Vélemény: Mi lesz veled, Apple?

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/08/09/velemeny-mi-lesz-veled-apple/

Az Apple július 30-án hozta nyilvánosságra negyedéves eredményeit, amelyek ismét rekordot döntöttek. A koronavírus ellenére ez rendkívüli teljesítmény. De mi várható a jövőben? Vírus, összeesküvés elmélet, kijárási tilalom, karantén, home office, bezárt gazdaság, munkanélküliség, csőd, mindmeghalunk. Ezek voltak az elmúlt hónapok kulcsszavai a beszélgetésekben. Az Apple szinte az összes Apple Store-t bezárta, munkatársai átálltak az…

1 kedvelés

Olyan még nem volt, hogy az aktuális iPhone olcsóbb volt, mint az előző évi. Szerintem nem is lesz.
Az Apple termékek használata bizonyos szinten inkább vallás, mint praktikum. Szerintem aki eddig megvette, ezután is megveszi, legfeljebb ritkábban.

Nekem az az érzésem, hogy nem árcsökkenés lesz hanem inkább a lízinges készülékeket fogják nyomni jobban. Fizeted a havi részletet és évente vagy kétévent újat fogsz kapni. Azt is el tudom képzelni, hogy ezt világméretüen kiterjesztik és országonként a helyi bankokkal összefogva árulják a készülékeket. Így a használtpiacot is lenyomják. Lásd Tesla. Sajnos a piac nem úgy reagált a koronavírusra ahogy az normális lett volna, Még jobban felfújodott a “pénzes zsák” az helyett, hogy kicsit összement volna mivel még több úgymond nem létező pénzt nyomtak a gazdaságokba, hogy “ mentsék” a helyzetet.

Amúgy hozzáteszem, hogy a napokban voltam Apple Store-ban készüléket javítatni ( cseréltetni) és ilyen kevés ember még sose volt ott. Mindegy, hogy mikor mentem és időpontra mindig kellett várni minimum fél órát. Most 10 perc alatt végeztem, úgyhogy a Store-ok forgalma szerintem nagyon visszesett. Watch-ot pl meg se éri bevinni, gyorsabb telefonon.

Szerintem nem kell aggódni. Aki eddig megvette az azután is meg fogja. Ha nem a 12-őt akkor a 13-at. És ahogy fentebb írták majd lízingre vagy mobil szolgáltatóktól részletre.(az enyém is így van)

altalam mar regota vart dolog ez az eladott telefon darabszam csokkenes. es igy is van jol! mi a fenenek evente akar 2 evente uj telefon? mi early adopterek vagyunk es megvesszuk azonnal de nagyon kis reszet kepviseljuk a vevoknek. tobb dolog is van: igazabol nincs jelentos fejlodes. eszmeletlen mennyisegu ritka fem kell egy telefonhoz, es remelhetoleg nem erre fogjak az emberek kolteni a penzuket. most latszik a virus kapcsan hogy milyen tulfogyasztas alakult ki ugy altlaban mindenben. ha nem vesznek az emberek meg minden szart, es nem turistaskodnak csak azert mert az a meno es legyen mit feltolteni a facsera van instara akkor ehen halnak mert nincs penzunk kajara na EZ problema. pedig kaja lenne eleg… (de ide lhet tenni az evente tonkremeno ruhakat, tv, mosogep, auto)

de a lenyeg: az apple tul fogja elni, de remelhetoleg leallnak az evenkenti marketingesek altal presszionalt modell es oprenszer csererol! csereljek le akkor ha VAN miert es elkeszultek az uj modellel, ne adjanak ki felig kesz modelleket pl amikor kihagynak valamit egy modellbol csak azert mert oszre nem keszulne el… legidiotabb dolog.

Az jobb amikor inkább beleteszi a gyártó, hogy ő legyen kb az első amelyik kiadott vmi újabbal egy csúcs vasat? Gondolok itt vacakul működő F-ID -s droidos telókra, aki emléxik még rájuk.

félreértesz. akkor adják ki később a modellt. 1-2-3 hónappal később. és akkor nincs az hogy sokszor alig van egy modellen újdonság… persze mert ki lett hagyva az újdonságok egy része mert nem készült el, és az évenkénti új modell kőbe van vésve.

Mint a Fold!
Annyira elsők akartak lenni, hogy szerintem “hajlékony” kijelzős eszközök között pont olyan pályafutást ír le, mint a neandervölgyi ember.

Remélem nem lesz gond a 2. koronázással!
Nekem már az elsőnél is az volt legnagyobb félelmem, hogy a világgazdaság újra összeroppan…
Nem az hogy talán elkapom!
Lehet hülyén hangzik és nézték már ezért hülyének, de ha egyszer újra eljön a “ Nagy gazdasági világválság” az sokkal több ember életet követelne, mint most amit a vírus szed…
De ez csak az én véleményem!