Újabb pletykák az AirPower megjelenéséről és áráról

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/08/16/ujabb-pletykak-az-airpower-megjeleneserol-es-ararol/

Pár havonta felröppennek hírek az AirPowerről, amit az Apple még múlt évben mutatott be a WWDC alatt. Akkor azt írták, hogy hamarosan megjelenik, de aztán hónapokig semmilyen információt nem kaptunk róla. Aztán eltelt egy év, és egy Apple közeli forrás megszólalt. 2018 elején már majdnem elindult az értékesítés, amikor kiderült, hogy egyes harmadik féltől származó…

Sziasztok!

Sajnos a legtobb kulfoldi forras szerint az Apple Watch S2 nem lesz a tamogatott eszkozok kozott. (Ami a termek osszehasonlitasnal is latszik, hogy az S1 nem tamogatott ami nagyon kozel van az S2-höz) Qi tolto most sem tolti az S2es orakat sajnos.

az Apple a bejelentéskor azt közölte, hogy a Series 2 és újabb órákat támogatni fogja az AirPower. az Apple Watch nem Qi-s, ezért nem megy az ilyen töltőkkel. az AirPower nem Qi lesz, csak azon alapul.

Nekem kicsit misztikusnak tűnik az Apple Watch sorozatok töltése: az első (Series 0) óra töltőjével tudom tölteni a Series 1 és a Series 3-as órámat is…
Hogy is van ez?
:smile:

az Apple Watch töltője nem Qi-szabványú, hanem Apple proprietary, és nyilván bármely Apple Watch-csal működik. az AirPower viszont a Qi-szabványon alapul DE támogatja a Series 2 és újabb órákat is.

Így van s ezért nem értem a S2/S3 új töltési szabványát: ha más akkor miért lehet az elsővel tölteni - vagy az AirPower miért nem követi ezt a vonalat is…
Majd ha egyszer végre megjelenik: meglátjuk
:smiley:

ha más akkor miért lehet az elsővel tölteni

mert az óra visszafelé kompatibilis.

Minden a helyére kerül végre!
Bár egy kicsit zavar, hogy a töltőt csatlakoztatni kell egy vezetékkel a hálózathoz, igy valójában nem vezeték nélküli töltő. De cserébe sokba kerül.
És ez jó!

A töltőt dugd egy aggregátorra. Ebben az esetben nem kell hálózatra csatlakoztatni…

Mondjuk inkább úgy, hogy amolyan “Appleösen” Qi az a töltő. Az Apple Watchot nem tudod tölteni más Qi töltővel, de az Apple Watch töltőjével tudsz tölteni más Qi eszközt, legalábbis más Qi okosórákat igen.

1 kedvelés