Véleményünk az új, 16 hüvelykes MacBook Pro-ról

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/11/13/velemenyunk-az-uj-16-huvelykes-macbook-pro-rol/

Az Apple ma elérhetővé tette az új, 16 hüvelykes MacBook Pro-t, ami nem csak a nagyobb kijelzőjével, hanem akár 8 magos processzorral, 64GB RAM-mal, 8TB-os SSD-vel, Radeon Pro 5000M grafikus processzorral, Magic Keyboard billentyűzettel, hat hangszórós hangrendszerrel, stúdióminőségű mikrofonokkal és 100Wh-s akkumulátorral akar kitűnni a mezőnyből. Ebben a cikkben a saját véleményünket írjuk le az…

Egyenlore en maradok a macbook pro tb 13 2018/i7/1tb/16gb- nel , szerintem boven el leszek vele meg jo par evig… Nem olyan gyorsan halad az innovacio utjan hogy eredemes legyen valtani…

“Az egyértelmű dolgot, tehát hogy milyen nagyon drága, most tegyük félre.”
mégis erről szól több bekezdés… :smiley:

ha meg nem lenne benne ez a mondat a cikkben, akkor meg az első hozzászólás pont ez lett volna, hogy na tessék, megint nincs leírva benne, hogy milyen nagyon drága, stb.

Az ár nem elhanyagolható tényező, másodlagos gépnek kell, szóval nem. 13 col és maximum 500 ezer környéke. Valahol itt érzem a határt, de majd tavasszal kiderül…

A 13” alap macbook pro pont annyiba kerül.

Gondolom lesz lassan fizikai f1 gomb is. Aztán f2… hiszen fejlődik a világ.
Áprilisban vettem meg az akkori csúcs macbook prot 2 tb-tal. Minden percét gyűlölöm, ha gépelni kell rajta. Rendszeresen pörög a ventije, néha terhelés nélkül is. Nehéz és buta, pedig egy első generációs rMBP-ról váltottam.
Nagyon kiváncsi vagyok erre az új gépre. Kétlem h lényegesen jobb lesz.

Jól megvagyok a az MBA 2017-es gépemmel, és az is tud asztali gép funkciókat kiváltani, nemcsak a MB Pro, aminek sokkal rosszabb az ár/érték aránya.

Én 2016 végén vettem egy akkori rMBP 15-öst. Mostmár sajnálom hogy ennyi pénzt elb.sztam egy ilyen gépre… Kisebb teljesítmény is elég lett volna kevesebbért… És hiába csak 2kg, hurcibálni az is sok és sok embert lopásra motivál… Úgyhogy most már kb 1 éve itt van asztali gépként kivezetve külső monitor külső mindennel… (Hurcibálni meg vettem egy iPadet) Nem gondolom hogy mégegyszer ennyit egy gépre ki fogok adni… Tényleg csak annak éri meg akinek szüksége van erre. Max várok egy kicsit többet az Xcode fordításra ha veszek egy sima retinás Macbookot. Bár arról meg az 500nites truetone kijelzőt spórolták le. (azzal túl jó vétel lenne egy 13-as rMBP mellett)

Amúgy igen, most már egy iPad teljesen megfelel hordozni, a 15-ös gép overkill sok szempontból.

“Thunderbolt 3 gondolatával” azért az mindig is egy jó gondolat volt… Azért nem semmi hogy egy porton gyakorlatilag minden lehetséges: HDMI/DisplayPort/USB3, bármi… Az hogy nem volt rajta akkor USB-A azért az erős volt (bár nekem belefért, mindenre lehetett százforintos átalakítót dugni). DE a sokak által istenített olcsóbb DELL XPS és lenovo gépek meg b@sznak normálisan támogatni azt - vagy tölteni se lehet azon keresztül - vagy lehet tölteni de akkor nincs USB-C port mert a gyári töltő azon tölt… Vagy csak szimplán amit kap az ember egy sima USB-C és nem TB3 amivel le van butítva a port egy USB port szintjére. Pl. USB-C (TB3) - DisplayPort kábel az csak kábel semmi aktiv cucc nincsen és sok monitor a DP-t támogatja.

Igen, éppen ez a bajom…
:smiley:

Értem, akkor a pont a nem után csak véletlen😀 Úgy már mást jelent😀

nem

de.

ja, tényleg!