Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/02/16/utam-az-iphone-ig-elso-resz-pannon-praktikum-classic-tarifacsomag-es-philips-fizz/
Az iPhone-ra való váltás előtt több mobiltelefon is megfordult a kezemben hosszabb-rövidebb idejű használatra, amelyek egy része még nem is volt okostelefon, sem mobilinternet nem volt rajtuk, és funkciók terén is jelentősen eltértek attól, ami manapság már teljesen megszokott és alapértelmezett a számunkra. Ebben a cikksorozatban arról a pár készülékről emlékeznék meg érdekességképp, elsősorban a…
Jó volt visszaemlékezni Én is Pannonosként kezdtem, egy 198-as Ericssonnal. Aztán Ericssonok voltak egészen 2009-ig, amikor megvettem a “2G”-t… Várom a következő cikket!
Köszi. Én is 99- ben kezdtem Praktikummal, de egy gyenge akksis NOKIA 1611- essel (1610- es csak fogadni tudta az SMS- t). Aztán egy ideig azt hittem, hogy Motorolával jobban járok, de aztán maradtam a 1611- esnél, amíg a kedvencem egy 3210- es meg nem lett.
a siemensnek is volt hasonló kinézetű telefonja…(?)
én westel/ericsson-nal kezdtem… aztán kb 20 nokia (1 motorola razr és1 htc - ezeket 1 hét után adtam el) és iPhone… (y)
Elég hasonló az én kezdeti utam is, '98-ban egy Westel900 függő Philips Fizz-zel indítottam, amit szintén használtan kaptam egy rokontól, aki le akarta cserélni az akkor újonnan megjelent Nokia 5110-re; persze a mobilszolgáltatók már akkor is azt a játékot játszották, hogy új előfizetés mellé viszonylag emészthető összegért adták a telefont (persze azért az sem volt olcsó anno), így vett egy új előfizetést a Nokia 5110-zel, ami az enyém lett annak minden költségével (nem emlékszem már a díjakra sajnos ennyi idő után), és mellé megkaptam a használt Fizzt ingyen. Nagyjából mindenki jól járt.
A Fizz nem volt egy rossz készülék, viszont a nálam lévő példánynak rottyon volt az akksija (pedig az eredetin kívül volt hozzá egy relatíve új utángyártott is), ezért a készülék hajlamos volt kikapcsolni beérkező hívások esetén, ha alacsony volt a töltöttsége. Emiatt viszonylag hamar le is cseréltem faterom leselejtezett céges Nokia 2110i készülékére (amiben viszont dupla akkumulátor volt, pont úgy púposodott ki a készülék hátuljából, mint az Apple legendásan ronda akkus tokja) amikor ő újat kapott a cégtől. Ezzel töltöttségi problémáim nem voltak, a súlyról meg a méretről mondjuk inkább ne beszéljünk.
Utána természetesen én is a Pannonos akcióban lecseréltem Nokia 3210-re, és onnantól lettem Praktikumos. (A Telenor a mai napig megmaradt, a Praktikumot természetesen már ezer éve elfújta az idők szele.)
Nekem egy Ericsson A1018 volt az első saját telefonom
Ez egy szuper cikk lett! Nekem is volt a cikkben szereplő Philips-em, de az első saját egy Ericsson 316-os volt, amivel nem is lehetett sms-t írni, csak fogadni! Semmilyen feltöltő kártyás opció nem létezett, csak a Pannon GSM és a Westel 900! Nekem Pannon volt!
Na ja! Most hogy látom, ilyenem volt nekem is vmikor, de az első egy Panasonic G500 volt a W900-tól, 1997 karácsonyára leptem meg magamat vele
Hálás köszönetem ezért a csodálatos és minden apró részletre kiterjedő, rendkívül hiteles és élvezetes történelmi áttekintésért. Szinte átéltem minden percét, ahogyan én is elkezdtem a mobilos életemet hajdanán. Ezt ismernie kéne a sok okosnak hitt bunkofón használónak.