Újabb súlyos változtatásokat kér az Európai Unió az Apple-től és lehet csatlakozó nélküli egy iPhone

Eredetileg itt jelent meg: Újabb súlyos változtatásokat kér az Európai Unió az Apple-től és lehet csatlakozó nélküli egy iPhone - Szifon.com

Az Európai Unió sok ponton rászállt már az Apple-re az elmúlt években, ennek köszönhetően kaptunk alternatív alkalmazás-áruházakat és USB-C töltőcsatlakozót az iPhone-ra. Most is a DMA-ra (Digital Markets Act – digitális piacokról szóló jogszabály) hivatkoznak és ezúttal még vadabb dolgokat követelnek a cupertinói vállalattól. De hogy vidáman zárjuk a cikket, a csatlakozómentes iPhone-ról is szót…

Amúgy az Apple is helyenként eljátsza a kurvát. Alapvetően nekem sem tetszik ez a fajta nyomulás az EU részéről a DMA pajzsa mögé bújva, de pl. az értesítésekre vonatkozó érvelés az Apple-től az atom blöff. Windows 11-en pl. simán működik az értesítések tükrözése (Phone Link alkalmazással), szóval a technológia vagy entitlement a rendszerekben ott van, csak eddig nem mindenki kapta / használta meg / ki.

Az EU oldaláról egyébként azzal is egyetértek, hogy a *cast technológiákat is univerzálissá kéne tenni, de ott szerintem mérföldekkel az AirPlay vezet műszakilag, nem a Chromecast vagy MiraCast. Szóval vegyes…

Ez regen egyebkent, mukodott. Nekem volt LCD kijelzos stereo bluetooth fulesem, ami a 3GS-vel, szerintem iPhone OS 3vagy 4 eseten, a notificationok szoveget kitolta a fules LCD kijelzojere, amin pl a szamvaltaskor a fules kiirta a szam cimet is.

Érdekes hogy pont a mobilok, meg pont az Apple zavarja őket mindig. Itt azért jelentős különbségek vannak minőségben, megbízhatóságban, amikben indokolt lehet hogy Tim védenék a belefeccölt pénzt. Az miért nem böki a csőrüket, amikor pl. teljesen ugyanolyan, minőségben, anyagban, mindenben ugyanolyan két alkatrész közül az egyik azért háromszoros áron van, mert az a nagy márkanév termékéhez való, a másik meg máshoz, és ezért egyetlen csavar vagy rögzítési helyet direkt 3 minivel arrább teszek, nehogy már kompatibilis legyen. Lehet ez autó, háztartási vagy mobil alkatrész, mindegy. Na, itt lenne tennivaló.