Utam az iPhone-ig – első rész: Pannon Praktikum Classic tarifacsomag és Philips Fizz

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/02/16/utam-az-iphone-ig-elso-resz-pannon-praktikum-classic-tarifacsomag-es-philips-fizz/

Az iPhone-ra való váltás előtt több mobiltelefon is megfordult a kezemben hosszabb-rövidebb idejű használatra, amelyek egy része még nem is volt okostelefon, sem mobilinternet nem volt rajtuk, és funkciók terén is jelentősen eltértek attól, ami manapság már teljesen megszokott és alapértelmezett a számunkra. Ebben a cikksorozatban arról a pár készülékről emlékeznék meg érdekességképp, elsősorban a…

:+1: Jó volt visszaemlékezni :slight_smile: Én is Pannonosként kezdtem, egy 198-as Ericssonnal. Aztán Ericssonok voltak egészen 2009-ig, amikor megvettem a “2G”-t… Várom a következő cikket!

Köszi. Én is 99- ben kezdtem Praktikummal, de egy gyenge akksis NOKIA 1611- essel (1610- es csak fogadni tudta az SMS- t). Aztán egy ideig azt hittem, hogy Motorolával jobban járok, de aztán maradtam a 1611- esnél, amíg a kedvencem egy 3210- es meg nem lett.

a siemensnek is volt hasonló kinézetű telefonja…(?)
én westel/ericsson-nal kezdtem… aztán kb 20 nokia (1 motorola razr és1 htc - ezeket 1 hét után adtam el) és iPhone… (y)

Elég hasonló az én kezdeti utam is, '98-ban egy Westel900 függő Philips Fizz-zel indítottam, amit szintén használtan kaptam egy rokontól, aki le akarta cserélni az akkor újonnan megjelent Nokia 5110-re; persze a mobilszolgáltatók már akkor is azt a játékot játszották, hogy új előfizetés mellé viszonylag emészthető összegért adták a telefont (persze azért az sem volt olcsó anno), így vett egy új előfizetést a Nokia 5110-zel, ami az enyém lett annak minden költségével (nem emlékszem már a díjakra sajnos ennyi idő után), és mellé megkaptam a használt Fizzt ingyen. Nagyjából mindenki jól járt.

A Fizz nem volt egy rossz készülék, viszont a nálam lévő példánynak rottyon volt az akksija (pedig az eredetin kívül volt hozzá egy relatíve új utángyártott is), ezért a készülék hajlamos volt kikapcsolni beérkező hívások esetén, ha alacsony volt a töltöttsége. Emiatt viszonylag hamar le is cseréltem faterom leselejtezett céges Nokia 2110i készülékére (amiben viszont dupla akkumulátor volt, pont úgy púposodott ki a készülék hátuljából, mint az Apple legendásan ronda akkus tokja) amikor ő újat kapott a cégtől. Ezzel töltöttségi problémáim nem voltak, a súlyról meg a méretről mondjuk inkább ne beszéljünk. :slight_smile:

Utána természetesen én is a Pannonos akcióban lecseréltem Nokia 3210-re, és onnantól lettem Praktikumos. (A Telenor a mai napig megmaradt, a Praktikumot természetesen már ezer éve elfújta az idők szele.) :slight_smile:

Nekem egy Ericsson A1018 volt az első saját telefonom :slight_smile:

Ez egy szuper cikk lett! Nekem is volt a cikkben szereplő Philips-em, de az első saját egy Ericsson 316-os volt, amivel nem is lehetett sms-t írni, csak fogadni! Semmilyen feltöltő kártyás opció nem létezett, csak a Pannon GSM és a Westel 900! Nekem Pannon volt!

Az egy Ericsson GA 318 volt. Én is azzal kezdtem!

Na ja! Most hogy látom, ilyenem volt nekem is vmikor, de az első egy Panasonic G500 volt a W900-tól, 1997 karácsonyára leptem meg magamat vele :christmas_tree: