Vélemény – Túl “éhesek” a játék fejlesztők? Drágák az alkalmazások?


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/11/10/velemeny-tul-ehesek-a-jatek-fejlesztok-dragak-az-alkalmazasok/

Őszintén megmondva nem szoktam játszani mobilon. A Szifon.com-on lévő játék cikkeket Hori kolléga szokta írni nektek, és én nagyon-nagyon ritkán veszem elő a telefonomat játékra. Ez egyrészt azért van, mert ilyen kis kijelzőn nagyon kevés dolog tud lekötni. Szeretem a látványt, a különleges atmoszférát, és nyilván az irányítás sem az igazi. Persze ezzel lehet vitázni…


#2

Én megmondom őszintén, nem értem a problémát, soha egy alkalmazásért sem fizettem még életembe


#3

Mindenki masra hasznalja a telefonjat. :slight_smile:


#4

Büszke lehetsz magadra! Mások dolgoznak valamin te pedig elcsórod :smiley:


#5

Nekem a legnagyobb problémám, hogy a fejlesztők/kiadók lesz.rják a szegényebb régiókat, pedig iTunes Connectben fejlesztőként nagyon könnyen be lehet állítnai, hogy mi 99Ft-ért vehessük meg azt, amit US-ben 99centért. De nem, mert ők csak 1 fajta régiót állítanak be minden árazásnál. Ha levinnék az árakat a szegényebb régiókban, talán nem akarna mindenki csalni…
Amúgy én is nagyon régen vettem már appot. Csak nagyon minőségi dolgoknak szánok pénzt, pl. Monument Valley, vagy 1Password. 1Passwordöt is csak családi csomagban fizetem elő, mert 3.5 euró sok lenne havonta sztem érte.


#6

Én a flightradart (is) megvettem régebben ami helyett kihoztak egy új alkalmazást és a régit nem is frissitik. A régi pro-ért egyszer fizettél és kész, az új pro verzió már elöfizetéses.:frowning:
Amúgy itunes movies-ban országhoz van igazitva a filmbérlés ára. Németeknél 4,99 euro, svájcban 7,50 frank, magyar storeban „csak“ 999 ft.


#7

Lehetséges, hogy szimplán nem vett még appot, nem ellopta. :slight_smile: Ezt nem tudhatod. Nekem is van ismerősöm, aki nem vesz alkalmazásokat.


#8

Én ios-t használok mióta az eszemet tudom,és régen imádtam játszani a Mass Effect infiltrator-ral,a Dead Space-el.Ezeket meg is vettem kb 3-300 forintért.Ez a két játék olyan volt mint amilyennek egy játéknak lennie kell,gyönyörű,könnyen irányítható,több óra változatos játékélménnyel!
Fel is vagyok háborodva,mert mindkét játék eltűnt az app store-ból!A megvásárolt tételeim között megtaláltam,de nem tölthető le.
Ki tudja,hogy ez miért van?
Több megvásárolt játékkal is jártam már így.


#9

Azert van, mert a fejleszto szart rad. Frissult az iOS, frissultek a hardverek, de a fejleszto inkabb torolte az App Storebol mintsem optimalizalta volna.


#10

csak nem az EA a kiadó? :smiley:


#11

De.
Egyébként más nagy kiadó is csinál ilyet.


#12

Én ha találok egy jó játékot, hajlandó vagyok megvenni. De a “gyémántokra” meg egyebekre egy forintot se vagyok hajlandó áldozni. A Gridre nem sajnáltam a 3500 forintot, pedig jó ideje nem játszom vele. A Super Marioért se sajnáltam a féláras akciókor az árat (teljes áron szerintem nem érte meg, annyira nem sikerült jól). De legutóbb az Emergency HQ-val játszottam, ott egy forintot se költöttem, pedig jobban élveztem, mint a másik kettőt, viszont ott csak EMeraldokat vagy miket vehettem volna. Persze azt elcseszték a fejlesztők, mert simán kimaxolható a játék anélkül is :smiley:


#13

addig ameddig 10-20-ada volt a store bevetele addig racionalis volt a 30%… de a mostanival par% lenne az… a bankkartyas fizetes jutaleka is a 90-es evek vegehez kepest toredekere csokkent. ennek is igy kene tennie…