steve…

Én annak is nagyon örülnék, ha a Térképek magyar hangját/ragozást megcsinálnák.

Úgy van!

Hogy lehet kikapcsolni a térképeken, hogy ne mondja be az utca nevet? Csak azt hogy jobbra vagy balra. Mert Németországba nagyon idegesítő hogy magyar dialektussal német szavakat olvas fel.

A settingsben a “Map Labels” szekcion belul az “Always in [langauge]” opcio, ahol a [language] a telefon nyelve, nincs erre hatassal? Soha nem hasznaltam meg navigaciora, ez csak egy tipp.

1 kedvelés

“Ha nem tudod eldönteni, hogy milyen életkorú vagy nemű embert hallottál, akkor az Apple emberei jó munkát végeztek.”

“(…) az új hangopciókkal jobban le tudják fedni azt a változatos világot, amiben élünk.”

Röviden összefoglalva az oximoront:

A világ és az emberek sokszínűségét leginkább egy teljesen jellegtelen, meghatározhatatlan, uniformizált, neutrális hanggal lehet megmutatni.

@inebhedj egy nemtelen, kortalan, mesterséges intelligencia esetén szerintem teljesen normális egy nemtelen, kortalan hang, még ha furcsa is azért, mert ugye körülöttünk az embereknek van neme és kora.

1 kedvelés

Most végighallgattam Shakespeare szonettjeit egy ilyen “gép” felolvasásában, és rá kellett, hogy jöjjek, igazad van, sokkal jobban lefedi Shakespeare változatos világát.

Szerintem amíg a nemtelen kortalan mesterséges intelligenciák nem egymást közt cseverésznek, addig bizony az Apple marketing szövege oximoron / trash, bár kétségkívül nagyon PC, dehát ugye a gyakorlatban a kettő mintegy egymásból következik.