Unicode 12: új emojik érkeznek 2019-ben

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/08/27/unicode-12-uj-emojik-erkeznek-2019-ben/

A Unicode Consortium 2019-ben több új, érdekes emojit ad hozzá a Unicode 12-höz. Természetesen a szabvány által tartalmazott karaktereknek csak kis része az emojik, de a legtöbb felhasználó számára mégis ezek a képecskék a leginkább szembetűnők. Az Emojipedia osztott meg nemrég néhány információt az új karakterekről, melyek között találhatunk majd például vakvezető kutyát és siket emojikat…

Mi értelme van ennek? Meddig akarják még bővíteni? [fejvakarás emoji]

Ez nem tőlük függ még mindig…

Kitől függ akkor, ha nem azoktól akik a szabványt állítják össze?

a Unicode konzorciumnak több tagja is van, ezek közül csak egy az Apple.

Én nem is az Apple-n kértem ezt számon, hanem magán a szervezeten. Szóval a kérdésem továbbra is az, hogy mi szükség van ennyi emojira?

itt tudsz nekik üzenetet írni:

To report errors, respond to Public Review Issues, or to contact the Unicode office with general inquiries about the Unicode Consortium or its publications, please use the contact form: https://www.unicode.org/reporting.html

azt nem tudom, mennyire fognak rá válaszolni.

micsoda ötlet… kérdezzük meg őket…

ha szeretnél választ kapni a kérdésedre, akkor azt célszerű az illetékesnél, jelen esetben a Unicode konzorciumnál feltenni. rajtuk kívül erre más nem fog tudni választ adni a nevükben.

gondoltam lehet erről itt elmélkedni… kinek mi a véleménye erről. Pl lehet te amúgy azt gondolod, hogy ez tök jó dolog, de úgy látom nem fogjuk megtudni.