Wall Street Journal: ezért nincs Face ID és érintőkijelző az új MacBook Pro-ban

Eredetileg itt jelent meg: Wall Street Journal: ezért nincs Face ID és érintőkijelző az új MacBook Pro-ban - Szifon.com

A Wall Street Journalnak interjút adott Tom Boger, az Apple Mac és iPad marketing csapatának vezetője és John Ternus, az Apple hardvermérnöki csapatának vezetője. Az interjúból kiderül, hogy az Apple miért nem tett eddig Face ID-t vagy érintőkijelzőt a MacBook Pro-ba, ezek ugyanis olyan funkciók, amiket a kezdeti tesztelők közül sokan hiányoltak. Ternus ezt mondta…

A touchid kényelmesebb mert a kezem már a billentyűzeten van? Hát a fejem meg a nyakamon van és épp a monitort nézem…annál kényelmesebb már nem is lehetne.

1 kedvelés

Emiatt nem iratkozom fel a WSJ-nél, de a FID-re mit is válaszolt pontosan?

tartalékolják a puskaport azért nincsen benne. Majd jövőre vagy azután ellövik

valami olyasmi volt az indok, hogy a face id akkor is jóváhagyna pl. egy vásárlást, ha csak ott ülsz (véletlenül belenézel a kamerába), de igazából nem akarnád jóváhagyni. biztonságosabb, ha kér egy touch id jóváhagyást ilyenkor. akkor meg minek a face id? desktop és laptop előtt akár folyamatosan ott vagy, más a helyzet, mint egy tabletnél vagy telefonnál.

Ezekszerint neked meg sohasem kellett megnyomni a sleep/wake gombot a FaceID-t hasznalo telefonodon, hogy jovahagyd a vasarlast? Hogyan csinalod ezt?

Hát nem tudom, az iPhone-n még soha nem sikerült véletlenül vennem valamit csak mert ránéztem :wink:

soha.
iPhone 7-et használok.

Pont ilyesmi volt a distinkció, másképp használod. Telefont jellemzően nem használsz úgy, hogy órákon keresztül folyamatosan fel van oldva.

Latod, ezert nem szabad ugy tenyekeg megallapitani, hogy nem hasznalod azt, amivel kapcsolatban megallapitasokat teszel. Ha vasarlast hagysz jova FaceID-t tartalmazo keszuleken, akkor mindenkeppen meg kell nyomni kettoszor a wake/sleep gombot. Sima, alkalmazasban torteno bejelentkezesnel pedig semmihez nem kell nyulni, a folyamat magatol vegigmegy.

Órákon keresztül nem, de hosszú perceken keresztül igen. De mégis mit számít ez? Nem tudok véletlenül vásárolni.
Majd akkor mit fognak mondani mikor mégis csak belekerül a gépbe?:slight_smile:

ebben az esetben érdemes lenne megnézned, hogy mindez hogyan is működik, hiszen természetesen és szerencsére nem csak annyi a jóváhagyás egy vásárlásnál, hogy csak ránézel. szép is lenne.