Újabb, iPhone-nal készült videók az Apple-től


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/07/06/ujabb-iphone-nal-keszult-videok-az-apple-tol/

A Shot on iPhone kampányról már írtunk korábban itt az oldalon. Ezen videók mindegyike iPhone-nal készült, és most az Apple bemutatott 3 újabbat. A mostani reklámok a fociról szólnak, mivel ugye jelenleg is tart a világbajnokság. A videók egy-egy történetet mesélnek el, a világ különböző tájairól, illetve érdemes megfigyelni, hogy adott kiegészítőkkel mennyivel jobb minőséget,…


#3

Szívesen venném, ha valaki megmondaná, hogy az első videóban 01:13 másodpercnél levő vágásnál a mélységélességet milyen beállításokkal érték el a videó készítői. Tudom, hogy ezt nem lehet így tudni, de kicsit kétkedve fogadom az cikk állítását (nem a szifon.com felé kritika) a kép láttán. Jelenleg iPhone X-em van + DJI Osmo Mobile 2, elég sokat próbálkozok videók felvételével, nagyon sok videót megnéztem arról, hogy kiegészítő lencsékkel milyen lehetőségek állnak még rendelkezésre, de ilyen kis mélységélességet sehol nem mutattak. Hasonló mélységélességet persze láttam, amikor egy 3 cm méretű figura kitölti a teljes képernyőt (= a kamera kb. 10 centire van a témától, tehát nem fér bele egy ember) és mögötte több száz méterre van csak valami. De itt nem erről van szó. Egy egész ember belefér és mögötte pár 10 méterrel már homályos a pálya oldalában levő kerítés/korlát.

Néztem Olloclip és Momet lencséket sem, de mélységélesség tekintetében egyik sincs még csak a közelében sem.

Tényleg hálás lennék, ha valaki meg tudná mondani, hogy ezt hogyan érték el.

Köszi!


#4

Szia, a mélységélességhez külső lencsét használtak ez biztos. Mondjuk valami ilyesmit:

Az biztos hogy valós, hogy iPhone-nal készült, csak még vagy 10 milliós felszerelés van mellé. :slight_smile:


#5

Akkor most nem tudom, hogy sirjak (10 milla) vagy oruljek (tenyleg iPhone-al keszult). Mindenesetre koszi a valaszt. Azt hiszem ilyen merteku beruhazast most “nincs kedvem” bevallalni. Pedig valami atmeneti megildas jo lenne.


#6

Nyilván, ha igényes, filmes felvételeket szeretnél, akkor más terméke kell, nem iPhone :slight_smile: De az is legalább 1-2 millió vagy több.