Vendég blogger: 2021-ben még jobban fog hallgatni az Apple a felhasználók észrevételeire?

Eredetileg itt jelent meg: Vendég blogger: 2021-ben még jobban fog hallgatni az Apple a felhasználók észrevételeire? - Szifon.com

Az előttünk álló 2021-es év mindannyiunk számára reménysugár, mely során lerázva a Covid béklyóit, majd újra visszatérhetünk a régi kerékvágásba. Remény arra is – hallva az almás pletykákat –, hogy az Apple még jobban fog hallgatni a felhasználók észrevételeire. Mea Culpa…? Nem, nyilvánosan bevallva az Apple részéről sohasem. :slightly_smiling_face: A szlogennel egyetemben az Apple valóban…

A …“még jobban…” értelmezéséhez szelíd szeretettel felkérem a szerzőt: említsen legalább két esetet, amikor az Apple felhasználói kérésre/észrevétel alapján építette végül “forradalmian újszerűvé” bármely termékét… két olyan esetet, amikor az újabb -akár azonnal láthatóan rosszabb- produktumot nem harsány marketingesek tolták a pofánkba a technikai evolúció újabb ékköveként… előre is köszönöm.

Elforgatja a logót. Azért ezt leírni is szégyen.

Most lett “fontos” :smiley:

Tisztelt OmegaFan!
Az ollómechanikás billentyűzet visszahozása és a touchbar tervezett elhagyása (majdnem biztosra vehetjük a nagyobbik Pro modellen is) szerintem már két nyomós érv. Személy szerint aljzatok tekintetében én már átálltam az USB-C szabványra, de egy kártyaolvasónak nagyon örülni fogok. :slight_smile:

én a Touch Barral ki vagyok békülve, főleg mióta a fizikai esc gomb visszakerült. az :scissors: meg szintén elengedhetetlen volt, falnak mentem a :butterfly:-któl, bár legalább akkut is cserél a topcase-szel az Apple, úgyhogy ők is megszenvedik, hogy cserélhetik.

Kedves bcsi!

Én nem szeretnék meddő vitákat, és bevallom: nem gondolom, hogy bármi változtatás a felhasználók visszajelzései, kérései nyomán történik. Azt gondolom, hogy ha történetesen visszatérnek egy ésszerűbb billentyűzetre azt ugyanolyan önkényesen teszik, mint tették azelőtt. Ez egy nem olyan cég…;)). Talán olcsóbban jutnak hozzá 50 centtel, az nyomósabb érv. De itt off, részemről, tényleg….

A Touch Bar-t feleslegesnek, afféle tetszetős “parasztvakításnak” tartottam már a kezdetektől, ha kispórolhatnak egy kvázi-drága alkatrészt nem kérdés, hogy megteszik, és fogadni merek: hatalmas újításként adják elő. Az alma meg nem világítása bosszantóbb számomra, az filléres, mégis óriási, látványos és szerethető geg volt.

Részemről nem meddő, mert szerintem egy fórum azért van, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. :slight_smile:
A világító alma logó nekem is nagyon hiányzik, sőt én még a telefonok hátulján is szívesen nézném. De komolyan. A touchbar-t nem is emlékszem, hogy használtam volna valaha is. Állványon van, külső monitorral, “varázs” egérrel és billentyűzettel.

Csodálatos lenne, ha az M1-es MacBook Pro Thunderbolton keresztül tudna kezelni 2 db külső monitort.

Ezek szerint én abba a minimális méretű csoportba tartozom, akinek tetszik a :butterfly:-s billentyűzet. Az én gépelési ízlésemnek ez pont megfelel, hogy rövid útú, stabil billentyűs és jó a hangja. 3.5 év alatt csak 1x volt cserélve, valószínűleg heteken belül újra lesz, de ezen kívül nekem tetszik.

Ami a portokat illeti, én is teljesen átálltam USB-C-re vagy vezeték mentes életre. A MagSafe-nek és a világító logónak viszont nagyon örülnék, bár az utóbbinak nagyon kicsi esélyt látok.

Nem vagy egyedül, nekem is tetszett! Azt mondtam hogy engem nem érdekel, ameddig cseréli az Apple. Mióta M1-em van, azóta rájöttem rohadt szar volt a pillangó bill. Miközben a régi gépemet adtam el, már nem tudtam írni rajta, annyira hozzá szoktam az újhoz, pedig nekem is tetszett a pillangó. Szóval ez egy érdekes dolog. :slight_smile: