Váltás Windowsról

Sziasztok,

Korábban volt egy 2010es Macbook Prom, amit 1 éve lecseréltem a lassúsága és a munkám miatt. Melóban 12 évig win-t használtam és úgy alakult, hogy otthonról fogok dolgozni, ezért átálltam otthon is win-re a megszokások és egyéb kompatibilitási okok miatt. Nos, eddig tartott az együttélés. Nem bírom tovább…
Szeretnék visszatérni a Machez. Jelenleg egy középkategóriás notebookom van (i5-8300H, 8 GB ram, 250gb ssd, 1050Ti), amit 200 körül tudnék eladni.

A kérdésem: használtan melyik Apple laptopot ajánljátok ami kb ilyen áron mozog és még egy pár évig biztosan elég?
Otthoni/irodai használat a fő szempont. Játék vagy fotó/videó szerkesztés abszolút nem érdekes nekem.

Előre is köszönöm a segítséget!

Szia!

Szerintem Macbook Pro vagy akár még a Macbook Air is vállalható. 200k körül jó kérdés mi mozog, amit vegyél figyelembe nyilván az akkumulátor, mert ugye 200k körül 3-5 éves gépek közül választhatsz. Aztán ha 2015 vagy újabb gépet vásárolsz, akkor ugye ott van a beragadó billentyűzet, ezt az Apple 3 évig cseréli normál esetben. Tehát, ha veszel egy 2016-os modelt, és beragad a bill, akkor saját költségedre kell szervizelned. Így vagy 2019-2020-as modelt vásárolsz vagy pedig a kockáztatsz.

Ezen kívül sztem az Air is elég neked, de őszintén én M1-es Macbook Air-t vennék 0% THM iSTYLE-nál és beletolnám a 200k-s önerőt. Ennyi.

1 kedvelés

Világos. Ezeket mérlegelem akkor.

Köszönöm!

1 kedvelés

Én csak kicsit belevau.
Már egy ideje filózok a windows szanálásán (csak vannak dolgaim amik miatt rákényszerülök részben), pedig eddig csak iphone-t használok az Appple-től a többit eszközükről saját tapasztalatom még igazi hosszútávú nincsen. De a tavalyi iMac vásárlást elhalasztottam a megjelent M1 miatt, mert gondoltam kivárom mit hoznak ki az idén mikor beindul a teljes áttérés és lám lesz ARM alapú windows is hamarosan, ergo arról sem kell lemondani.
Szóval ami miatt ide írtam csak annyi, hogy nem szabad régi hardverrel vásárolni most Apple gépet, inkább kitalálni hogyan legyen meg a friss a legkevésbé fájón.

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.