Véleményem az új, 2020-as iPhone SE-ről – akkumulátor, processzor, kamera, kinézet

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/04/16/velemenyem-az-uj-2020-as-iphone-se-rol-akkumulator-processzor-kamera-kinezet/

2016-ban még külön eseményen mutatta be az Apple az iPhone SE-t, és én első látásra beleszerettem. Akkoriban ez a kisebb kijelzős telefon tökéletes volt az Apple részéről, imádtam minden egyes részét. Képes-e ezt az Apple 2020-ban elérni, valóban egy iPhone SE-ről beszélhetünk és nem egy iPhone 9-ről? Technikailag valóban egy iPhone SE, mivel 2016-ban is…

Én nem írnám ennyire le az akksit, az A13 nagyon nagyon hatékony lett az energiagazdálkodás terén és amellett se menjünk el, hogy az egész vas kevesebből is elvan. Nincs FaceID hardver, kisebb a kijelző (az akksit javarészt úgy is az eszi meg), nincs U1 chip se.

Várjuk meg a valós teszteket, de összegezve szerintem sokkal jobban fog teljesíteni, mint a méretazonos 7 és 8.

1 kedvelés

Szerintem meg nem :slight_smile: De nyilván kiderül majd. Nekem szarok voltak az iPhone 7 és 8-ban lévő aksik is. Ezen nem változtatott az Apple. Nem hiszem hogy ennyivel jobb lenne az energia gazdálkodás. Az iPhone X-ben már elég volt az aksi, de nem teljesen. Az iPhone 11 pedig álom. Ezt nevezem akkumulátor időnek, simán bírja az egész napot.

Szóval az ideális nyilván az iPhone 11 akkumulátor ideje, vagy legalább az iPhone 8 Plus akkumulátor ideje. Egyikre sem képes, tehát ebben a formában számomra gyenge. Rettentően.

Persze majd a teszt alatt fog kiderül, direkt ezt fogom nyúzni majd és ki fog derülni hogy 14:00-16:00-kor már lemerül a francba.

1 kedvelés

Engem a mérete zavar. Tetszik viszont, hogy semmi olyan fölösleges dolgot nem erőltettek bele, ami nekem nem is kéne. Szeretek fényképezni a régi SE- vel is. De csak nagyon ritkán bosszankodtam, hogy bekorlátoznak a képességei. Többször adott okot mérgelődésre az, hogy épp nem volt nálam vagy nem volt szabad egyik kezem se vagy nem tudtam elég gyorsan elővenni. Sajnos manapság már nem elvárható, hogy egy telefon elférjen a kezemben. Talán az órák is ilyen rohamosan nőnek, és akkor majd arra térek át. A telefonokkal pedig majd a tableteket váltom ki. :blush:

azert a XR tulajdonaagait ertelmetlen elvarni…

Erdekes, en 8rol (nem plus) valtottam 11re (nem pro) es a gyakorlatban ugyanazon hasznalat mellet NALAM egyaltalan nem tunik izmosabbnak a 11 akksiideje, sot bizonyos helyzetekben azt erzem a 8as jobban is birta.

@aw123 biztonsági mentés visszaállításával költöztél át az új készülékre, vagy új iPhone-ként beállítva?

Hat, eletemben most eloszor nem nullarol allitottam be az uj telefont, hanem a regirol koltoztem, de nem konkretan mentesbol, hanem ez a “van a kozelben telefon” atszippantok rola mindent :slight_smile: verzio volt. Egyebkent baromi gyorsan es baromi jol megcsinalta.

@aw123 ebben az esetben első körben próbáld meg, hogy biztonsági mentés után visszaállítod, majd visszatöltöd az adatokat a mentésből. ha utána sem javult érdemben, akkor érdemes megpróbálni új iPhone-ként beállítva.

Egy fontos aspektus mellett elment a szerző, azóta kijött pár iOS verzió, ami drasztikusan tudja befolyásolni az üzemidőt.

Amúgy szerintem korrekt ajánlat!

Én vagyok az egyetlen aki ezt röhejesen felesleges terméknek tartja?

Sokan írják, hogy az első iPhone SE a mérete miatt volt szerethető. Ez így igaz.
De ez nem a kijelző méretére vonatkozott, hanem a telefonéra!

Ezekkel az ósdinak ható, feleslegesen nagy kávákkal röhejes 2020-ban kiadni mobilt.
Szerintem egy régi SE méret, kávák nélkül hatalmasat ütött volna, mellesleg a 2018-as iPad Pro vonalba is szépen belesimult volna. Voltak is ilyen látványtervek.

Summa summarum, ezek a kávák egyszerűen nevetségesek.

Ilyenre gondoltál nem? Hát sokan még velem együtt, de sajna ők nem. Azért ez így nem lett volna ennyiért, de ki tudja talán többeket vonzott volna akkor is.

Ezek szerint az SE külsőleg (és részben belsőleg is) teljesen megegyezik a 8-al. Vagyis minden tartozék (tok, üveg) ugyanolyan. Akkor igazán nem értem azokat a pletykákat, amelyek az állítólagos SE tartozékokról szóltak.
Ugyanúgy lehet használni a 8-as tartozékokat, mint anno a 2016-os SE-nél az 5- 5S tartozékait.
Ez jó hír, nem kel várni a megjelenésükre.
Bár az Apple árul kétféle tokot is az új SE-hez.

Ez volt a legjobb ár-érték arányú telefon amit kitudtak adni. Ha régi SE-t “fejlesztették” volna akkor az meg a fogyasztók másik felének nem tetszett volna. Amúgy meg azt nem tudták volna ennyiért összehozni hisz az egy új készülék lett volna. Ez pedig a meglévő alkatrészek összegyúrása volt a lehető legolcsóbb telefonhoz. Ennyibe még sose került 64GB új iphone emlékeim szerint csak jóval többe.

Az ugyanaz mint a 8-ashoz csak átnevezték, ha beállítod a filtert i8-ra, akkor is ugyanazt adja ki :slight_smile: Sőt a 7-re is passzol, a kompatibiltásnál fel vannak sorolva .

ez a modell a Touch ID-hoz ragaszkodóknak készült, annál pedig felül és alul nem kijelző van, hanem keret. a régi 5/5s/SE méretet az Apple elengedte.

Na de azért milyen tróger dolog már, hogy az előlap színe nem egyezik a hátlapéval? Minek a fehér vagy a piros hátlap, ha az eleje amit látok használat közben fekete? Nekem ez a legnagyobb csalódás, mert ha le is cserélem a fehér 6-osomat erre, választhatom a … feketét :frowning:

" például 2 éves szolgáltatói hűséggel szerintem bármelyik magyar család megengedheti magának"

Mennyiért megy most szolgáltatóknál?

@pAnk 14 óra magasságában pontosan kiderül, de a listaárat alapul véve, két éves hűséggel jellemzően elfogadható az ára.

https://www.telenor.hu/iphone-se#arlista

1 kedvelés

Hja amúgy teljesen rendben van. Simán vállalható.