Új Apple TV 4K: az A12 chip észrevehetően gyorsabb és az új Siri távirányító is népszerű

Eredetileg itt jelent meg: Új Apple TV 4K: az A12 chip észrevehetően gyorsabb és az új Siri távirányító is népszerű - Szifon.com

Az Apple 2021 tavaszán mutatta be az új Apple TV 4K modellt. Kívülről nézve szerényebb fejlesztésnek tűnhet az A12 Bionic chip és az újratervezett Siri távirányító érkezése, a sebesség és felhasználói élmény fokozásában azonban nagyon is fontos szerepe van a frissítésnek. Az Apple-t többen is bíráltak az elmúlt években, hogy streaming eszközét az Apple TV-t kissé…

Vajon ezen az új Siri távirányítón a ki/be kapcsoló gomb valóban ki/be kapcsolja a készüléket? Ezt nagyon hiányolom a mostanin.

az Apple TV-t (és egyébként a rendes tévét) sem kapcsolja ki, csak stand-by/alvó módba teszi. ha ténylegesen kikapcsolná, akkor onnantól a távirányítóval nem is tudnád visszakapcsolni.

Most cseréltem le a 2015-ben vásárolt ATV-t, igazából semmi baj nem volt vele csak a távirányító miatt kattantam rá, hogy ideje lenne frissíteni.

És azt kell mondjam, nagyon jo lett az új távirányító! Jó a fogása, kicsit vastagabb, nehezebb. A navigáció gombokkal nagyon jó 10mp-et léptetni a filmben. Egyszerűen az csak kellett. A touchpad-ja teljesen rendben van, nagyon jo vele navigálni. Szerintem nagyon jól sikerült.

Kicsit szokatlan még, hogy a némító gomb a lejátszás gomb helyén van a régihez képest, rendszeresen némítom megállítás helyett.

A bekapcsoló gombnak személy szerint nem látom értelmét, vagy csak az én setupomban nincs értelme. A régi is bekapcsolta a tv-t, meg ki is kapcsolta infrán vagy hdmi-cec-en keresztül. Szerintem az csak a konkurencia miatt kellett rá. De ha röviden megnyomom a kikapcsoló gombot akkor kiírja a sarokba, hogy hosszabban nyomjam a kikapcsoláshoz.

Én ezt kikapcsolásnak hívom. Persze, hogy van készenléti mód de ez ugye eddig nem volt. Nem tudtam a távirányítóval kikapcsolni (alvó módba tenni). Csak egy idő után aludt el.
Akkor jó ha ezt egy gombnyomásra teszi.

Dehogynem, eddig is lehetett alvó módba tenni. A TV/Főgombot kell hosszan nyomni és akkor jobb oldalon előugrik az ablak ahol rá lehet bökni az alvásra. Csak hát ez jóval “hosszadalmasabb” mint egy szimpla gombnyomás. :smiley:

dehogynem volt készenléti/alvó mód. ahogyan @vkleszken is írja, a Vezérlőközpontot megnyitva rögtön ott van rá a gomb.

Ezzel a hosszú nyomással csak az volt a gond, hogy a TV-t is alvó állapotba tette.
A dedikált gomb sokkal egyszerűbb, de jó lenne ha a TV-t nem altatná.

Ezt ki tudod rajta kapcsolni, hogy a tv ne “aludjon” el vele.

A kikapcsoló (sandby) gomb gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint amikor a vezélöközpontban készenlétbe rakod. Készenlétbe rak mindent.

Sehol se találom. Én bekapcsolni szeretném ezt a funkciót😃

Beállítások–>Távirányítók és eszközök–>Tv-k és vevőkészülékek vezérlése. De most gondolkozok, lehet hogy csak házimozival összekötve működik, nekem úgy van ezért nem tudom megmondani, hogy direktbe a tv-re kötve is működik-e.

Köszi, ez be van kapcsolva :pensive:

A tv-n a HDMI-CEC be van kapcsolva?
Amennyiben néhány funkció nem működik, ellenőrizze a következőket:

  1. Ellenőrizze, hogy a tv-készülék vagy a vevőegység támogatja-e a HDMI-CEC funkciót. Amennyiben segítségre van szüksége, tekintse meg a készülék használati utasítását, vagy forduljon a TV gyártójához.
  2. Ellenőrizze, hogy a tv-készülék vagy a vevőegység menüjében a HDMI-CEC be van-e kapcsolva. Azt a távirányítót használja, amelyet az eszközhöz kapott. A gyártók a HDMI-CEC opciót többféle névvel is jelölhetik – azt a beállítást kell keresnie, amelynek a végződése „Link” vagy „Sync”. Néhány példa:
  • LG: SimpLink
  • Philips: EasyLink
  • Samsung: Anynet+
  • Sharp: Aquos Link
  • Sony: BRAVIA Sync

Megvan!
A kikapcsolásra is van külön opció, és az nem volt aktiválva. Most már működik, mehet a fiókba a Samsung távirányító😃
Köszönöm!

1 kedvelés

Helló! Megnéztem, de nem találtam meg, hogy a TV-t ne kapcsolja ki amikor a AppleTV-t alvóba teszem.

Ezt végig nézted?

A tv-d beállításainál keresd. Nekem külön opció volt.

Megtaláltam, köszönöm! :slight_smile:

Kikapcsoltam a SimpLink-et de amikor a AppleTV-t alvóra teszem továbbra is kikapcsolja az LG TV-t :smiley: