Várhatóan komoly áremelésre számíthatunk az iPhone és Apple Watch modellek esetén

Eredetileg itt jelent meg: Várhatóan komoly áremelésre számíthatunk az iPhone és Apple Watch modellek esetén - Szifon.com

Szerintem senkit sem lep meg, hogy áremelésre számíthatunk az Apple részéről hazánkban. Mivel itthon a WWDC után a Mac gépek már brutális áremelésen estek át, tudtuk, hogy a többi termék is követi majd ezt a tendenciát. Csak hogy egy példát említsek, az M1-es alap MacBook Pro normál áron 549.000Ft volt, az új, M2-es gép ezzel…

Én vettem 2 hetesen 380-ért egy 3 év garis 13ProMaxot. Szerintem ezt pár hét mulva még drágábban is el lehet adni. 3 hónaposan vettem 90-ért egy 2 év garis watch SE 44mm cellular-t…
Mi az amit még érdemes venni? Most álltam vissza Apple megoldásokra…

A cikk lényege tiszta, drágábbak lesznek itthon a készülékek mint eddig valaha, viszont azt megemlíthetnétek kiemeltebben (szerintem), hogy az árakat nem az Apple emeli, hiszen USD-ben továbbra is ugyanannyiba kerülnek a 14",16"-os gépek és az M1 Air is, mint eddig. Csak kaptak egy árfolyamkorrekciót, ami azért meglepő lett volna ha nem történik meg. Tovább is mennék, ez a korrekció 370-380Ft közötti dollárárfolyamon volt, vagyis ha most ezt újra beárazzák a jelenlegi 400Ft-hoz közelítőre, akkor valszeg nem csak az új iPhone-ok lesznek drágábbak, hanem azok is amiknek idén már egyszer felment az ára, mert nem ragadt ott meg az árfolyam.

ez ott van vastagon kiemelve a cikkben:

Tehát elmondható, hogy összességében az árfolyam változások miatt emelt árat az Apple

Varjatok, nem mindegy, hogy usa-n kivul emel arat az Apple vagy mar onmagaban az alap aron emel, vagyis 1000 es 1100 dollart emeli.

a magyar vásárlók többségét értelemszerűen az itthoni ár érinti, ahogyan az árfolyamokból adódó áremelkedés is. a cikkben nincs szó az amerikai árakról.

de azok számára, akiknek ez nem volt egyértelmű, átírtam a cikk elejében, hogy ezek az itthoni árakra vonatkoznak.

1 kedvelés

Tiszta és világos ez az áremelés. Egyedül azt nem értem hogy a régebbi készülékek árát miért emelik . Nálunk masszívan csökkentik a 12-13 széria árait. Magyarországon a gyenge árfolyam miatt ha nem is csökkenne az ár legalább maradhatna ugyanannyi.

pontosan az árfolyam miatt emelkedik, hiszen az amerikai ár maradt, de mellé bezuhant a forint. az Apple ugyanannyit kér el érte dollárban, itthon többet fizetni a forint árfolyama miatt kell.

Mashol hogy valtoznak az arak? Nem csak a forint szar a dollarhoz kepest, a dollarhoz kepest minden valuta meg az euro is szar (csak nem ennyire).

Várom a bejelentést, hogy mit hoz ki az Apple a Watch terén:
Az óráim eddig:
Series 0
Series 2
Series 4
Series 6

Adja magát :+1:
Várlak Series 8

huhh :). Nőtt a modellek eseten a mukodesi ido egy toltessel? Nekem 0 volt meg 4… Aztan galaxy watch4…

1 kedvelés

Nekem jövőre lenne esedékes a 13PM cseréje, de lehet, most kihúzom, addig, amig működik a készülék. a 6os watchomon meg ingert sem érzek, hogy cseréljem, max az akksiját a télen.

Dehogy nőtt! Én is csak akkor veszek ha legalább 1 hetet fogja bírni. Addig nekem felejtős…

Akkor addig nem lesz watch-od, ameddig nem jön az új akku technológia.

valószínű :smiley:

A hardver árak mellett említsük meg a szoftvereket is, a Final Cut Pro 30 ezerrel, a Logic 12 ezerrel kerül többe. Akkora fejlődésen nem ment keresztül a szoftver (napi szinten használom őket), ami megmagyarázná ezt a drágulást. Annyira azért nem profi szoftverek, mint aminek mondják.

Sziasztok!
Airpods készülékeket is érinteni fogja az áremelés?
Lehet tudni a pontos dátumot(szept.7. vagy utána?)?

mivel minden termék ára az árfolyamoktól függ, így minden termék ára változhat, főleg akkor, ha jön belőle újabb változat.