Vendég Blogger: IKEA TRÅDFRI okos otthon

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/06/15/vendeg-blogger-ikea-tradfri-okos-otthon/

Az alábbi cikket kedves ismerősünk Mefi avagy Gábor oldalán találtuk. Úgy gondoltunk nektek, Szifon.com olvasóknak is hasznos lehet, ezért egy részét átemeltük ide, egy részét pedig nála olvashatjátok. Az alábbi cikk az IKEA TRÅDFRI okos otthonról szól, hogy mit vásárolj, hogyan építsd fel, mire használhatod. Az IKEA TRÅDFRI már egy ideje HomeKit-képes is, így érdemes…

Ikea okoslámpa éjszakánként random felkapcsol. Sokat szoktunk nevetni ilyenkor. Ja, nem.

2 kedvelés

Az áram ingadozás is lehet, vagy hibás termék persze.

Két lámpával (égővel) is próbáltam. Ugyanebben a rendszerben van két Hue is, azok nem csinálják.

En is probaltam az ikeat, aztan hue lett, fenyev a kulonbseg, sajnos az araban is, de kevesebb mereg. Erdemes azert kiprobalni, aztan 365 napon belul visszavinni.

A Philips Hue lámpáknál is fennállt ez a probléma egy-két évvel ezelőtt, amíg meg nem jelent az a beállítási lehetőség, hogy áramkimaradás után a korábbi állapotát vegye fel. Addig ébresztett fel egyszer-kétszer a Hue mennyezeti lámpám.

Én megemlítettem volna a cikkben, hogy a Hue és a Trädfri kompatibilisek. Amit én gyakorlatból tudok, hogy sikerült Trädfri lámpát Hue bridge-el vezérelni. A kapcsolóját sajnos nem sikerült párosítani a bridge-el.

Szia. De lehet, Touchlink-en keresztül. Kicsit macerás a felismertetés, de működik. Az on/off switch is és a wall switch is ahogy a motion sensor is működik a hue bridge-el.

1 kedvelés