USB-C dokkolókkal és hubokkal kapcsolatos hibát javít a macOS Big Sur 11.2.2

Eredetileg itt jelent meg: USB-C dokkolókkal és hubokkal kapcsolatos hibát javít a macOS Big Sur 11.2.2 - Szifon.com

Az Apple még február 25-én, csütörtökön este adott ki egy frissítést a macOS Big Sur esetén, amelynek célja, hogy megvédje az újabb Mac gépeket a sérülésektől, amikor nem megfelelő tápellátású USB-C eszközhöz csatlakoznak. Néhány felhasználó arról számolt be, hogy Mac-jük képernyője sötét maradt és nem reagál, miután USB-C dokkolóhoz vagy hubhoz csatlakoztatta. A probléma nyilvánvalóan…

Az open/save oldalsáv nem tartja meg a méretét. Ezt mikor javítják ki?

Ez engem is érdekelne :smiley:

Nálam Big Sur alatt többször is előfordult, hogy reggelre 100-ról 0%-ra merült alvó állapotban a gép (MacBook Pro 13" 2019), miközben az iStyle-on vásárolt USB-C hub volt csak rajta. Ezelőtt sosem volt vele gond, vagy egy éve használom. Azóta mindent leválasztok róla éjszakára. Kész röhej ez az egész adapterezés, visszasírom a korábbi MacBookomat. Remélem, ezzel megoldódik a dolog, de ezek után nem szívesen kísérletezgetek vele. Nem mellesleg az összes ilyen adapter, amit eddig próbáltam, brutálisan felforrósodik már egy félórás használat alatt is, elég neki egy HDMI ha rá van kötve. Emiatt előadás alatt 2x gyorsabban merül, mint az előző gépem.

miért nem hagyod töltőn éjszakára?

Egy LG 27UL850-W monitort használok erről kap áramot a MacBook. Az USB-C HUB-ra időnként a HDMI és egy második kijelző miatt van szükség. Ha éjszaka bekapcsolva hagyom a monitort, akkor minden egyes bejövő e-mail, értesítés felébreszti a monitort és ez nagy fényt csinál a szobában. Ezért a monitort ki szoktam kapcsolni. Ekkor a lecsukott fedelű gép elalszik, és reggelig szinte nem merül semmit. Viszont ha a HUB rá van dugva, akkor reggelre annyira 0-ra merül, hogy 5percig tölteni kell, hogy egyáltalán észrevegye a töltőt.

Erre eleg ha bekapcsolod, a Syspref/Notifications/Do Not Disturb alatti “turn on do not disturb” opcioknal a “when the display is sleeping” es a “when the display is locked”. Ilyenkor ha elsotetul a kijelzo, egy notifikacio nem fogja bekapcsolni a kijelzot.

2 kedvelés

Köszönöm, ez jó megoldás (volt). Ma jött meg az új M1 MacBook, ami az előzőt váltja majd. Sajnos ez minden értesítés nélkül is felkapcsolgatja a monitort alvó módban. Külföldi fórumokon sokat írnak róla, de megoldás nincs, még a 11.3 béta sem javítja ki. LG, Dell, HP monitorok egyaránt érintettek. Kár az ilyen hibákért, mert amúgy az új gép nagyon király: véletlen sikerült úgy elindítani a 20GB-os 11.2-es frissítést, hogy nem dugtam töltőre, de végig hűvös és néma maradt, és közben 2%-ot merült. Vége az ordító ventillátoros online előadásoknak.