Videós teszteken a 14" és 16"-es MacBook Pro – ezeket érdemes megnézni

Eredetileg itt jelent meg: Videós teszteken a 14" és 16"-es MacBook Pro – ezeket érdemes megnézni - Szifon.com

Már 1 hete mi is teszteljük a 14″-es MacBook Pro-t, amit Hori kolléga fog nektek bemutatni napokon belül. Ő lényegében a grafikus kollégánk és egy régebbi, Intel processzorral ellátott géppel fogja nektek összehasonlítani. Én ugye már lassan 1 éve M1-es gépet használok, ezért is írtam néhány napja egy cikket az M1 Pro és M1 Max…

van m1 és m1pro is már, érdemes betenni, mert érdekes :slight_smile:

Üdítő, hogy végre csináltak egy Intel verő technológiát. Aspirál az Apple a céges alkalmazásokra. Hát akkor nem ártana a sok ugyanolyan geek benchmark mellett látni néhány CAD tesztet is. Meg hogy mikor fog egy rendesen felmakrózott húzezer soros xls rendesen elfutni a mac-en. Vagy egy rendes ügyviteli rendszer emuláció nélkül. Addig ez csak egy költséges játékszer marad hogy legyen mivel felvágni a kávézóban. A világ nemcsak filmesekből, zenészekből, fotósokból, bloggerekből és youtuberekből áll.

Most ezt úgy mondod mintha az Apple feladata lenne, hogy a CAD jól fusson. A cégeknek kell szépen lefejleszteni egy olyan appot, ami képes jól futni az M1-en. A hardver ott van.

1 kedvelés

Ügyviteli rendszerhez még egy Macbook Air is elég. Sőt még egy ERP systemhez is, ezt biztosra mondom. Ajánlom, hogy válts szoftvert, ha Macen akarsz dolgozni egy olyanra ami arra van fejlesztve. Illetve ügyviteli rendszerhez ajánlok egy felhő alapút, én is azt használok saját céghez és még iPhone-ról a hegytetőn is tudok számlát kiállítani.

Hát én Intelen sem láttam jól futó CAD-et OSX alatt.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy miért nincs a tesztek között

ja meg használhatod a texteditet is szövegszerkesztésre akár a hegytetőn is.
Mégis melyik nagyvállalati vagy középvállalati ERP rendszert ajánlod OSX alatt?

Itt egy lista. Plussz németeknél Quix, Günther BS stb.
De mint mondtam én már felhő alapút használok és ott pl teljesen mindegy mivel nyitod meg a böngészőt, ez a jövő :smiley:
Ja és egy nagyvállatnál meg olyan rendszerre van optimazálva amit a cég szeretne, vagyis is, ha cég mac alapút szeretne akkor olyat választ, de egy nagy cégnél már lényeges milyen szervert akarsz használni stb, ott azért nem elég egy szoftver, de itt már tízmilliós értékű rendszerekröl illetve lizensekről beszélünk.

Valszeg azért, mert akik ezeket a szoftvereket használják nem értenek a teszteléshez és fordítva. :slight_smile: De amúgy igazad van, mert valóban jó lenne széleskörűbb teszteket látni, de ugye a tudása is véges a tesztelőnek.

1 kedvelés

Honnan veszed, hogy az Apple aspirál a céges alkalmazásokra?
Csak azért, mert készítettek egy saját SoC-t, ami versenyképes a x86 megoldásokkal még nem feltétlenül váltottak célcsoportot.
A Mac az Apple-számára az ökoszisztéma függetlensége miatt kritikus, mert normális desktop megoldás nélkül a tartalom fejlesztés kikerülne az Apple fennhatósága alól és azzal a konkurencia kihúzhatná a talajt az iOS alól.
CAD tesztet meg akkor érdemes csinálni, ha van natív ARM-os CAD szoftver macos-re, az meg nem az Apple-n múlik.
" Addig ez csak egy költséges játékszer marad hogy legyen mivel felvágni a kávézóban. "
Ez nettó baromság.
Mutass még egy olyan költséges játékszert, amivel ki lehet menni terepre, megvágni és visszanézni egy 8K RAW HDR anyagot, mindezt aksiról egy 2 kilós eszközön. A világ valóban nem csak filmesekből, zenészekből, fotósokból, stb. áll, de attól még az Apple miért ne adhatna ki egy terméket, amit dedikáltan az ő igényeikre tervezett?

1 kedvelés

Köszi a listát - megnéztem jópárat, de úgy látom, hogy natív OSX támogatás nincsen ezekben: iOS van, és Safari

üsd be a gugliba, hogy apple for business. pl azért.
aztán menj be egy kávézóba, és nézd meg a PC/Mac arányt, utána nézd meg mire használja a felhasználók zöme a Mac-et, aztán értsd meg hogy miről beszélek, és ha felfogtad, csak utána minősíts, és légyszíves kulturáltan.

@Jnetshaw szerinted az emberek csak azért vesznek Mac-et, hogy kávézóba járva ott nyomogathassák felvágásból? az nem lehet inkább, hogy azért járnak kávézóba, mert a Mac-ükkel ott is nyugodtan tudnak dolgozni? :wink:

1 kedvelés

Miért kéne natív szoftver, ha ott a böngésző? Úgyis van egy vasad, nem tök mindegy, hogy milyen módon szolgálja ki a klienst belső, védett hálózaton? Rengetek ügyviteli rendzser ma már eleve böngészőből működik Windowson is.