Úton az újratervezett, Apple Silicon chipes iMac

Eredetileg itt jelent meg: Úton az újratervezett, Apple Silicon chipes iMac - Szifon.com

Az Apple Silicon átmenet már folyamatban van, és az Apple szerint a 2021-re több új Mac is készül. Ez magába foglalja az új, 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modelleket, valamint egy újratervezett iMac modellt. Ezek az új gépek jelentik majd az Apple Silicon chippel ellátott Mac-ek következő hullámát, amelyek a tavaly év végén megjelent 13 hüvelykes…

Sziasztok!Szemezgetek egy 21,5"-os i5 iMac-el.Kérdésem az lenne,hogy érdemes még beruháznom rá,vagy várjam meg az új szériát(ami gondolom drágább is lesz).Értem ez alatt,hogy a későbbi macOs egy jó darabig meg fogja kapni?Windows-ról váltanék,komoly igényeim nincsenek.Ezzel teljesedne ki az Apple ökoszisztéma nálam.

Ha tudsz várni én azt ajánlom, hogy tedd, ha kijön akkor még mindig tudsz dönteni, hogy az ára megfelelő-e neked ami nem biztos, hogy drágább lesz vagy megveszed a régebbi modellt ami viszont biztos, hogy olcsóbb lesz.

2 kedvelés

Köszi a tanácsot!A másik aggályom,hogy az inteles mac-ek támogatása nem fog hátrányt szenvedni az új processzoros gépekkel a későbbiekben?

Ez már most is látszik valamelyest sajnos. Mivel ugye az Apple évek óta nem optimalizálta az akkumulátort, illetve az egyéb macOS dolgokat az intelre. Lásd nem nőtt az akkumulátor idő, inteles GPU-val akadt a rendszer és így tovább… sajnos ez ilyen a saját házatáját teszi előtérbe a következő frissítésekkor. Nyilván egy inteles gép kevésbé fogja jól futtatni az M1-re optimalizált rendszert. Menni fog de nem úgy.

1 kedvelés